مرور رده

تاریخ باستان

از زمان پیدایش اولین آثار تاریخی تا رسیدن به سده‌های میانی را تاریخ باستان می‌نامند. تخمین زده می‌شود که این زمان حدود 5000 سال باشد. تاریخ باستان که وارد شدن از پیش از تاریخ به دوره تاریخی می‌باشد، از 30 قرن پیش از میلاد شروع شده است.

در رابطه با پایان دوره تاریخ باستان ، مورخان در اختلاف نظر هستند. برخی از باستان شناسان، پیدایش اسلام و سرنگونی امپراتوری روم غربی ، مرگ یوستی‌نیانوس یکم و روی کار آمدن شارلمانی را پایان تاریخ باستان دانسته‌اند.

لپرکان | حقایقی در مورد پری شیاد ایرلندی

لپرکان ها (leprechaun یا leprecaun ها) موجودات افسانه ای در فرهنگ عامه ایرلندی ها هستند که از گنج های پنهان نگه داری می‌کنند. اونها رو "گابلین ها" یا پری های مذکر کوچیک و فرزی درنظر میگیرند که در بیشتر مواقع از گلدان های پر از گنج و طلا…

شرح هرودوت درباره گربه‌های مصر

هرودوت، تاریخ‌نویس یونان باستان (حدود 484 تا 425 یا 413 پیش از میلاد)، در کتاب دوم تواریخ خود شرحی دقیق و قابل استناد از سرسپردگی مردمان مصر باستان نسبت به گربه‌ها ارائه می‌دهد، اما این فراز از اثر او را اغلب جدا از پس‌زمینه نقل کرده‌اند.…

کتاب مردگان مصریان باستان

کتاب مردگان مصریان باستان مجموعه ای از طلسم هایی است که به روح فرد مرده این امکان را می دهد تا به زندگی پس از مرگ راه پیدا کند. این عنوان مشهور توسط محققان غربی به این اثر داده شده است؛ عنوان اصلی این اثر به صورت "کتاب آمدن روز پیش رو" یا…

نفرین اَگَده: نبرد نارام-سین با ایزدان

نفرین اَگَده داستانی است متعلق به دورۀ سوم اور در میان‌رودان (2047 تا 1750 پیش از میلاد)، اما تصور می‌رود در اصل کهن‌تر باشد. این داستان جریان کشمکشی بین پادشاه اَکَد، نارام-سین (فرمانروایی 2261 تا 2224 پیش از میلاد)، با ایزدان، به‌ویژه…

سیستروم: پژواک مصر در تمدن مینوسی‌ها

سیستروم (جغجغه) پرکاشنی است که برای اولین‌بار توسط مصریان باستان استفاده شد و در موسیقی یونان باستان نیز رایج بوده است و نشانه‌هایی از آن اغلب در هنرهای بصری مانند مجسمه‌سازی و سفالگری وجود دارد. این سازِ ساخته‌شده از خاک رس، چوب یا فلز،…

کتاب مصری باستانی گاو بهشتی

کتاب گاو بهشتی یک متن مصر باستان است که به شورش بشریت علیه خدای خورشید(Ra)، نابودی شورشیان از طریق الهه هاتور، لغو این تصمیم و لطف خدای خورشید، و صعود او به آسمان‌های بالاتر و ترک زمین به شکل فروپاشیده می‌پردازد. این اثر با آتراهاسیس…

داستان یک روح: فیلینیون و ماچاتس

داستان‌های ارواح برای هزاران سال وجود داشته‌اند، اغلب به شکل‌های مشابه و اغلب با موضوعات یکسانی در بسیاری از کهن‌ترین فرهنگ‌ها دیده می شوند. نویسنده H.P. لاوکرافت زمانی نوشت: «مانند احساسات اولیه انسان، داستان ترسناک به قدمت خود تفکر و…

زبان و الفبای فُنیقی

زبان فُنیقی یکی از زبان‌های کنعانی است که خویشاوندی نزدیکی با زبان عبری دارد. دربارۀ زبان کنعانی اطلاع چندانی در دست نیست و دانسته‌های کنونی وابستۀ ظرفیت منابع محدودی مثل نامه‌های عمارنه است که از جانب پادشاهان کنعان به دو فرعون مصر،…

قدیمی ترین متن مذهبی تاریخ | سرود معبد کش

«سرودِ معبدِ کِش» (حدود 2600 پیش از میلاد) کهن‌ترین اثر ادبی جهان است. گاهی آن را کهن‌ترین شعر مذهبی شناخته‌شده هم می‌دانند. این اثر یک سرود نیایشیِ سومری خطاب به ایزدبانو نین‌هورساگ و معبد او در شهر کِش است، که در هشت قسمت یا «خانه» سروده…

تقویم آتنی | گاهشماری یونان باستان

«تقویم آتنی» (یا «تقویم آتیک») اصطلاحی کم و بیش شُبهه‌انگیز است، چون آتنی‌های باستان در حقیقت هیچ‌گاه از یک روش واحد برای تقسیم‌بندی گذر زمان استفاده نمی‌کردند. آنها، به‌ویژه از سدۀ سوم پیش از میلاد به‌بعد، پنج «تقویم» مختلف – بسته به نوع…

بابا یاگا | بزرگترین “جادوگر شرور” جهان؟

بابا یاگا (بابا جاگا) یک جادوگر یا ساحره از فرهنگ عامه اسلاو است که در کلبه ای جادویی در جنگل زندگی می کند و یا به مردم (معمولاً کودکان) کمک می کند،  بعد آنها را زندانی می کند یا می خورد. او در میان مشهورترین چهره های فولکلور اسلاو به عنوان…

کتاب مصری مردگان – ۴۲ اعتراف به بیگناهی

اعتراف به بیگناهی(همچنین به عنوان اعلامیه بی گناهی شناخته می شود) فهرستی از 42 گناه است که روح متوفی وقتی در زندگی پس از مرگ قضاوت می شود، می تواند صادقانه بگوید که هرگز انجام نداده است، روح اینها را در حضور خدایانی که حقیقت خود را در تصمیم…

سیندرلای مصری و واکاوی روایت‌های گوناگون آن

سیندرلا از محبوب‌ترین قصه‌های دنیاست. این قصه از همان زمانی که شارل پرو در 1697 میلادی روایت بازنگری‌شدۀ آن را منتشر کرد در جهان غرب جاری بوده و پیوسته در شکل‌های مختلف نشر و بازنشر شده است، اما حکایت دختر جوانی که ناجوانمردانه به بیگاری و…

ارواح در دنیای باستان

اعتقاد به زندگی پس از مرگ در تمام تمدن های بزرگ جهان باستان نقش اساسی داشت و این امر باعث تشویق به شناخت واقعیت ارواح به عنوان ارواح درگذشتگانی شد که به دلایلی یا از قلمرو مردگان بازگشتند یا از ترک کردن سرزمین زندگان سرباز زدند.برای…

اعتراف آگسبورگ – کلیسای لوتری ایمان

اعتراف آگسبورگ اعتراف اولیه ایمان کلیسای لوتری است که توسط فیلیپ ملانچتون (1497-1560) نوشته شده و "دایت آوگسبورگ "(  یک مجمع امپراتوری روم مقدس جهت تصمیمات دینی و سیاسی)در ژوئن 1530 ارائه شده است. : 21 اصل اعتقاد لوتری و 7 آموزه های کاتولیک…