مرور رده
تاریخ تمدن مصر باستان
به تمدنی که در شمال شرقی آفریقا در دره رود نیل در زمان (3000 پیش از میلاد ) تا زمانی که مصر توسط اسکندر مقدونی فتح شد را مصر باستان میگویند.
فرمانروایان مصر باستان فرعون نامیده میشدند . کشاورزی در جامعه مصر باعث تغییرات زیادی شده بود.
بیشتر مصریان در کشتزارها مشغول به کار بودند و برخی نیز به سفالگری میپرداختند.
تاریخ ما، بزرگترین منبع فارسی برای تاریخ مصر باستان است. در تاریخ ما 250 مقاله برای تاریخ مصر داریم. میتوانید از بخش جستجوی سایت مطالب مد نظر خودتان را جستجو کنید.
ده مورد از مهم ترین شهرهای مصر باستان
تمدنهای گوناگونی که در مصر باستان پا به عرصه گیتی نهاده بودند، از پیشرفته ترین تمدن های عصر خود به شمار می رفتند و بعضی از بزرگ ترین شهرهای دنیا را ایجاد کردند. امروزه میتوان از بسیاری از این مکانها بازدید به عمل آورد، درحالی که…
معماری شگفت انگیز مصر باستان
شگفتی های معماری مصری های باستان را می توان در ساختار معماری؛ اهرام ثلاثه و تزئینات باشکوه معابد این کشور مشاهده کرد.
تبس در مصر باستان
در زمان پادشاهی جدید ( 1069-1570 ق.م) شهر تبس پایتخت مصر بود و تبدیل به یک مرکز مهم برای پرستش آمون( آمُن یا آمِن ترکیبی از دو خدای آتوم و رع بود) شد. نام مقدس این شهر P-Amen یا Pa-Amen است که به معنای " اقامتگاه آمون" می باشد. این شهر در…
دستبند متعلق به توت عنخ آمون + عکس
توت عنخ آمون از نامدارترین فراعنه مصر باستان است و به او شاه توت هم میگویند.
۱۰ مورد از بزرگترین بناهای تاریخی مصر باستان + عکس
بناهای مصر باستان انسان امروزی را به حیرت و تفکر وا می دارد. در این نوشتار به معرفی ده مورد از این بناها می پردازیم.
رقص و موسیقی در مصر باستان
موسیقی و رقص در فرهنگ مصر باستان بيش از آنچه ميتوان تصور كرد داراي ارزش بود. براي مصريان باستان موسیقی و رقص علاوه بر اينكه با موضوع آفرینش و همبستگی با خدایان پيوند داشت، بلكه به منزله پاسخ بشریت به هدیه ی زندگی و تمام تجربیات حالات…
شرح هرودوت درباره گربههای مصر
هرودوت، تاریخنویس یونان باستان (حدود 484 تا 425 یا 413 پیش از میلاد)، در کتاب دوم تواریخ خود شرحی دقیق و قابل استناد از سرسپردگی مردمان مصر باستان نسبت به گربهها ارائه میدهد، اما این فراز از اثر او را اغلب جدا از پسزمینه نقل کردهاند.…
کتاب مردگان مصریان باستان
کتاب مردگان مصریان باستان مجموعه ای از طلسم هایی است که به روح فرد مرده این امکان را می دهد تا به زندگی پس از مرگ راه پیدا کند. این عنوان مشهور توسط محققان غربی به این اثر داده شده است؛ عنوان اصلی این اثر به صورت "کتاب آمدن روز پیش رو" یا…
سیستروم: پژواک مصر در تمدن مینوسیها
سیستروم (جغجغه) پرکاشنی است که برای اولینبار توسط مصریان باستان استفاده شد و در موسیقی یونان باستان نیز رایج بوده است و نشانههایی از آن اغلب در هنرهای بصری مانند مجسمهسازی و سفالگری وجود دارد. این سازِ ساختهشده از خاک رس، چوب یا فلز،…
کتاب مصری مردگان – ۴۲ اعتراف به بیگناهی
اعتراف به بیگناهی(همچنین به عنوان اعلامیه بی گناهی شناخته می شود) فهرستی از 42 گناه است که روح متوفی وقتی در زندگی پس از مرگ قضاوت می شود، می تواند صادقانه بگوید که هرگز انجام نداده است، روح اینها را در حضور خدایانی که حقیقت خود را در تصمیم…
سیندرلای مصری و واکاوی روایتهای گوناگون آن
سیندرلا از محبوبترین قصههای دنیاست. این قصه از همان زمانی که شارل پرو در 1697 میلادی روایت بازنگریشدۀ آن را منتشر کرد در جهان غرب جاری بوده و پیوسته در شکلهای مختلف نشر و بازنشر شده است، اما حکایت دختر جوانی که ناجوانمردانه به بیگاری و…
اسرار تابوت های مصریان باستان
تابوت های مصریان باستان اسرار زیادی را در دل خود جای داده بودند. در این نوشتار به کند و کاو این رموز می پردازیم.
در مورد پادشاهی ایرانی مصر باستان چه می دانیم؟
در مورد پادشاهی ایرانی مصر باستان چه می دانیم؟ وقتی داریوش کبیر هخامنشی فرعون مصر شد!
اهرام جیزه مصر، آنچه در موردشان می دانیم و چیزهایی که نمی دانیم!
دانسته ها و ندانسته ها در مورد اهرام مصر باستان!
پدیده همترازی خورشیدی در معبد رامسس دوم! +فیلم
پدیده هم راستایی خورشیدی بر روی مقدسات در معبد رامسس دوم در ابوسیمبل هر سال دو مرتبه به تاریخ 22 فوریه و 22 اکتبر به وقوع می پیوندند