مرور برچسب

آذربایجان

عاقبت مشهورترین خائن به آذربایجان/ جعفرخان گیج و گول که بود؟

«جعفر پیشه‌وری» در برهه‌ای از تاریخ آذربایجان که به یک خائن درجه یک نیاز بود ناگهان پیدایش شد و کرد آن کاری را که هیچ ایرانی عاقلی نمی‌کند؛ می‌خواست آذربایجان را از ایران جدا کند.  سال ۱۳۲۴ شمسی که جنگ جهانی دوم تازه تمام شده بود و ایران

روایت یک شاهد،شماره۲۵ ،دی ۱۳۲۴ /وزارت مالیه‌ی آذربایجان تخفیف صدی پنجاه عایدات فلاحتی را به صدی بیست…

از طرف وزارت مالیه‌ی آذربایجان اعلانی منتشر شده است که راجع به مالیات بر درآمد است. تخفیف صدی پنجاه عایدات فلاحتی را به صدی بیست و پنج تغییر داده است. جریمه هم برای اشخاصی که اظهارنامه نداده‌اند، معین شده است. بعضی تشدیدات دیگر را هم حاوی…

«آذری نوین» ، زبان راستین دیار آذربایگان

برخی مردم آذربایجان تحت تاثیر القائات و جعلیات جریان قومی، به اشتباه بزرگی دست زده و خود را ترک می‌دانند؛ امری که از اساس غیر علمی و غلط است! گفتنی است که در زبان آذری کنونی ما هزار هزار واژه وجود دارد که به اشتباه ترکی پنداشته می‌شوند که…

سلسله قراقویونلودر دوران پادشاهی سه تن از فرمانروایانش به اوج رسید

قرایوسف قراقویونلو حکومت و درگیری با تیمور : قرا یوسف، پسر قرا محمد قراقویونلوبود که بعد از کشته شدن پدرش در شام، به ریاست رسید. او نخستین کسى از این دودمان است که مستقل شده است . او در تبریز، عراق و آناتولى، مکرر با سپاه امیرتیمور به…

در چه فصلی کجا برویم؟

چه فصلی کجا بریم؟ چه فصلی کجا بریم؟ در هر فصلی میتوان به شهر های مختلف سفر کرد اما مهم این است که بتوانیم بهترین تجربه را برای خود و خانواده بسازیم. برای مثال اگر در فصل تابستان به خوزستان سفر کنید قطعا پشیمان خواهید شد بنابراین بهتر است…

قلعه شیندان حیران کجاست؟

تاریخچه قلعهٔ شیندان قلعه‌ای تاریخی و مرتفع در مرز جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران بر فراز کوه شیندان است؛ این قطعه از مهمترین آثار تاریخی شهر آستارا محسوب می‌شود که سابقه آن به قبل از اسلام می‌رسد. قلعه شیندان، دژ و قلعه…

جمهوری آذربایجان

جمهوری آذربایجان (به ترکی آذربایجانی: Azərbaycan Respublikası) که در گذشته آلبانیا و اران می‌نامیدند کشوری در منطقهٔ جغرافیایی قفقاز و در گذرگاه اروپا و آسیای جنوب غربی و در کنار دریای خزر است. پایتخت آن باکو است. کشورهای ایران در جنوب،…

همه چیز درباره دریاچه خزر

ویژگی‌ها موقعیت دریاچه خزر (بحر خزر) در نقشه ایران در عصر خلفای عباسی (در بالای نقشه) برگرفته از کتاب جغرافیای تاریخی سرزمین‌های خلافت شرقی چاپ ۱۹۰۵ میلادی سطح دریای خزر پائین‌تر از سطح دریاهای آزاد است و اکنون (ابتدای سده بیست‌ویکم)…

اشرف افغان کیست؟

اشرف افغان. پسرعمو و جانشین محمود افغان رئیس قبیلهٔ غلجائی بود که در اوائل قرن ۱۲ هجری علیه صفویان شوریدند و سلطنت ایران را تصاحب کردند. با حمله افغانها ایران هیچگاه روی ثبات ندید و شاهان افغان نیز آرامش نداشتند. در استرآباد فتحعلی خان…

عملکرد اردشیر بابکان پس از مرگ اردوان پنجم واپسین شهریار اشکانی

در تاریخ طبری تسخیر آذربایجان و ارمنستان و ولایات غربی ایران و نیز بین النهرین توسط اردشیر را پیش از فتح ایالات خاوری ایران مانند کرمان و امثالهم آمده است. همین منبع بر این باور است که اردشیر پس از تصرف بین النهرین و تیسفون پایتخت باشکوه…

فرجام کار اردوان پنجم واپسین شهریار اشکانی

اردوان از پیشرفت های اردشیر بی اطلاع نبود و خبر فتوحات وی در پارس و بنای کاخ در شهر گور به اردوان رسید و برای پادشاه اشکانی جای هیچ گونه تردید و ابهامی نماند که اردشیر دارای هدفی بزرگتر است و قصد آن دارد که در پارس اعلام استقلال کند. روایت…

نگاهی به رویدادهای اواخر دورۀ اشکانی

در آغاز سده دوّم میلادی مبارزه بر سر قدرت و به دست آوردن مقام پادشاهی منجر به نبرد میان شاهزادگان خاندان اشکانی شد و بالا گرفتن این جدال و بهره مندی آن از شتابی وصف ناپذیر جهت گسترش در قلمرو اشکانیان، فرصتی به مخالفان دولت اشکانی داد تا…