مصر باستان یکی از بزرگترین تمدنهای تاریخ بوده و برخی از اختراعات دانشمندان آن مانند لوازم جراحی، خمیردندان، تقویم ۳۶۵ روزه و بسیاری موارد دیگر تا به امروز مورد استفاده قرار میگیرد. سرزمین فراعنه به اهرام ثلاثهی غولآسا، مومیاییها و…
مردمان مصر باستان معتقد بودند که ارواح فراعنه برای این که دوباره به زندگی بازگردند نیاز به یک کالبد خواهند داشت. اگر بدن بعد از مرگ بپوسد، روح باید تا همیشه در تنهایی باشد. به همین خاطر کاری کردند که این سفر حکمرانانشان با موفقیت انجام شود…
مسيحيت اكنون (400) در شرق كاملا پيروز بود. در مصر، مسيحيان بومي يا قبطيها اكثريت سكنه را تشكيل ميدادند و صدها كليسا و صومعه را تكفل ميكردند. نود اسقف مصري اقتدار بطرك اسكندريه را، كه قدرتش تقريباً با آن فراعنه و بطالسه برابري ميكرد،…
در مصر باستان مرسوم بوده، اجساد مومیایی شده فراعنه را به همراه انبوهی از متعلقات قیمتی دفن میکردند.
مقبرههای پررمز و راز فراعنه مصر، همواره مایه شگفتی باستانشناسان بودهاند. آرامگاه فرعون خوفو واقع در هرم کبیر جیزه از مرموزترین این…
هرمهب افسر ارتش پس از مرگ آمنوفیس چهارم ملقب به اخناتون از آشفتگی اوضاع مصر استفاده کرد و خود را فرعون خواند و ادارۀ امور مصر را به عهده گرفت و با انتخاب جانشین او رامسس یکم که وی نیز یک افسر ارشد ارتش مصر و از بخش علیای کشور بود،…
همانگونه که با آغاز کار امپراطوری میانۀ مصر پس از سال 2000 پیش از میلاد مسیح مصر علیا و سفلا متحد و یکپارچه شده و دوازده سلسله در آن امپراطوری برسر کار بوده و همۀ این سلسله ها را برخاسته از تب می دانند، یک بار دیگر در سال 1580 پیش از…
نام این فرعون در منابع شرقی به صورت توت انخ - آمون و توت – آنک - آمون و ... نوشته شده است. او از فراعنۀ سلسلۀ هجدهم و براساس منابع شرقی از 1350 تا 1342 پیش از میلاد مسیح سلطنت کرد. وی برخلاف سلف خود آمنوفیس چهارم که پرستش آمون خدای…
زمان به دنیا آمدن وی تقربیاً 367 پیش از میلاد مسیح بوده است. این زمان از قول مورخان یونانی در منابع تاریخی ذکر شده است. کرونیست ها رومی - بیزانسی و سریانی سال به دنیا آمدن او را 366 پیش از میلاد مسیح نوشته اند. پلوتارک در کتاب حیاط…
کاهنان مصری دربارۀ میس روایت می کنند که او نخستین پادشاه مصر بود و شهر ممفیس را با ساختن سدی رفیع و محکم امن کرد، زیرا رودخانه از نواحی کوهستانی فوران کرده و از طریق سرزمین لیبی و گذر از آنجا در قلمرو مصر جریان پیدا می کند. میس حدود…
واپسین دورۀ فرمانروایی سلسلۀ بیستم بر مصر، دربرگیرندۀ حکومت های هشت زمامدار است که همگی «رامسس» نام داشته اند. هرکدام از این رامسس ها دارای نام و عنوان مشخص کننده و معرف ویژۀ خود بوده است. نخستین آنها «رامسس چهارم» نام داشت که مورخان…
به موجب روایاتی که از سوی راویان و گزارشگران مصری به مورخان و تحلیل گران واصل شده است، مصریان خود را هرگز تهدید برای سرزمین های دیگر از جمله سوریه و فلسطین به شمار نیاورده اند. البته سیاست های جنگی رامسس سوم در مقایسه با عملکرد رامسس…
رامسس دوم پسر و جانشین ستوس یکم یکی از برجسته ترین و مقتدرترین زمام داران سلسلۀ نوزدهم در تاریخ مصر باستان به شمار آمده است. ستوس یکم کشوری آرام، امن و مرفه را برای پسر و جانشین خود به ارث گذاشت و مصر از نظر اقتصادی در بهترین وضعیت ممکن…
آنگاه که هرمهب افسر ارشد ارتش مصر به پادشاهی رسید، به یکی از همقطاران خود که اندکی از او جوانتر و افسری رشید و قاطع بود، اعتماد کرد و اجازه داد که خود را به او نزدیک کند. این افسری «پرامسه» نام داشت. از کتیبه هایی که بر مجسمۀ این دو…
آمنوفیس چهارم پسر آمنوفیس سوم، که در تاریخ مصر باستان به آخناتون معروف است از سال 1364 تا 1347 پیش از میلاد مسیح بر تخت سلطنت مصر به عنوان فرعون ادامه دهندۀ راه پدر خود تکیه داشت. بدیهی است که در زمان فرمانروایی او آن آرامشی که در زمان…