مرور برچسب

مذاهب

زرتشت‌ کیست‌؟

((زوراست )) يا ((زرتشتر)) يعنى دارنده شتران زرد... مستشرقين با حقه بازى عجيبى ، تاريخ تولد ((زرتشت )) را از 329 تا 600 ق .م . به 6000 سال ق .م . و حتى 6000 سال پيش از حمله اسكندر عقب مى برند تا به يك نتيجه گيرى نژادى دست بزنند! چرا كه…

وضعیت ادیان و مذاهب مختلف در چین و پیروان آن‌ها

چین از جمله کشورهایی است که تعداد زیادی از مذاهب جهان در آن وجود دارد. ادیان و مذاهب سرزمین چین شامل بودا، تائو، اسلام، کاتولیک و مسیح می‌باشد. آمار‌ها چنین نشان می‌دهند که هم اکنون بیش از صد میلیون نفر در این کشور به یکی از ادیان…

دیانت مصریان و منزلت و مقام خدایان در میان آنها

دین در مصر باستان پایگاه اجتماعی، اخلاقی، فرهنگی و حتی سیاسی داشته است. مذهب قبطیان همانند مذاهب بابلیان، یونانیان، آشوریان و ... دارای دوگانگی و یا بهتر بگوییم چند گانگی بوده است. از یک سو پرستش خدایان بزرگ که روحانیان مصری به منظور تقویت…

دربارهٔ کتاب استر

کتاب استر یکی از بخش‌های عهد عتیق و تنخ یهودی است. شخصیت‌های محوری کتاب استر، اخشورش، ملکه استر، مردخای وهامان هستند. کتاب استر به ملکه شدن یک دختر یهودی و تلاش او برای جلوگیری از کشتار یهودیان به دستور هامان وزیر اخشورش اشاره دارد. با…

گذری بر تمدن اسلامی

تمدن اسلامی در نتيجه‌ی سفارش‌های اسلام به دانش‌اندوزی و بهره‌گيری از دانش تمدن‌های پيشين پديد آمد. اسلام در کمتر از يک سده به سراسر خاورميانه، شمال آفريقا و اسپانيا گسترش يافت و ميانه‌ی زمين، قلمرو جهان اسلام شد. در اين منطقه‌ی پهناور، که…

رازهای تاریخی حضور سه مغ ایرانی بر بالین میلاد مسیح

یکی از داستانهای بسیار معروف شناخته شده در ارتباط با تولد مسیح، روایت انجیل متی از “سه مرد دانا” ی شرقی Three wise men/ Three Magi است که ستاره تولد مسیح نجات دهنده و پادشاه یهودیان را در آسمان دیدند و راهی طولانی را از شرق تا اورشلیم…

زندگی پس از مرگ در مصر باستان

هرم بزرگ خئوپس مردمان مصر باستان خدایان متعددی را میپرستیدند و اعتقادات مذهبی آنها، مانند بسیاری از مذاهب باستانی، برپایه وجود خدایان اساطیری و قدرتهای گوناگون آنها بود. یکی از اعتقادات قوی در میان مصریان، اعتقاد به زندگی پس از مرگ…

تاملی در شخصیت و آرای مانی نقاش

• مانی : فراتر از اسطوره گرایی 1- مانی در چه پایه ای از استدلال منطقی قرار میگیرد؟ شرق شناس آلمانی هانس هاینریش شیدر( 1 ) که تمام وقت خود را در دهه های 1920 و 1930 صرف تحقیق در مانویت کرده است در اثر خود کیفیت های ابتدایی نظام مانوی( 2 )…

اهلِ کتابِ «شریعت موسی»

سفر شریعت – تألیف اسفار پنجگانه – اساطیر «آفرینش» - شریعت موسی – احكام عشره (ده فرمان) – مفهوم خدا – روز سبت – خانوادة یهودی – ارزیابی شریعت موسی برای یهودیان مقدور نبود كه پس از بازگشت خویش یك دولت نظامی تأسیس كنند، چون نه افراد كافی…

نخستین افراطیان یهودی

جنگ طبقاتی – منشأ انبیا – عاموس در اورشلیم – اشعیا – حملة وی به توانگران – اعتقاد وی به یك مسیح – تأثیر انبیا از آنجا كه فقر از ثروتمندی بر می‌خیزد، و هیچ كس تا توانگری را در برابر خویش نبیند احساس درویشی نمی‌كند، باید ثروت خیره كنندة…

قلع و قمع مزدکیان

كریستن سن این محقق دانماركى عقیده دارد كه جریان قلع و قمع مزدكیان در آخر سال 528 یا اوائل 529 میلادى اتفاق افتاده است . قباد فرزند كوچك خود انوشیروان را ولایت عهد خود كرد. كاووس فرزند ارشد قباد علیه این تصمیم به یارى مزدكیان كه خود از آنان…

سلیمان در اوج افتخار خویش

اصل یهود- ظواهر- زبان- سازمان اداری- داوران و شاهان- شائول- داوود- سلیمان- ثروت او- هیكل- پیدایش مشكل اجتماعی در بنی‌اسرائیل تنها چیزی كه دربارة اصل نژادی یهود می‌توان گفت این گفتة مبهم است كه آن قوم از نژاد سامی بوده، و با سامیان دیگر…

جهان بینی مانی

مانى در راه بهره گیرى از منطق بودائى گرى فراتر هم رفت ، به حدى كه تولید مثل را بر خود و گروه برگزیدگان مانوى حرام كرد و احتراز از زناشویى را بر ازدواج برتر دانست ... مانى از زرتشت اندیشه تقسیم نیروهاى جهانى را به دو مبداء نیكى و بدى كه…

مانی نقاش

مانى ؟ مانى یا مانس از پدر و مادرى ایرانى در بابل به سال 215 میلادى متولد شد. پدر و مادر او با خاندان اشكانى خویشاوندى داشتند. نام پدر مانى فَتَكْ بود و نام مادرش نُوشیتْ یا پُوسیتْ یا مریم و از خانواده كمسركان بود. مانى بى شك ایرانى…

ارض موعودِ قوم یهود

فلسطین- اقلیم- دورة ماقبل تاریخ- ملت ابراهیم – یهودیان در مصر- سفر خروج- فتح كنعان نویسنده‌ای چون باكل یا مونتسكیو، كه دوست داشته باشد تاریخ را با جغرافیا توضیح و تفسیر كند، دربارة فلسطین صفحات فراوانی می‌تواند بنویسد. سرزمین فلسطین، از…