مرور برچسب

هگمتانه

محوطه باستانی هگمتانه

اکباتان این شهر پایتخت مادها بود و پس از آنها پایتخت تابستانی هخامنشیان شد. آثار دوره ماد و هخامنشی را نمی توان در این منطقه از هم تفكیك كرد زیرا این دو فرهنگ كاملا مشابه اند. مورخان بسیاری در باب هگمتانه نگاشته اند. قدیمی ترین مورخ،

معماری هخامنشی

بارزترین هنر هخامنشی همانا معماری آن است .كاخها و آرامگاههای هخامنشی پس از گذشت بیست و پنج قرن همچنان استوار و زیبا هستند.پاسارگاد،هگمتانه،شوش،تخت جمشید،بابل وگورهای شاهی نمونه هایی ازمعماری هخامنشی هستند.

تاریخچه ماد

مادها قومی ایرانی از تبار آریایی بودند كه قسمت اصلی سرزمین آنها شامل جنوب آذربایجان و قسمتهای دیگری در زاگرس وپایتخت آنها هگمتانه بود.

پایتخت حکومت هخامنشیان کجا بوده است؟

پایتخت هخامنشیان نمی‌توان یک شهر را به عنوان پایتخت و مرکز حکومت هخامنشیان معرفی کرد زیرا هخامنشیان در طی حکومت خود 6 پایتخت داشته اند. این شهرها شامل انشان ، هگمتانه ، بابل ، شوش ، پاسارگاد و تخت جمشید می‌باشد. شاید بدانید که…

پایتخت حکومت ماد‌ها کجا بوده است؟

پایتخت مادها هگمتانه، پایتخت پادشاهی ماد، پایتخت تابستانی هخامنشیان و ساتراپ‌نشین ایالت ماد از دوران هخامنشیان تا ساسانیان بود.مرکز حکومت و پایتخت سلسله مادها ، هگمتانه بوده است. شهر هگمتانه علاوه بر این که پایتخت مادها بود، بعدها پایتخت…

ارمنستان هخامنشی

در سال‌های ۵۴۹ تا ۵۴۸ پیش از میلاد سرزمین‌های پارت، جرجان و احتمالاً ارمنستان توسط کوروش بزرگ تسخیر می‌گردد.کوروش بزرگ پس از اتحاد با برخی از فرمانروایان هم جوار، از جمله پادشاه ارمنستان، سرانجام موفق شد مادها را شکست دهد و پایتخت آنان؛…

هگمتانه شهر باستانی سه هزار ساله در دل زمین +تصاویر

هَگمَتانَه، (پارسی باستان: ??????؛ پارسی باستان: Haŋgmatana؛ پارسی نو: همدان، به معنی «جایِ به‌هم‌آمدگان»، «جای گردآمدگان») پایتخت مادها، پایتخت تابستانی هخامنشیان، و ساتراپ‌نشین مدیا از هخامنشیان تا ساسانیان بود. یونانیان هگمتانه را…

شهر زیرزمینی همدان، ارزانفود

نکته بسیار مهم: بسیاری سایت ها و خبرگذاری ها تصاویری اشتباه از شهر های زیرزمینی ارزانفود و سامن منتشر کرده اند که در صورتی که هردو در استان همدان میباشند ولی به هم ارتباطی ندارند.(ارزانفود در همدان و سامن در ملایر میباشد)مردم استان…

روابط دولت مـاد با میانرودان

مهمترین مسائلی که موجب مبادلۀ فرهنگی بین ملت های همجوار میشود، جنگ و تجارت هستند. در مورد تاریخ مـاد و دولت های میانرودان، جنگ بیشتر از نجارت مؤثر بوده است. بیشتر دوران فرمانروایی مـاد و حتی قبایل ماد پیش از تشکیل حکومت، در جنگ با آشوریان…

بانک اِگیبی و شرکاء ( نخستین بانک تاریخ ایران )

پیداست که با فرمانروایی کوروش بزرگ اقتصاد ایران وارد مرحلۀ نوین و جهانی خود شد، که تا فروپاشی حکومت ساسانیان، روند همگانی آن کم و بیش دست نخورده ماند. گشودن لیدی، کشور ثروتمندی که مردمش به متکبران ضرب سکه شهرت داشتند و گشودن بابل، یکی از…