نصب کولر گازی اگر توسط نصاب ماهر انجام نشود دردسر هایی بسیاری به بار می آورد از جمله خالی شدن گاز کولر گازی بعد از نصب،در متن زیر راهنمایی کاملی جهت نصب کولر گازی که برگرفته از وب سایت سرویسکاران که مجموعه ای برای نصب کولر گازی در تهران می باشد برای شما قرار داده شده است که به شما کمک میکند که در هنگام نصب کولر گازی خود نظارت مناسبی داشته باشید.
نصب یونیت داخلی کولر گازی:
در ابتدا باید این نکته را متذکر شد که تا جای ممکن همزمان از کولرگازی و کولر ابی در یک محیط استفاده نکنید زیرا این دو وظایفی متضاد با یکدیگر دارند، کولرگازی از محیط رطوبت میگیرد ولی کولر ابی به محیط رطوبت میدهد. در نصب کولر گازی باید دقت داشت که محل نصب یونیت داخلی به دکوراسیون آسیب وارد نکرده و با نظر چیدمان محیط سازگار باشد. دقت کنید در نصب کولر گازی باید اتصال بین یونیت داخلی و خارجی به راحتی ایجاد شود و کمترین متراژ و اخلاف ارتفاع را داشته باشد. محلی که برای نصب کولر گازی انتخاب میکنید باید مناسب با وزن پنل باشد تا به راحتی وزن کولر گازی را تحمل کند و باید قبل از نصب کولر گازی به جنس دیوار دقت کنید.هم چنین پنل در محلی نصب شود که پرتاب باد مناسب با محیط را انجام دهد.
برای نصب پنل داخلی کولر گازی برای جلوگیری از کثیف شدن محیط بهتر است از دریل های کیسه دار استفاده شود و قبل از عملیات سوراخ کاری نهایی بهتر است از مته راهنما استفاده شود و در زمان سوراخ کاری دقت داشته باشید که سوراخ کاری با شیب کمی به سمت بیرون انجام شود. در زمان نصب سینی پشتی کولر گازی، دقت کنید که پنل به صورت افقی نصب گردد. لوله تخلیه آب در زمان نصب پنل داخلی کولر گازی باید در پایین ترین سطح قرار داشته باشد.و توجه شود که لوله آب خروجی پنل کولر گازی نشتی نداشته باشد در غیر این باعث رطوبت گرفتن دیوار خواهد شد.هم چنین لوله تخلیه آب باید به صورت شیب دار نصب گردد. باید در نظر داشت که خروجی هوای کولر گازی در زمان نصب مسدود نشده باشد زیرا باعث اختلال در روند کاری دستگاه میگردد.در زمان نصب کولر گازی دقت شود که محل نصب به صورتی باشد تا در صورت نیاز سرویس دستگاه به راحتی انجام گیرد. برای نصب کولر گازی حتما از افراد متخصص استفاده کنید.
نصب یونیت خارجی:
در نصب یونیت خارجی(کندانسور) باید به نکات زیر توجه کرد: اگر یونیت خارجی در محلی نصب شود که چندین دستگاه دیگر در مجاورت آن قرار داشته باشد باید توجه کرد که فاصله آن با دستگاه های دیگر کم تر از ۸۰ سانتی متر نباشد زیرا کندانسور زمانی که به صورت موازی در کنار کندانسوری دیگر قرار گیرد تحت تاثیر هوای خروجی یک دیگر قرار می گیرند و هم چنین فضای اطراف کندانسور کولر گازی به صورتی در نظر گرفته شود که در صورت نیاز به سرویس ، سرویسکار و تعمیرکار به صورت کامل به دستگاه تسلط داشته باشد. به دلیل کثیف نشدن کویل یونییت خارجی باید دقت داشت که در نزدیکی محل نصب یونییت خارجی، نباید دودکش و هواکش های محیط های آلوده و قابل اشتعال وجود داشته باشد زیرا در صورت آلوده شدن و کثیف شدن کویل ضریب انتقال حرارت آن کاهش میابد. محل نصب کندانسور در بهترین صورت نباید در معرض تابش مستقیم نور خورشید باشد.زیرا نور ورشید باعث کم شدن عملکرد سرمایش و کاهش راندمان کولر گازی اسپلیت خواهد شد.
باید توجه داشت که اگر محیط مناسب برای برای نصب یونییت خارجیاز نظر تابش نور خورشید وجود نداشت باید از سایه بان برای کندانسور استفاده کرد. هم چنین اگر لازم بود که نصب یونییت خارجی بر روی لبه پنجره صورت گیرد باید حتما از لرزه گیر استفاده شود و هم پنین استحکام کافی را داشته باشد تا بتواند وزن کندانسور را به خوبی تحمل کند. اگر در نصب کولر گازی مجبور به نصب یونییت خارجی بر روی سطح شیبدار باشید باید با دقت خیلی زیادی تراز شود تا مشکلی برای دستگاه ایجاد نشود و اگر مجبور به سوراخ کردن سقف بودید بعد از سراخکاری و عبور لوله ها باید حتما سوراخ را با خمیر مخصوص پر کرد. باید دقت داشت که برای کندانسور بعد از نصب درپوش تخلیه آب کولر گازی یک مسیر مناسب برای خالی شدن آب مشخص کرد. محل نصب کولر گازی(کندانسور) باید به صورتی باشد که هوای خروجی کندانسور به راحتی خارج شده در غیر این صورت برگشت هوا ایجاد شده و دستگاه اورلود میکند. در آخر باید توجه داشت که یونییت خارجی در محلی نصب گردد که هوای خروجی و صدای دستگاه نه برای خود فرد و نه برای همسایگان مشکل ایجاد نکند.
نصب کولر گازی روی دیوار نصب کولر گازی در بالکن
اجرای نصب کولر گازی در بالکن و روی دیوار
نصب کولر گازی در بالکن ساختمان های آپارتمانی چیزی است که بیش از خود نصب نیاز دارد. در مورد محدوده برای هر ساختمان، می تواند متفاوت باشد. برخی می توانند بسیار آسان و برخی دیگر می توانند کاملاً سخت باشند. به طور کلی، تنها مکان برای یونیت خارجی در این شرایط، نصب آن در بالکن آپارتمان است. بسته به عرض فضای بالکن، ممکن است لازم باشد ابعاد واحد بیرونی را بررسی کنید. اگر یک واحد ۲.۵ کیلووات یا ۳.۵ کیلووات میخرید، مشکل بزرگی نیست زیرا همه واحدها تقریباً یک اندازه هستند. این محدوده ۵ کیلووات است که می تواند واحدهای بیرونی با اندازه های مختلف داشته باشد. همچنین بسیار مهم است که یک واحد کم صدا بخرید تا همسایگان شما شکایت نکنند. تمامی واحدهای سیستم اسپلیت دیواری معمولا در محدوده بسیار بی صدا قرار دارند. هنگام از دست دادن فضای بالکن، مهم است که توجه داشته باشید که نباید چیزی مانند گیاهان یا باربیکیو را روی آن قرار دهید (بله، قبلاً آن را دیدهایم) زیرا ممکن است به دستگاه آسیب برساند و ضمانت شما را باطل کند. همچنین نباید چیزی در جلوی دستگاه قرار گیرد که بتواند جریان هوای خارج از دستگاه را محدود کند. ما می توانیم به شما کمک کنیم تا بفهمید از نظر ابعاد یونیت خارجی برای موقعیت شما مناسب است. سرویسکاران می تواند خدمات نصب کولر گازی در بالکن را به شما ارائه دهد.
اصول لوله کشی:
۱ -لوله مسی با ضخامت مناسب دستگاه ۲ -ابزار کاربردی: لوله بر ، دستگاه هلال کن(پرچ) ، سمباده برای پلیسه گیری ، آچار وزنی ۳ -کابل (نسبت به متراژ لوله ۵ تا ۶ متر بیشتر در نظر بگیرید) مراحل بریدن لوله در نصب کولر گازی: در ابتدا به یک دستگاه لوله بر نیاز دارید. لوله را داخل لوله بر قرار داده و با وارد کردن یک فشار مین به پیچ لوله بر ، لوله را پاد ساعت گرد چرخانده تا لوله بریده شود. لوله بریه شده را با سوهان مخصوص پلیسه گیری کنید تا از نشتی جلوگیر شود. هم چنین برای جلوگیری از نشتی باید توجه داشت که لوله دچار ترک نشده باشد. با استفاده از لوله پاک کن داخل لوله را به خوبی تمیز کنید.
مراحل پرچ لوله در نصب کولر گازی:
لوله را داخل لوله گیر قرار داده و محکم میکنید. زیرا در صورت حکم نبودن ممکن است در هنگام پرچ کردن لوله جابه جا شده و عملیات پرچ به خوبی انجام نپدیرد. در زمان پرچ کردن و باز کردن پرچ کن دقت کنید که به لوله آسیب نزنید.
منبع:سرویسکاران