آثار تاریخی لاهیجان

آثار تاریخی لاهیجان

آثار تاریخی لاهیجان

در این مقاله تعدادی از آثار تاریخی لاهیجان را به شما معرفی خواهیم کرد. لاهیجان، شهری که به عروس استان گیلان معروف است.

این شهر با طبیعت بکر و ناب خود و همچنین آثار زیبای تاریخی مربوط به دوره های گذشته، هر ساله پذیرای مسافران بسیار زیادی از نقاط مختلف ایران و جهان می باشد.

 

پل خشتی از آثار باستانی لاهیجان

پل خشتی لاهیجان که پیشینه تاریخی آن مربوط به دوران کیانیان می باشد، در محله “پرده سر” در غرب شهرستان لاهیجان قرار دارد. این پل ۵ چشمه معلق دارد که قدمت آن به قرن ۹ هجری می رسد.

نام این پل در کتاب “میر ظهیرالدین مرعشی” نیز آمده است و وی اذعان کرده که در سال ۱۲۷۱ ه.ق در ابتدای حکومت قاجاریه این پل توسط “حاج جعفر کاشانی” کاملاً مرمت و بازسازی شده و پل آجری جایگزین پل سنگی قدیمی شده است.

این پل با آجر های قرمز آهک و ساروج با ۵۰ متر طول، ارتفاع ۱۱ متر و ۴ و نیم متر عرض احداث شده است.

پل خشتی لاهیجان

 

مسجد اکبریه لاهیجان

طبق کتیبه ی موجود در این مسجد که از سنگ مرمر است، تاریخ ساخت این مسجد، در زمان حکومت فتحعلی شاه قاجار و در سال ۱۲۳۹ ه.ق نوشته شده است.

مسجد اکبریه از مکان های توریستی و بناهای تاریخی شهرستان لاهیجان است که در جنوب غرب این شهر واقع شده و از لحاظ فرهنگی و تاریخی بسیار ارزشمند است. معماری داخلی این مسجد بسیار زیبا و تحسین برانگیز می باشد.

مسجد اکبریه در زمان ساخت خود نیمه کاره باقی مانده و بقیه آن در حدود صد سال پیش ساخته شده است. بنابراین این مسجد به دو نیمه تقسیم شده که توسط یک در بزرگ به هم ارتباط پیدا می کنند.

باستان شناس معماری مسجد اکبریه را به مسجد (ایاصوفیه) در کشور ترکیه شبیه می دانند.

 

حمام گلشن لاهیجان

یکی دیگر از آثار گردشگری شهرستان لاهیجان حمام گلشن می باشد. ظاهراً این حمام در زمان قدیم خزینه ها و حوضچه های بسیار زیادی داشته است که امروزه از بین رفته اند و اثری از آنها نمانده است.

بنای حمام گلشن به صورت چند ضلعی می‌باشد که برای ساخت آن مصالحی همچون آجرهای قرمز رنگ، گِل آهک و ساروج به کار رفته است.

حمام تاریخی گلشن در دوران حکومت فتحعلی شاه قاجار، در ضلع شمال شرقی میدان وحدت شهرستان لاهیجان بنا شده است.

امروزه به دلیل گسترش شهر، ساخت خیابان و میدان، بخشی از این حمام تاریخی از بین رفته است.

 

تالاب سوستان

یکی از جاذبه‌های گردشگری در شهرستان لاهیجان پدیده‌ای است طبیعی به نام «تالاب سوستان» که به تکه‌ای از بهشت می‌ماند و گردشگران به محض قرارگرفتن در نزدیکی این شاهکار خلقت، زبان تحسین به خالق زیبایی‌ها می‌گشایند.

جالب است بدانید که این جاذبه‌ی دوست‌داشتنی در فصل زمستان و پاییز مملو از آب شیرین است و داخل و گرداگرد آن را درختانی باشکوه، گیاهان مردابی و نیزارها محصور کرده است.

مکانی که به دلیل آب و هوای مناسب پوشش گیاهی مطلوب و آب شیرین، زیستگاه پرندگان و آبزیان مختلفی است. از ویژگی‌های این تالاب، مسیر دسترسی بسیار زیبا با چشم‌اندازهای خارق‌العاده است که به دلیل حضور منطقه‌ای سرسبز، مکان‌های بکر و دست‌نخورده و همچنین مسیر دسترسی آسان، به یکی از نقاط گردشگری شمال کشور تبدیل شده است.

 

استخر لاهیجان

یکی از زیباترین مناطق گردشگری در شهرستان لاهیجان، در دامنه‌ی «شیطان کوه» و در بخش شرقی لاهیجان قرار دارد که به «استخر لاهیجان» شهرت یافته است.

این جاذبه‌ی زیبای گردشگری، در زمینی به وسعت ۱۷ هکتار و با عمقی نزدیک به ۴ متر قرار گرفته است که در دوران گذشته به عنوان مخزن آب جهت آبیاری شالیزارهای برنج استفاده می‌شد.

از زیبایی‌های این استخر طبیعی، وجود جزیره‌ زیبا است که در مرکز آن قرار گرفته و پیشتر به آن «میان پشته» گفته می‌شد. این جزیره، توسط یک پل سیمانی که دارای طولی نسبتا بلند است، به بخش جنوبی استخر وصل شده است.

این منطقه از لاهیجان که به نظر می‌ر سید به دستور «شاه عباس صفوی» ساخته شده، محبوب گردشگران و مردم محلی است و همواره تعداد زیادی از مسافران از آن دیدن می‌کنند.

 

تله کابین لاهیجان (بام سبز لاهیجان)

از دیگر تفرجگاه‌ها و مکان‌های گردشگری در شهرستان لاهیجان، «تله کابین احرار» است که از آن به «بام سبز» نیز یاد می‌شود.

این جاذبه‌ی گردشگری در سال ۱۳۸۴ و با ۲ ایستگاه، ۵ دکل و ۳۳ کابین، احداث شد. «بام سبز» نام ایستگاه اول با ۱۲۳ متر و «تاج خروس» نام ایستگاه دوم با ۳۱۳ متر است که می‌توان چشم‌اندازهای زیبایی را از این منطقه تماشا کرد.

غرفه‌های صنایع دستی و خوراکی و کافی شاپ در این دو ایستگاه قرار دارد و روزانه به طور میانگین ۱۰۰۰ نفر را با خود منتقل می‌کند.

 

مسجد جامع لاهیجان

از دیگر بناهای کهن و آثار تاریخی لاهیجان ، «مسجد جامع» این شهر است که در مجاورت اثر تاریخی دیگری به نام «بقعه‌ی چهار پادشاهان» قرار دارد.

به نظر می رسد که این مسجد کهن، در دوران حکومت کیائیان، به فرمان «کیا سلطان» و در سال ۸۹۳ هجری قمری، احداث شده است.

روایت است که این مسجد، در محل آتشکده‌های قدیمی بنا شده و در سال‌های ۱۳۳۱ و ۱۳۷۰ هجری شمسی، بازسازی و مرمت شده است. جالب است بدانید که در این مسجد، چاهی مشاهده می‌شود که طبق نقل قول و روایات گذشتگان، امام حسن (ع)، از آن برای وضو گرفتن، آب کشیده است؛ از این رو مردم پول و طلا داخل آن انداخته و روی لبه‌ی آن، شمع روشن می‌کنند.

 

حمام گلشن لاهیجان

«حمام گلشن»، یکی دیگر از جاذبه های گردشگری در شهر لاهیجان است که در زمان حکومت «فتحعلی شاه قاجار» و در زاویه‌ی شمال شرقی میدان وحدت، احداث شده است.

گفته می‌شود که این اثر تاریخی در گذشته دارای حوضچه‌ها و خزینه‌های بسیاری بوده است که اثری از آن‌ها باقی نیست. همچنین ساختمان حمام دارای پلانی کثیرالاضلاع بوده که از ساروج، گل آهک و آجرهای قرمز رنگ محلی، در ساخت آن، استفاده شده است.

متاسفانه قسمت‌هایی از این مسجد کهن، به دلیل ساخت خیابان، میدان و وسعت یافتن شهر، تخریب شده است.

حمام گلشن لاهیجان

 

بقعه تاریخی شیخ زاهد گیلانی از آثار تاریخی لاهیجان

«بفعه شیخ زاهد گیلانی»، یکی دیگر از بناهای تاریخی در شهرستان لاهیجان است که در روستا «شیخانه‌ور» و در مسیر لاهیجان به لنگرود بر دامنه‌ی کوه احداث شده است.

«شیخ تاج‌الدین ابراهیم»، مشهور به «شیخ زاهد گیلانی» از عارفین و دراویش معروف و از اساتید «شیخ صفی‌الدین اردبیلی» است که در سال ۷۱۱ هجری قمری چشم از جهان بست و در سال ۸۹۲ هجری قمری، مقبره‌ی وی به دستور «سلطان حیدر صفوی» در این منطقه از لاهیجان، ساخته شد.

به نظر می‌رسد که پادشاه پس از خوابی که دیده بود، دستور ساخت این آرامگاه را صادر کرده است. عمارت بقعه از دو اتاق مربع و مستطیل شکل که در مجاورت یکدیگر قرار گرفته ساخته شده است.

زیباترین قسمت بقعه، گنبد هرمی شکل آن است که به صورت هشت ترک و با شیبی تند ساخته شده و سطح حره با استفاده از کاشی‌کاری زرد و آبی رنگ، سفید و سیاه رنگ و نقش و نگارهای سنتی و گلدار، تزئین شده است. همچنین پیرامون گنبد و قسمت‌های دیگری از ساختمان با سفال پوشش داده شده است.

 

کوه و آبشار شیطان کوه

در بخش شرقی شهرستان لاهیجان، یکی از زیباترین کوه‌های شمال کشور قرار دارد که به «شیطان کوه» شهرت یافته است.

«شاه‌نشین کوه» نام پیشین این جاذبه‌ی گردشگری طبیعی است که در گذشته برکه‌ای به طول ۷۰ متر و عرضی بالغ بر ۲۰۰ متر در مقابل آن قرار داشت. این در حالی است که امروزه این برکه به یک دریاچه‌ی مصنوعی تبدیل شده و در بین آن می‌توان جزیرهای را مشاهده کرد که ساختمانی کوچک در آن قرار دارد.

همچنین درون شیطان کوه، آبشار مصنوعی ساخته شده است که آب آن را از استخر لاهیجان، تامین می‌کنند.

جالب است بدانید که بام سبز لاهیجان نیز در مسیر بالایی شیطان کوه قرار گرفته و به منطقه‌ای بسیار دلنشین و دوست‌داشتنی تبدیل شده است.

آبشار شیطان کوه نیز از کوه به پایین می‌تراود و منظره‌ای بسیار دیدنی و منطقه‌ای تماشایی را ایجاد کرده است. وجود یک راه پلکانی با ۷۰ پله از کنار آبشار تا قله‌ی کوه، مسیری دلچسب، بسیار زیبا و مسرت‌بخش را برای گردشگران و مسافران ایجاد کرده است.

منبع کجارو

بهترین از سراسر وب

[toppbn]
ارسال یک پاسخ