مرور برچسب

تاریخ پزشکی

آلدریچ بلیک؛ نخستین زن جراح بریتانیایی که بود؟

آلدریچ بلیک نخستین زن جراح بریتانیایی، یک زن پیشگام بود که نه تنها راه را برای زنان در زمینه‌ای که زیر تسلط مرد‌ها بود باز کرد، بلکه نقطه عطف‌هایی دیگری نیز در علم پزشکی بوجود آورد.او اهل ناحیه «اسِکس» و یکی از شش فرزند خانواده بود…

پزشکی در شهر سوخته

باستان شناسان در شهر سوخته به عنوان مهمترین محوط باستانی در استان سیستان و بلوچستان در خلال کاوش‌ها در سال ۱۳۵۶ و در یک قبر دسته‌جمعی کشف شده متعلق به حدود ۴۸۰۰ سال پیش و در میان بقایای اسکلت‌های ۱۳ فرد مدفون، جمجمه جوانی را پیدا کردند که…

تصاویری جالب از دانشجویان پزشکی در قدیم

علم پزشکی شاهد پیشرفت های قابل توجهی بوده و دیگر شبیه گذشته ها نیست و این خیلی خوب است. راه درمان آسیب های جسمی و بیماری ها تغییرات شگرفی در ۱۵۰ سال گذشته داشته اند.بنا بر این گزارش، در گذشته دانشجویان پزشکی بر اساس بیماری مشخصی که در…

مصریان باستان هم به‌اضافه وزن و کم‌تحرکی دچار بوده‌اند

مطلب اختصاصی تاریخ ما/ زهرا طاهری: اجازه ندهید کسی به شما بگوید رژیم‌های مدرن از رژیم‌های دوره باستان بدتر هستند. تحقیقات نشان می‌دهد حتی سالم‌ترین اجداد ما هم چاق و هم کم‌تحرک بودند.چندی پیش برای اولین بار بقایای یک کشیش 2200 ساله…

جراحی های شگفت انگیز در روم باستان

تصاویری از یک عمل جراحی باستانی که توسط باستان شناسان ایتالیایی کشف شده، جزئیات امکانات و قابلیت های پزشکی در عصر رومی ها را نشان می دهد. برخلاف تصور معمول، ابزارهای پزشکی این عصر در نهایت ظرافت و دقت ساخته می شده اند و نمونه های یافت شده…

دانش پزشکی در ایران باستان(۲)

نظر ایرانیان باستان درباره بیماریها و منشا آنها:بر طبق آیین و فرهنگ ایرانی نابود کننده تمام بدیها ،پلیدیها و کژاندیشی ها و زشتی ها همان کلام ایزدی (مانتره) است. نامهای خداوند(صد و یک نام خدا) مانتره می باشد. گاتها مقدس مانتره می باشد.…