مقبره مرموز شی هوانگ

“افسانه” با نام انگلیسی “Myth” و به چینی “神话” نام یک فیلم سینمایی به بازیگری “جکی چاون” است. این فیلم بیان گر این داستان است که باستان شناسی به نام “جک” وارد مقبره ی زیرزمینی پادشاهی به نام “چین شی هوان” شده و با “یو شو” شاهزاده ی کره ای که دو هزار سال پیش به عنوان یکی از همسران پادشاه چین شی هوان به چین آمده بود آشنا می شود. شاهزاده ی کره ای پس از مرگ “چین شی هوان” به همراه جسد او در مقبره زیرزمینی محبوس می شود. او به خاطر مصرف دارویی ویژه، عمر جاودان پیدا کرده و در مقبره زیرزمینی در انتظار ژنرال “منگ یی” که عاشق او بوده است، باقی می ماند. از آن جا که جک بسیار شبیه به منگ یی بوده شاهزاده یوشو او را به عنوان منگ یی شناخته و تصمیم به فرار از مقبره می گیرد، اما پس از آن که متوجه می شود جک همان مردی نیست که او در انتظارش بود در آخرین لحظه یپش از بسته شدن درب مقبره، با غصه به مقبره بازمی گردد تا در انتظار منگ یی باقی بماند.

این فیلم رمانتیک تنها یکی از ده ها فیلمی است که موضوع آن با مقبره زیرزمینی و ارتش سفالین پادشاه “چین شی هوانگ” ارتباط دارد. علاوه بر آن، فیلم های بسیار دیگری نیز ساخته شده اند که موضوع آن با داستان زندگی امپراتور “چین شی هوانگ” و یا مقبره و ارتش سفالین او ارتباط دارد.

چین شی هوانگ، نخستین امپراتور سلسله چین، کسی بود که بین مناطق مختلف این سرزمین پیوستگی ایجاد کرد و در سال ۲۲۱ پیش از میلاد امپراتوری چین را به طور رسمی پایه گذاری کرد . آرامگاه امپراتور چین، که در سال۲۱۰ پیش از میلاد در گذشت، در شهر “شیان” واقع در استان “شانشی” کنونی به همراه سربازان سفالی در سال ۱۹۷۴ میلادی کشف شد. این آرامگاه از سال ۱۹۸۷ در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد.

این امپراطور قدرتمند، با وجود جایگاه و قدرت بسیار گریزی از مرگ نداشت، وی که انتظار داشت پس از مرگش هم بر مردم حکمرانی کند دستور داد تا از همه دارایی هایش کپی برداری کرده و نمونه ی آن را با استفاده از سفال، برنز و جیوه بسازند تا پس از مرگش کل دارایی ساختگی او به همراهش دفن شود. این شبیه سازی حتی از چهره ی کل ارتش، خدمتگزاران، کوه، رودخانه و ستاره ها انجام گرفت و همگی پس از مرگ امپراتور به همراه وی دفن شدند.

مقبره “چین شی هوانگ” در سی کیلومتری شرق شهر “شیان” به مساحت ۵۶ کیلومتر مربع قرار دارد.

حفاری مقبره “چین شی هوانگ” که این روزها آن را “گنجینه سربازان خاموش” می نامند و در میان مردم با عنوان “ارتش سفالی” مطرح است، تاکنون به صورت دامنه دار انجام نگرفته است، چرا که مسوولین نگران آن هستند که به دلیل محدودیت امکانات فنی و تکنولوژی این مکان مرموز تخریب شود. بخشی از مقبره که گشایش یافته و ارتش سفالین آن نمایان گشته است هم اکنون برای بازدید عموم آزاد است. گفته می شود که این سربازان دارای رنگ بوده اند اما به دلیل کوتاهی در نگه داری از سیمای اصیل آثار، مواد رنگی پس از تماس با هوا به سرعت از بین رفته است، به همین سبب، هنوز حفاری گسترده در مقبره “چین شی هوانگ” شروع نشده است. با این حال، با استفاده از روش فنی سنجش از راه دور و دانش زمین شناسی، محدوده و ساختار مقبره زیرزمینی تشخیص داده شده است.

آن چه این روزها درباره ی چگونگی ساخت این مقبره گفته می شود بر اساس کتاب تاریخی “یاداشت تاریخ” نوشته ی “سی ما چیان” است که در سلسله “هان” می زیسته است. بر مطالعه این کتاب با ساختار و جزییات مقبره امپراتور چین شی هوانگ آشنایی بیشتر پیدا می کنیم.

از آن جا که دوره ی زندگی این نویسنده یک صد سال با زمان ساخت مقبره چین شی هوانگ فاصله داشته، توصیف جزییات مقبره از سوی او قابل اعتماد تر تلقی می شود.

او در یادداشت های خود آورده است: چین شی هوانگ چندی پس از تاجگذاری خود دستور ساخت مقبره زیرزمینی را صادر کرد. وی برای ساخت مقبره ۷۲۰ هزار کارگر را به کار گرفت. در جریان ساخت مقبره حادثه سیل پیش آمد که به سبب آن کانال تخلیه آب ایجاد شد.

از دیگر اطلاعاتی که در این کتاب به آن اشاره شده است جنس تابوت برنزی امپراتور است. سی ما چیان همچنین آورده است که تعداد فراوان لوازم و گنجینه به همراه امپراتور در مقبره دفن شده است و برای جلوگیری از سرقت، سامانه های خودکار پرتاب تیر در داخل مقبره طراحی و نصب شده است. روی سقف مقبره زیرزمینی اجرام آسمانی مانند ستارگان و ماه و خورشید طراحی شده و بر روی کف فضای جغرافیایی مانند کوه و رودخانه ایجاد شده است. رودخانه از جنس جیوه است و همچنین به منظور روشن نگه داشته شدن مقبره از شمع با چربی وال استفاده شده است.

در مقبره آثاری از آتش سوزی به دست آمده است. به همین سبب، پژوهش ها در باره عامل آتش سوزی در جریان است. “شیانگ یو” رهبر قیام کنندگان در سلسله “چین” مشکوک ترین فرد عامل آتش سوزی در این مقبره زیرزمینی است. چرا که این مساله قطعی است که او پس از تصرف شهر”شیان یانگ” پایتخت سلسله “چین” کاخ امپراتوری را به آتش کشانده است. لازم به یادآوری است که عمر این سلسله بسیار کوتاه بوده و تنها ۱۴ سال به طول انجامید.

مقبره زیرزمینی امپراتور چین شی هوانگ بسیار عظیم است اما تنها بخشی از آن یعنی ارتش سفالی که در حاشیه مقبره زیرزمینی قرار دارد، گشایش یافته است. هرچند رازآلود بودن این مکان بر جذابیت آن برای بازدید کنندگان افزوده است.

همه روزه ارتش سفالی چین شی هوانگ از ده ها هزار بازدید کننده پذیرایی می کند و آثار هنری و سینمایی بسیار در باره مقبره زیرزمینی چین شی هوانگ ساخته شده است. علاقه مردم به بازدید از این مقبره از بین نمی رود و تا روز باز شدن آن حتما به اوج می رسد.

بهترین از سراسر وب

[toppbn]
ارسال یک پاسخ