اعتراف به گناه در آیین یهود و مسیح
در سنت یهودى مسیحى، اعتراف به گناه به صورت علنى یا شخصى كه براى كسب مغفرت الهى ضرورى تلقى شده است.
نویسنده مطلب:محمدتقى انصارى پور/ پژوهشگر ادیان و مذاهب
رسالت پیامبران عهد عتیق این بود كه در مردم احساس گناهكارى و پذیرش جرم خود را به صورت شخصى یا جمعى بیدار كنند. پیش از ویران شدن معبد اورشلیم در سال 70، قبل از آمرزش گناه در روز كفّاره (یوم كیپور)، اعتراف جمعى به گناه صورت مى گرفت (لاویان 16:21) اما از هنگام تخریب معبد، روز آمرزش همچنان در اورشلیم به عنوان روز دعا، روزه و اعتراف ادامه یافته است.
در عهد جدید، پیشاپیش رسالتِ عمومى عیسى، یحیاى معمدان قرار داشت كه تعمیدهاى او با اعتراف عمومى به گناهان توام بود. رسم اعترافِ مفصل نزد اسقف یا كشیش تقریباً از اوایل تاریخ كلیسا آغاز شد. در كلیساى روم در قرن پنجم، این سنت عبارت بود از شنیدن اعترافات در آغاز روزه و آشتى دادن افراد توبه كار در پنج شنبه مقدس به تدریج رسم آشتى دادن یا بخشودن گناهكاران بلافاصله پس از اعتراف و پیش از تحقق توبه مورد توجه قرار گرفت. در پایان قرن یازدهم، تنها گناهكاران رسوا و بدنام در روز پنج شنبه مقدس آشتى داده مى شدند. اغلب چنین بود كه اعتراف به جرم گناهان شدید تا آستانه مرگ به تأخیر مى افتاد. براى تصحیح این رویه نادرست، چهارمین شوراى لاتران (1215) قانونى را وضع كرد كه بر اساس آن، هر مسیحى باید سالى یك بار نزد كشیش اعتراف كند.
بر اساس تعالیم كلیساى كاتولیك روم آیین اعتراف یكى از آیین هاى مقدس است كه مسیح پایه گذار آن بوده و اعتراف به همه گناهان بزرگ كه بعد از تعمید صورت گرفته ضرورى است. آموزه كلیساهاى ارتدوكس شرق در باره اعتراف با آموزه كلیساى كاتولیك روم یكسان است.
اغلب پروتستان ها اعتراف كلى به گناهان و بخشودگى در مراسم عشاى ربانى را براى شام خداوند كافى مى دانند. به عقیده بسیارى از لوترى ها، اعتراف و برائت شخصى از نهضت اصلاحات دینى (Reformation) جان سالم به در برد، اما سرانجام بیشتر اعضاى آن از آن روى تافتند. ژان كالون نیز به ارزش اعتراف و برائت شخصى براى آنان كه آگاهانه دچار این مشكل شده اند، اذعان داشت اما منكر این بود كه اعتراف كردن یكى از آیین ها باشد یا آن كه براى مغفرت گناهان ضرورى باشد. در بعضى از كلیساهاى پنجاهه گرا و بنیادگرا، اعتراف به گناه بخش مهمى از مراسم عبادى است. بسیارى از پروتستان ها اعتراف محرمانه یا شخصى را غیرمنطبق با كتاب مقدس مى دانند و اعترافى را كه آیین پنداشته شده، مبتنى بر كتاب مقدس نمى دانند. این پروتستان ها بر این تأكید دارند كه تنها خدا مى تواند گناهان را ببخشاید.
See: “Theoshphy” in Merriam – Webster’s Encyclopedia of World Religions.
نویسنده مطلب:محمدتقى انصارى پور/ پژوهشگر ادیان و مذاهب
با سلام و درود. اینجانب زمان زیادی است که عضوه سایت شما میباشم و هر روز از سایت شما برایم مطلبی تاریخی فرستاده میشود ولی مشکله اصلی من با سایت شما در دانلود کتابهاست که متاسفانه به وجود گزینه ی دانلود وpdf کتاب دانتود نمیشود.من با چند نفر از مهندسین کامپیوتر پرسیدم و مشخص شد که مشکل ار سایت میباشد . از این رو از شما درخواست رفع این مشکل را دارم. با تشکر از سایته خوبتون
درود بر پونه عزیز.
لطفا با من تماس بگیرید، 09191469522
همه کتاب های ما تقریبا سالم هستند. نمی دانم مشکل شما کجاست؟ خصوصا کتابهایی که جدید می گذاریم اکثرا از هاستینگ خودمون هستند و کاملا بدون مشکل. روزانه عده بسیار زیادی هم دانلود می کنند..