رژیم غذایی مناسب دوران شیردهی

در حال شیردهی

تغذیه و رژیم غذایی تاثیر زیادی بر سلامت مادر و نوزاد دارد، معمولا زنان پس از زایمان مقداری مواد مغذی را از دست میدهند و از این رو رژیم غذایی در این دوران از اهمیت زیادی برخوردار است تا دچار فقر مواد مغذی نشوند. از سوی دیگر در نوزادانی که از شیر مادر تغذیه میکنند، تاثیر موادغذایی بر شیر بسیار اهمیت دارد. با توجه به اینکه سیستم گوارشی نوزاد تکامل نیافته است ممکن است سوء هاضمه نوزاد را اذیت کند و یا طعم شیر تغییر کند. در این مقاله بهترین رژیم غذایی برای مادر و نوزاد را بررسی کردیم.

۴ گروه غذایی مهم برای زنان شیرده

گروه ویتامین ها و موادمغذی لازم در دوران شیردهی

در این جدول میزان نیاز روزانه یک مادر شیرده برای حفظ سلامت خود ونوزاد به ویتامین ها ومواد معدنی جمع آوری شده است، که میتوانند یک رژیم غذایی متناسب با آن تنظیم کنند:

ماده مغذیمیزان مورد نیازدرروزماده مغذیمیزان مورد نیازدرروز
ویتامین B6۵/۱ میلی گرمانرژی۲۷۰۰کالری
فولات۵۰۰ میکروگرمپروتئین۶۵ گرم
ویتامین B12۸/۲ میکروگرمویتامینA۱۳۰۰ میکروگرم
کلسیم۱۰۰۰ میلی گرمویتامینD۵ میکروگرم
فسفر۷۰۰ میلی گرمویتامینE۱۲ میلی گرم
منگنز۳۱۰ میلی گرمویتامین K۶۵ میکروگرم
آهن۱۵ میلی گرمویتامینC۹۵ میلی گرم
روی۱۹ میلی گرمویتامینB1۵/۱ میلی گرم
ید۲۰۰ میکروگرمرمیوفلاوینB2۶/۱ میلی گرم
سلنیم۷۵ میکروگرمنیاسینB3۱۷ میلی گرم

۱- ویتامین B12

نوزادان برای رشد مغز و تولید گلبولهای قرمز سالم خون به ویتامین B12 نیاز دارند. نوزادانی که ویتامین B12 کافی دریافت نمی کنند، دچار کمبود می شوند و در صورت عدم درمان، کمبود ویتامین B12 در نوزادان می تواند منجر به آسیب دائمی مغز شود. این ویتامین از طریق شیر مادر فراهم میشود، به همین دلیل نوزادانی که از طریق شیر مادر تغذیه میکنند دچار کمبود نمیشوند.

۲- ویتامین K

ویتامین K برای تشکیل لخته های خون و جلوگیری از خونریزی لازم است. نوزادان با مقادیر بسیار کمی ویتامین K در بدن خود متولد می شوند. که البته میزان این ویتامین در شیر مادر کم است، به همین جهت لازم است تا مادرشیرده به اندازه کافی از منابع این ویتامین استفاده کند.

۳- ید

ید یکی از عناصر اساسی هورمونهای تیروئید تیروکسین (T4) و تریودوتیرونین (T3) است. سطح هورمون تیروئید مادر بر رشد مناسب جنین و رشد عصبی در دوران بارداری و بعد از تولد تأثیر می گذارد. زنانی که لبنیات مصرف نمی کنند، سیگار می کشند، نمک ید دار استفاده نمی کنند و زنانی که مبتلا به گواتر هستند، در هنگام شیردهی در معرض کمبود ید قرار دارند.

۴- آهن

ذخیرۀ آهن بدن بعد از بارداری و زایمان تمام یا کم شده باشد، به خصوص اگر عمل سزارین انجام داده باشید. سطح پایین آهن نیز باعث احساس خستگی و ناراحتی خواهد شد. به علاوه، آنتی‌اکسیدان‌هایی مثل ویتامین A ،C و E عملکرد کلی مغز را بهتر می‌کند. بنابراین لازم است تا این ماده معدنی به اندازه کافی در رژیم غذایی شما وجود داشته باشد.

۵- کلسیم

با توجه به مصرف شیر توسط نوزاد، سطح کلیسم بدن کم میشود لذا لازم است تا این ماده از طریق رژیم غذایی تامین شود. کمبود کلیسم میتواند عارضه هایی همچون پوکی استخوان در زنان باردار ایجاد کند.

۶- ویتامین D

این ویتامین برای رشد استخوان و سلامت کلی بدن مهم است. ویتامین D همچنین به بدن در جذب کلسیم کمک می‌کند. پژوهش‌ها نشان می‌دهد که ممکن است خطر ابتلا به پوکی استخوان، فشار خون بالا، دیابت و چندین بیماری خودایمنی را نیز کاهش دهد. در دوران شیردهی سطح این ویتامین و کلیسم برای سلامت مادر لازم و ضروری است.

۷- اسید چرب امگا ۳

میزان امگا ۳ در شیر مادر و با رژیم غذایی شما و به ویژه خوردن ماهی در ارتباط است. همچنین تحقیقات نشان می‌دهد مادرانی که سطوح پایین‌تری از این اسید چرب دارند و همچنین غذاهای دریایی کمتری مصرف می‌کنند، بیشتر احتمال دارد به افسردگی پس از زایمان مبتلا شوند.

 

 

 

/پایان رپورتاژ آگهی/

عضویت
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد درون خطی
دیدن تمامی دیدگاه ها