آشنایی با جشن چوسوک یا برداشت محصول در کره
در برگزاری یک جشن برداشت خوب، مردم کره با سفر به زادگاه یا سرزمین آبا و اجدادی خود گردهم میآیند تا ضمن شکرگزاری یاد اجداد خود را گرامی دارند و به ارواح آنان ادای احترام کنند.
سونگپیئون نوعی کیک برنج بخارپز هلالی شکل که به مناسبت چوسوک صرف میشود
تاریخچه جشن چوسوک :
بطور دقیق نمی توان گفت این جشنها از چه زمانی در شبه جزیره بر پا می شده است . اما بر طبق نسخه های خطی موجود سابقه برگزاری چوسوک به دوران شیلا و قبل از تشکیل دولتهای متحد در شبه جزیره باز می گردد .از طرف دیگر کلمه هنگاوی در نسخه های خطی این دوران دیده شده که به نوعی به مراسمی در پاییز اشاره می کند . البته داستانهایی از سومین پادشاه شیلا یوری نیز در رابطه با چوسوک بدست امده است .
این عید در دوران سلطنت سومین پادشاه شیلا برای اولین بار جشن گرفته شده است. مسابقات تیراندازی، بافندگی و نمایشهای رزمی بخشی از این جشن باستانی بوده است.
بهر حال چوسوک بعد از عید سون لال بزرگترین جشن و عید در کره جنوبی است .
سابقه برگزاری چوسوک به دوران شیلا و قبل از تشکیل دولتهای متحد باز می گردد
مراسم جشن چوسوک :
مردم در بزرگداشت و تجلیل ریشههای خود با مشارکت در ضیافتهای سنتی کرهای، غذاهایی همانند سونگپیئون ، که نوعی کیک برنج بخارپز هلالی شکل بسیار کوچک است، و انواع شراب برنج مانند سیندوجو و دونگدونگجو را به اشتراک میگذارند و همچنین با موسیقی زنده، رقص محلی و البته بازیهای سنتی کرهای به خوشگذرانی میپردازند.
در گذشته کرهایها لوازم ضروری همچون شکر و صابون را به یکدیگر در این جشن هدیه میدادند. امروزه نیز روغن زیتون، سرکه طبیعی و دستگاههای الکترونیکی از هدایای محبوب در این عید هستند.
برای برگزاری جشن مردم کره سرگرمیها و بازیهای سنتی را اجرا میکنند. شیروم، نوعی کشتی سنتی کرهای است که قدمت آن به دوران گوریو بازمیگردد و بیش از ۵ هزار سال قدمت دارد.
رقص معروف کان کان سوله که در زیر نور مهتاب برگزار می شود
زنان کرهای با پوشیدن لباسهای سنتی هانبوک به رقصهای مختلف و رقص معروف کان کان سوله که در زیر نور مهتاب برگزار می شود می پردازند .در این رقص که سابقه چند هزار ساله دارد زنان با گرفتن دست های خود و چرخیدن درجهت موافق عقربه های ساعت به صورت دسته جمعی آواز می خوانند . مردم کره معتقدند خورشید و ماه و زمین جهان را مدیریت می کنند و اواز این رقص دست جمعی به نوعی در ارتباط با این سه عنصر حیاتی است . از نگاه معنوی و مذهبی نیز این جشن در ایین کنفوسیوسی و بودایی جایگاه خاصی دارد . زیرا شکر گزاری و نیز احترام به خانواده و دیدار با انان و بخشش به یکدیگر و احترام به درگذشتگان از اصول این دو آیین محسوب می شود .
شراب برنج سیندوجو و دونگدونگجو