مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در حاشیه سفر دیپلماتیک خود به تهران به همراه بهروز کمالوندی _ معاون امور بینالملل سازمان انرژی اتمی _ از موزه ملی ایران بازدید کرد.
غار ارجنه در نزدیکی خرم آباد در شرق یک صخره منفرد در ارتفاع حدود 1200 متر از سطح دریا قرار دارد و در آن آثاری از صنعت موستری از 50 تا 38 هزار سال پیش کشف شده است. زندگی در این غار از دوره پارینه سنگی میانی تا دوره پارینه سنگی پایانی بدون…
این تپه باستانی در نزدیكی نهاوند قرار دارد. ساكنان اولیه این تپه فاقد معماری خاصی بودند و به صورت گذرا در این محل زندگی می كردند. آنها در زمین حفره هایی ایجاد و دیوارهای داخلی آنرا گل اندود می كردند. در این چاله ها بذر پسته، گندم و تعدادی…
این تپه باستانی در دشت ساوجبلاغ كرج قرار دارد. تا چند سال پیش رود خرآب كه انشعابی از رود كردان است از كنار تپه می گذشته است ولی هم اكنون تغییر مسیر داده و جای آن را نهری سیمانی گرفته است.
عمارت مسعودیه یکی از بناهای تاریخی به جا مانده از تهران قدیم و دوره قاجار است که از لحاظ معماری و همچنین رویدادهای تاریخی که در آن اتفاق افتاده، بسیار بااهمیت و باارزش است. همه روزه بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی به این عمارت میآیند تا…
«وقتی موزائیک میبینند، معتقدند متعلق به هنر دورهی بیزانس است، در حالی که معتقدیم کهنترین مدرک از صنعت موزائیک در دنیا، امروز در موزه ملی ایران وجود دارد، شیئی تاریخی متعلق به ایران باستان و با ریشهی ایرانی.»
با هر کلمهای که بخواهید…
دو شیء آسیب دیده در ویترین بخش سلجوقی دوران اسلامی در موزه ملی ایران، پس از مرمت صبح روز شنبه (۱۵ آبان) به جای اصلی خود برگردانده شدند.
به گزارش روابط عمومی موزه ملی ایران، روز شنبه - اول آبان ماه - دو شیؤ مربوط به سدههای ششم و…
«آپادانا» یا كاخ بار داریوش و خشایارشا كه اریك اشمیت، حفار تختجمشید آن را «عالیترین، باشكوهترین و وسیعترین ساختمانهای تختجمشید» خوانده، مشتمل است بر یك تالار چهارگوش مركزی با 36ستون و سه ایوان، در جهتهای شمال، شرق و غرب (هر یك با…