نمادهای شهر تهران
نمادهای شهر تهران
برخی از جاذبههای گردشگری ما را یاد شهر و یا کشور خاصی میاندازند؛ مثلا وقتی شما برج پیزا را میبینید یاد ایتالیا میافتید و یا با دیدن برج ایفل به یاد پاریس میافتید. هر کدام از این جاذبهها نماد مکان خاصی هستند. در این مقاله قصد داریم تا شما را با نمادهای شهر تهران اشنا کنیم نمادهایی که تهران به وسیله آن شناخته میشود.
تصاویر تهران
برای گردشگران خارجی آشناترین عکس از تهران کوههای برف گرفته شمال تهران است. چهره تهران با قرار گرفتن در کوهپایههای رشته کوه البرز بسیار متفاوتتر از آنچه هست رخ مینماید. یکی از جاذبههای گردشگری تهران پیست دیزین است. از جاذبههای گردشگری داخل شهر تهران میتوان به کاخ گلستان و یازار بزرگ تهران اشاره کرد. کاخ گلستان در لیست میراث جهانی یونسکو است که باعث شده این کاخ زیبا سالاه گردشگران زیادی را به خود جذب کند. یکی دیگر از عکسهای مشهور تهران عکس خیابان ولیعصر با چنارهای حاشیه خیابان است. برای نسلهای پیشین تهران با خیابان لاله زار شناخته میشد. این خیابان زیبا به خاطر داشتن تئاتر، کافهها، رستورانها و گراند هتل در بین نسلهای گذشته از اهمیت بالایی برخوردار بوده است. این خیابان به شانزه لیزه معروف بوده است. امروزه لاله زار نمادی از تهران قدیم است.
تئاتر شهر
این بنای زیبا که با الهام از برج طغرل شهر ری ساخته وطراحی شده یکی از زیباترین قسمتهای شهر تهران است. بافت آجر و کاشی نمونه خوبی از تلفیق طراحی مدرن و سنتی است.
دانشگاه تهران
سردر دانشگاه تهران نیز نمادی است برای دانش اندوزی و تحصیلات عالی. این سر در به دلیل قرار گرفتن روی اسکناس ۵۰۰ ریالی در بین تهرانی ها به سر در پنجاه تومانی شهرت دارد. طراحی این بنا تلفیقی است از تصویر کتابی گشوده شده و پرنده ای در حال پرواز. کورش فرزامی، طراح این بنا در هنگام طراحی ۲۹ سال سن داشت و هنوز دانشجوی دانشگاه تهران بود. طرح پیشنهادی او در جریان مسابقه برای طراحی سر در دانشگاه تهران برگزیده شد. این طرح با حمایت استادان دانشگاه رو به رو شد. از جمله مدافعین این طرح هوشنگ سیحون، استاد دانشگاه تهران و نیز طراح آرامگاه فردوسی، آرامگاه ابن سینا، آرامگاه خیام نیشابوری و آرامگاه کمال الملک بود.
مجسمه فردوسی
مجسمه فردوسی در میدان فردوسی نیز یکی از مشهورترین تصاویر تهران است. این مجسمه ساخته دست استاد ابوالحسن صدیقی یکی از شاگردان کمال الملک است. آمبروزی مجسمه ساز ایتالیایی استاد صدیقی را میکل آنژ شرق نامیده است.