دانلود کتاب مدار منطقی موریس مانو ترجمه فارسی
مدار منطقی (طراحی دیجیتال ) موریس مانو
تایپ شده با کیفیت بالا
ترجمه اختصاصی
نویسندگان:موریس مانو و مایکل سلتی
ترجمه :آلا بحرانی,اسما بحرانی
۶۸۸ صفحه
فرمت :پی دی اف
خلاصه فصل ها
در زیر خلاصهای از موضوعاتی است که در هر فصل به آن پرداخته شده است.
فصل ۱ سیستمهای مختلف دودویی مناسب برای نمایش اطلاعات در سیستم های دیجیتال را ارائه میدهد. سیستم اعداد دودویی توضیح داده شده و کدهای دودویی نشان داده شده است. مثالهایی برای جمع و تفریق اعداد دودویی علامتدار و اعداد اعشاری در قالب اعشاری با کد دودویی (BCD) ارائه شدهاند.
فصل ۲ مقدمات اساسی جبر بولی را معرفی میکند و همبستگی بین عبارات بولی و نمودارهای منطقی مربوط به آنها را نشان میدهد. تمام عملیات منطقی ممکن برای دو متغیر بررسی شده و مفیدترین گیتهای منطقی مورد استفاده در طراحی سیستم های دیجیتال شناسایی میشوند. این فصل همچنین گیت های منطقی CMOS را معرفی میکند.
دانلود کتاب مدار منطقی موریس مانو
فصل ۳ روش نقشه برای ساده سازی عبارات بولی را پوشش میدهد. روش نقشه همچنین برای ساده سازی مدارهای دیجیتالی ساخته شده با گیتهای AND-OR، NAND یا NOR استفاده میشود. تمام مدارهای گیت دو سطحی ممکن دیگر در نظر گرفته شده و روش اجرای آنها توضیح داده شده است. Verilog HDL همراه با نمونه های ساده از مدلهای سطح گیت معرفی شده است.
فصل ۴ روش های رسمی برای تجزیه و تحلیل و طراحی مدارهای ترکیبی را تشریح میکند. برخی از اجزای اساسی مورد استفاده در طراحی سیستمهای دیجیتال مانند جمع کنندهها و مبدلهای کد به عنوان نمونه طراحی معرفی شدهاند. توابع منطقی دیجیتال پرکاربرد مانند جمع کنندهها و تفریق کنندههای موازی، دیکدرها، انکدرها و مالتی پلکسرها توضیح داده شده و کاربرد آنها در طراحی مدارهای ترکیبی نشان داده شده است. مثالهای HDL در مدلهای سطح گیت، جریان داده و رفتاری ارائه میشوند تا راههای جایگزین موجود برای توصیف مدارهای ترکیبی در Verilog HDL را نشان دهند. روش نوشتن یک برنامه آزمون ساده برای ارائه محرک به طراحی HDL ارائه شده است.
دانلود کتاب مدار منطقی موریس مانو ویرایش پنجم فارسی
فصل ۵ روشهای رسمی برای تجزیه و تحلیل و طراحی مدارهای ترتیبی کلاک (همزمان) را تشریح میکند. ساختار گیت چندین نوع فلیپ فلاپ همراه با بحثی در مورد تفاوت بین سطح و راه اندازی لبه ارائه شده است. مثالهای خاصی برای نشان دادن مشتق جدول حالت و نمودار حالت در هنگام تجزیه و تحلیل مدار ترتیبی استفاده میشود. تعدادی از نمونههای طراحی با تأکید بر مدارهای متوالی که از فلیپ فلاپهای نوع D استفاده میکنند، ارائه شدهاند. مدل سازی رفتاری در Verilog HDL برای مدارهای ترتیبی توضیح داده شده است. مثالهای HDL برای نشان دادن مدلهای Mealy و Moore مدارهای ترتیبی ارائه شدهاند.
فصل ۶ به اجزای مختلف مدار متوالی مانند رجیسترها، شیفت رجیسترها و شمارنده میپردازد. این اجزای دیجیتالی بلوکهای ساختمانی اساسی هستند که از آنها سیستمهای دیجیتال پیچیدهتر ساخته میشوند. توضیحات HDL از شیفت رجیسترها و شمارنده ارائه شده است.
دانلود رایگان کتاب مدار منطقی موریس مانو
فصل ۷ به حافظه دسترسی تصادفی (RAM) و دستگاههای منطقی قابل برنامه ریزی میپردازد. رمزگشایی حافظه و طرحهای تصحیح خطا مورد بحث قرار میگیرد. دستگاه های قابل برنامه ریزی ترکیبی و ترتیبی مانند ROM ها، PLA ها، PAL ها، CPLD ها و FPGA ها ارائه شدهاند.
فصل ۸ به نمایش سطح انتقال رجیستر (RTL) سیستمهای دیجیتال میپردازد. نمودار ماشین حالت الگوریتمی (ASM) معرفی شده است. تعدادی از مثالها استفاده از نمودار ASM، نمودار ASMD، نمایش RTL و توضیحات HDL را در طراحی سیستمهای دیجیتال نشان میدهد. طراحی یک ماشین حالت محدود برای کنترل یک مسیر داده با جزئیات ارائه شده است، از جمله موقعیت واقعی که در آن سیگنالهای وضعیت از مسیر داده توسط ماشین حالتی که آن را کنترل میکند استفاده میشود. این فصل مهمترین فصل کتاب است زیرا رویکردی سیستماتیک به پروژههای طراحی پیشرفتهتر را در اختیار دانشجو قرار میدهد.
فصل ۹ به تشریح آزمایشهایی میپردازد که میتوان در آزمایشگاه با سختافزاری که بهراحتی در دسترس تجاری است، انجام داد. عملکرد آی سیهای مورد استفاده در آزمایشها با مراجعه به نمودارهای اجزای مشابه معرفی شده در فصلهای قبل توضیح داده شده است. هر آزمایش به صورت غیر رسمی ارائه میشود و از دانشجو انتظار میرود مدار را طراحی کرده و روشی برای بررسی عملکرد آن در آزمایشگاه فرموله کند. آزمایشهای آزمایشگاهی را میتوان بهصورت مستقل نیز مورد استفاده قرار داد و میتواند با رویکرد سنتی، با نمونه تابلو و مدارهای TTL، یا با رویکرد HDL/سنتز با استفاده از FPGA انجام شود. امروزه نرمافزاری برای سنتز یک مدل HDL و پیادهسازی مدار با یک FPGA بدون هیچ هزینهای از فروشندگان FPGA در دسترس است و به دانشجویان این امکان را میدهد تا قبل از استفاده از تابلوهای نمونهسازی و سایر منابع در آزمایشگاه، مقدار قابل توجهی کار را در محیط شخصی خود انجام دهند. بردهای مدار برای نمونه سازی سریع مدارها با FPGA با هزینه اسمی در دسترس هستند و معمولاً شامل دکمههای فشاری، سوئیچها، نمایشگرهای هفت بخش، LCD، صفحه کلید و سایر دستگاههای ورودی/خروجی هستند. با استفاده از این منابع، دانشجویان میتوانند تمرینهای آزمایشگاهی تجویز شده یا پروژههای خود را انجام دهند و فوراً نتیجه بگیرند.
فصل ۱۰ نمادهای گرافیکی استاندارد را برای توابع منطقی که توسط یک استاندارد ANSI/IEEE توصیه شده است، ارائه میکند. این نمادهای گرافیکی برای اجزای یکپارچه سازی در مقیاس کوچک (SSI) و یکپارچه سازی مقیاس متوسط (MSI) توسعه داده شدهاند تا کاربر بتواند هر تابع را از نماد گرافیکی منحصر به فرد اختصاص داده شده تشخیص دهد. این فصل نمادهای گرافیکی استاندارد IC های مورد استفاده در آزمایشات آزمایشگاهی را نشان میدهد.