نقش سیره نبوی در سیاست گذاری و فلسفه سلامت به صورت جدی دنبال شود

به گزارش خبرنگار «تاریخ ما»، جمعی از اساتید حوزه و دانشگاه، با هدف بررسی راهکارهای افزایش تعامل در زمینه طب و سلامت، در دانشکده پزشکی شیراز، گرد هم آمدند.

نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز در این نشست گفت: مساله ای که در جامعه امروز در حال رخ دادن است، این بوده که یک تمدن جدید در حال شکل گرفتن است و این موضوع با وجود تمام افت و خیزها، به جلو می رود.

آیت الله لطف الله دژکام با اشاره به گفته های شهید «مطهری»، به اهمیت طب اسلامی و علوم اسلامی اشاره کرد و افزود: باید روی این نگاه کار کنیم که این مورد یک روند طولانی دارد و ممکن است تا دو نسل آینده طول بکشد.

او برگزاری سمینار طب در سیره نبوی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز را تلاشی برای ورود به این حوزه خواند و ادامه داد: در سیاست گذاری و فلسفه سلامت باید به صورت جدی نقش سیره نبوی را دنبال کنیم.

این استاد گروه اخلاق پزشکی دانشگاه، گفت: توجه به احادیث و سیره نبوی در زمینه طب می تواند رویکرد و جهت گیری پزشکی را تغییر دهد و در تصمیم گیری های مربوط به چگونگی تامین سلامت، به کار گرفته شود.

او همچنین به ضرورت بررسی سوابق تاریخی در موضوع درمان به کمک احادیث، اشاره کرد و افزود: امروزه درمان های مکمل نیز در دنیا رسمیت پیدا کرده و ممکن است بتوانیم بعضی از این موارد را در درمان های مکمل نیز بررسی و با روش های خاص، به کار گیریم؛ باید در این زمینه به صورت روشمند کار کنیم و زیرساخت های آن را در جامعه فراهم آوریم.

آیت الله دژکام» با اشاره به برگزاری سه دوره همایش سیره نبوی در طب، بیان کرد: باید دستاوردهای این همایش ها را جمع بندی کنیم و با تبیین محتوا، آنها را به صورت کارگاه های آموزشی به مخاطبان مختلف ارایه کنیم؛ همچنین روش مطالعه در زمینه احادیث پزشکی تببین شود و به موازات اصول فقه، اصول طب را بنگاریم و به مرور به محیط های علمی دنیا معرفی کنیم.

نماینده تام الاختیار وزیر بهداشت در حوزه طب سنتی _ ایرانی نیز در این جلسه گفت: با توجه به برگزاری سه سمینار سیره نبوی در طب در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، باید به این نکته توجه کنیم که چگونه نتایج این سمینارها را در فرآیندهای جاری دانشگاه نهادینه کنیم.

دکتر محمدهادی ایمانیه افزود: طب جدید به این نتیجه رسیده است که پاسخگوی نیازهای بشر نیست و هرچه به جلو می رود بیشتر به این مساله می رسد که چگونه می خواهد مشکلات بشر را رفع کند؛ امکانات، تجهیزات و علم پزشکی هر روز پیشرفت می کند؛ اما کم توجهی به اخلاق و معنویت یکی از معضلات است.

او عمده ترین مشکل دنیای امروز غرب را که موجب افزایش حجم بالای مصرف دارو و بستری در بیمارستان ها شده است، مسایل روان درمانی عنوان کرد و گفت: تعداد روان پزشکان افزایش پیدا کرده و رشته های روان پزشکی از پرجاذبه ترین رشته های پزشکی واین به معنای عدم پاسخگویی دنیای جدید به مشکلات بشر است.

دکتر ایمانیه تاکید کرد: باید تلاش کنیم تا تشنگی نسل موجود را با معارف زلال اهل بیت(ع) سیراب کنیم.

معاون پژوهشی گروه اخلاق پزشکی دانشگاه نیز با ارایه گزارشی از برگزاری سه همایش سیره نبوی در طب، گفت: سیاست کلی در همایش نخست، تببین سیره نبوی، در همایش دوم بحث ترویج و در دوره سوم توحید نظریه بود و تلاش کردیم تا یک حرکت صعودی داشته باشیم.

حجت الاسلام والمسلمین «حسین محمودیان» یکی از موضوعات کلی در همایش سوم را بحث تعریف جامع انسان به ویژه در عرصه پزشکی عنوان کرد که با الهام از آیات و روایات و همچنین ملاقات با علما و مراجع تقلید سعی شد در رابطه با انسان در این عرصه توجه ویژه ای شود و به همین منظور بحث معرفت نفس که مهمترین امر در انسان شناسی است، مورد توجه قرار گرفت.

او موضوع کلی دیگر را تعریف و مفهوم شناسی سلامت عنوان کرد و با اشاره به دشواری کار تبیین سلامت، گفت: همچنین در این همایش به تعریف بیماری و بیمار پرداخته شد که به صورت جامع مورد توجه اعضای شورای سیاست گذاری همایش قرار گرفت.

معاون پژوهشی گروه اخلاق پزشکی دانشگاه، یکی از دستاوردهایی که با تلاش مجموعه دانشگاه و وزارت بهداشت به دست آمده است را بسترسازی برای توجه اذهان دانشمندان و اندیشمندان فرهیخته دانشگاه و وزارت بهداشت به این موضوع عنوان کرد که در کنار منابع مختلف موجود، منابع لایزالی به نام سیره نبوی وجود دارد و قابل بهره برداری است.

حجت الاسلام والمسلمین محمودیان افزود: دومین دستاورد، تبدیل این همایش به یک جریان فکری در وزارت بهداشت و توجه به ظرفیت ها و توانمندی های سیره نبوی است.

او دستاوردهای دیگر برگزاری این همایش را ایجاد هم افزایی بین حوزه و دانشگاه و فراهم آوردن زمینه های کاری بیشتر بین حوزه و دانشگاه عنوان کرد.

در ادامه این جلسه، اساتید و دانشجویان حاضر راهکارهایی موثر در افزایش ارتباط بین حوزه و دانشگاه را در زمینه طب و سلامت ارایه کردند.

تازه ترین اخبار میراث فرهنگی ایران و جهان را در تاریخ ما دنبال کنید.
برچیده از سایت مهر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.