مرور برچسب

ناپلئون

آخرین نبرد ناپلئون

۱۸ ژوئن سال ۱۸۱۵، ارتش “ناپلئون”، مركب از ۷۲ هزار نظامی و عمدتا داوطلبان هوادار او در «واترلو» واقع در بلژيك امروز از ارتشهای ۷گانه متحده مرکب از سپاهيان آلمان، انگلستان، هلند و … شكست خورد، و تاريخ جهان فصل تازه ای را باز كرد.…

ژنرالی که خود به جوخه اعدامش دستور آتش داد!

مارشال «ميشل ني » ترقي خود را در ارتش مديون انقلاب فرانسه مي دانست، زيرا از يك خانواده فقير بود. او در همه جنگهاي ناپلئون از جمله لشكر كشي به روسيه شركت داشت تا به درجه مارشالي رسيد.او یکی از ۱۸ ژنرال بزرگ دوره حکومت ناپلئون به شمار می…

عهدشکنی ناپلئون با فتحعلی شاه قاجار

معاهده «فین کنشتاین» که در اصل توافقی برای تضعیف جایگاه انگلستان در منطقه بود با فشار و فریبکاری آنها و عدم آگاهی مقامات ایرانی به آغازی بر مصائب تاریخی دردناک ایران تبدیل شد.عهدنامه فینکنشتاین (به انگلیسی: Treaty of Finckenstein)…

همه چیز در مورد جنگ‌های ناپلئونی

جنگ‌های ناپلئونی به مجموعه‌ای از جنگ‌ها گفته می‌شود که در دوره حکومت ناپلئون بناپارت بر فرانسه بین امپراتوری اول فرانسه و متحدانش از یک‌سو و نیروهای متغیر ائتلاف بین سال‌های ۱۸۰۳ تا ۱۸۱۵ میلادی رخ داد. از حوادث مهم آن، فروپاشی امپراتوری…

ماجرای خوابیدن ناصرالدین شاه روی تختواب ناپلئون چه بود؟

ناصرالدین شاه از خاطرات جالب سفرش به پاریس می‌گوید:پاریس گردی با ناصرالدین شاه قاجار ناصرالدین شاه از سفرش به پاریس می‌گوید ... به عمارت ایران رفتم. بسیار بسیار خوب ساخته‌اند. عمارت مصری و تونسی و چینی و ژاپنی نزدیک عمارت ایران…

عهدنامه فینکنشتاین

قراردادی دفاعی‌ است که میان ایران و فرانسه امضا شد. این پیمان‌نامه در ۱۳ اردیبهشت ۱۱۸۶ خورشیدی در کاخ فینکنشتاین در لهستان میان فتحعلی‌شاه قاجار و ناپلئون بناپارت منعقد شد.این قرارداد در ۱۶ ماده و با هدف…

ویدئوی مستند محاصره تولون ۱۷۹۳ اولین پیروزی ناپلئون بناپارت

ناپلئون بناپارت نخستین امپراتور فرانسه بوده است که در تاریخ اروپا هم نقش فراوانی داشت. او در جزیره کرس متولد شد و کم کم تحت آموزش های افسری قرار گرفت. پس از انقلاب کبیر فرانسه پیشرفت کرد و فرماندهی‌ جنگ‌های زیادی را بر عهده داشت. او در…

موزه لوور در ایران

لوور؛ درختِ تنومند هنرعلاقه شاهزادگان و پادشاهان فرانسه به آثار هنری، از قرون پانزدهم و شانزدهم میلادی جوانه ای در دل کاخ «لوور» نشاند که امروز به درختی تنومند تبدیل شده است. موزه ای که در ابتدا کاخ پادشاه «فیلیپ دوم» بود، بعد…

امپراطور آدمخوار

شنیده بودیم بعضی قبایل بدوی آفریقائی آدمخوار هستند. ولی تصورمان این بود كه این شایعه بیشتر در داستانها و افسانه‌های خیالی مصداق دارد و بعید است كسی را بتوان یافت كه صحنه‌های آدم‌خواری توسط «بشر» را دیده باشد. با این حال مطالعه رویدادهای…

نابودی بینی مجسمه ی ابوالهول

یک باور عمومی نادرست تاریخی وجود دارد مبنی بر این که در زمان لشکرکشی ناپلئون به مصر (۱۸۰۱-۱۷۹۸ میلادی) او به سربازانش دستور داده که از مجسمه ی ابوالهول به عنوان نشانه ای برای تیراندازی استفاده کنند و به همین دلیل این مجسمه ی غول پیکر بینی…

هنر معماری معابد مصریان باستان

  مصریان معابد را ارزشمند ترین پایگاه های فکری، سیاسی، اخلاقی و فرهنگی خود به شمار می آورده اند. معابدی که در آنها مراسم عبادت به خدایان و انجام یافتن فرایض دینی، برگزاری آداب و آیین های گرامی داشت خدایان از جمله«تقدیم شراب به حضورخدایان»…