حفظ اثار تاریخی
کشور عزیزمان ایران نقاط درخشانی از جمله آثار معماری متعلق به هخامنشیان، ساسانیان و دستاوردهای بزرگ هنری و معماری دوره اسلامی را داراست. با این حال و در نگاه نخست، هنگامی که صحبت از «تخریب آثار تاریخی» به میان میآید، ذهن به سمت یادگاریها و کندهکاریهای نوشته شده روی آثار تاریخی میرود!
اما جنایتی بزرگتر از نوشتن بر در و دیوار بناهای تاریخی نیز وجود دارد و آن «تخریب» ساختمانها و آثار باستانی از ریشه است که برای آن دلایل متعددی ارائه میشود، اما بی شک هیچکدام توجیه مناسبی برای از بین بردن هویت تاریخی و شهریِ انسانها نیست!
تصور کنید خانه پدربزرگ شما که در حیاطش روزهای خوش کودکی را با نوههای دیگر گذراندهاید، خراب و با خاک یکسان شود و به جای آن ساختمان غول پیکری سبز شود.
چه حالی به شما دست میدهد؟ حالا به جای خانه پدربزرگ، خانه یک شخصیت بزرگ تاریخی یا فرهنگی، علمی یا هنری را در نظر بگیرید یا ساختمانی که زمانی اداره و سازمان مهمی بوده است. مکانی که در آن اتفاقات بزرگ و سرنوشتسازی برای یک ملت رخ داده است.
محیطی که جولانگاه معماران، هنرمندان و زحمتکشانی بوده تا بتوانند مصالح مختلف ساختمانی را به فضایی دلنشین و ارزشمند تبدیل کنند. میتوانید تصور کنید که خراب کردن این ساختمانها، چه لطمههایی به تاریخ و هنر و فرهنگ یک سرزمین وارد میکند؟ چون پاسخ واضح است، نیازی به توضیح بیشتر نیست!