عکس های آثار سومریان باستان
در این مطلب آثار باستانی به جای مانده از سومریان را برای شما آماده کرده ایم.
سومِریان، نخستین تمدّن شهری در منطقهٔ تاریخی جنوب بینالنهرین، جنوب عراق امروزی، بود که آن را اولین تمدن در جهان با مصر باستان مینامند. از اقوام باستانی ساکن در جنوب سرزمین کنونی عراق یعنی بین النهرین و شمال خلیج فارس بودند. سومر یکی از باستانیترین تمدنها و تاریخیترین مناطق جنوب میانرودان در دورهٔ مسسنگی و اوایل دورهٔ مفرغ بود.
هر چند نخستین نمونههای خطی کشفشده در این ناحیه قدمتی بیش از ۲۵۰۰ سال پیش از میلاد را نشان نمیدهند اما تاریخ نگاران جدید بر این باورند که با توجه به نام شهرها، رودها، شغلها و دیگر مدارک به دست آمده، این منطقه نخستین بار بین سالهای ۵۵۰۰ تا ۴۰۰۰ پیش از میلاد توسط قومی غیرسامی که به زبان سومری سخن میگفتند مسکونی شدهاست.
به طور نظری این مردم پیشاتاریخی را امروزه با نامهایی چون «پیشافراتی» یا «عبیدی» میشناسند و احتمال میدهند که آنها از فرهنگ سامرا مربوط به میانرودان شمالی (آشور) آمده باشند.
هر چند نامی از عبیدیها در آثار بهجامانده از سومریان یافت نشده اما پژوهشگران امروزی بر این باورند که این مردم نخستین نیروی تمدنساز در این منطقه به شمار میروند که دست به خشککردن مردابها برای کشاورزی و گسترش بازرگانی زدند و صنایعی چون بافندگی، چرمگری، فلزکاری، بنایی و کوزهگری را ایجاد کردند.