مرور برچسب

میتانی

کرکمیش /Karkamish/

کرکمیش /Karkamish/ (جرابلس Djerablus کنونی) شهر باستانی در شمال سوریه نزدیک حلب. این شهر از زمان نو –سنگی تا روزگار هلنیستی مسکون بود. در طی دومین هزارۀ پیش از میلاد، نخست پایتخت یک کشور سلطنتی مستقل بود، سپس به تصرف هیتی ها درآمد و بعدها…

درخشش و پایه گذاری میتانی

طبق گفته‌ها و پژوهش های مورخین، منابع و متون کهن پایه گذار بزرگ و افسانه ای این پادشاهی را «کرا» می داند. (۱.۵۰۰ - ۱.۴۹۰ ق.م) و جانشین او «شوتارنا-ی یکم» بود (۱.۴۹۰ - ۱.۴۷۰ ق.م) که از دوران پادشاهی آنها اطلاعی در دست نیست. اما…

زوال پادشاهی میتانی

محدوده جغرافیایی میتانی ها در سرزمین میتانی به علت بروز جنگ میان مدعیان تاج و تخت پس از مرگ شوتارنای دوم ، ویرانی هایی رخ داد. و در این گیر و دار، تاج و تخت پادشاهی به دست «آرتاشوما» (۱۳۸۵ - ۱۳۸۰ ق.م) افتاد و پس از او سرانجام، پادشاهی به…

دورۀ زمام داری توتموزیس چهارم (توتمس چهارم)

توتموزیس چهارم پسر و جانشین آمنوفیس دوم بود. وی از سال 1412 تا 1402 پیش از میلاد مسیح مقام فرعونی مصر را داشته است. از فعالیت های نظامی و لشکرکشی های این فرعون (توتموزیس چهارم) اسناد و مدارک روشن، قاطع و زیادی در دست نیست.ما تا این…

تاریخ میتانی

نویسنده: یزدان صفایی میتانی دولتی آریایی (هند و ایرانی) در شمال شرقی میانرودان بود که از ۱۵۰۰ تا ۱۳۶۰ پیش از میلاد (۱۴۰ سال) حکومت می‌کرد، پایتخت آن «واشوکان‌نی» Wassukanni رأس‌العین امروزی، در نزدیکی سرچشمهٔ رود خابور قرار داشت.…

میتانی‌ها

اقوامی آریایی به نام میتانی، در هزاره‌ی دوم پیش از میلاد با هوری‌ها متحد شده و دولتی نیرومند در ناحیه‌ی شمال شرقی میان‌رودان تشکیل دادند. نام‌شناسی سرزمین تحت حکومت میتانی‌ها را مصریان و اهالی سوریه: «نهرین» یا «ناهارینا» می‌خواندند.…

باورهای‌ هیتیها و میتانیها

درباره‌ اصطلاح‌ هزار خدا 5-1- اصطلاح‌ « هزار خدا » كه‌ به‌ وسیله‌ی‌ كاتبان‌ هیتی‌ به‌ كار رفته‌ و نظایری‌ از آن‌ نیز در جاهای‌ دیگر قابل‌ ملاحظه‌ می‌باشد، آشكار می‌سازد كه‌ نفوذ و اختلاط‌ گوناگون‌ در میان‌ این‌ مردمان‌ بسیار رواج‌ داشته‌…