تنگه بوچیر هرمزگان ؛ جاذبه ای دیدنی در دل جنوب ایران
تنگه بوچیر هرمزگان
تنگه بوچیر هرمزگان یکی از اسرارآمیزترین و عجیب ترین مناطق بخش های جنوبی کشور محسوب میشود. سفر به مناطق کویری همواره سرشار از هیجان و ماجراجویی است؛ اما بازدید از بوچیر تجربه کاملا متفاوتی محسوب میشود. در این سفر شما بخش هایی را شنا می کنید، و در بخش هایی دیگر از قسمت های کویری بالا و پایین میرود. هرچند مسیر رسیدن به تنگه گرم است؛ اما آب و هوای تنگه کاملا مطلوب و فرح بخش است. در ادامه این مقاله شما را برای یک دره نوردی شگفت انگیز راهنمایی خواهیم کرد.
آشنایی با ویژگی های جغرافیایی تنگه بوچیر
این تنگه به دو قسمت بالایی و پایینی تقسیم میشود. بوچیر حدود یک کیلومتر است. و هر چه به سمت جلو پیشروی میکنید؛ عمق دره بیشتر میشود. بیشتر قسمت های دره را آب پوشانده است. و برای گذر از آن، باید شنا کنید. البته آب گرم است. و دمای آن حدود ۱۰ الی ۲۰ درجه است. در این آب ها ماهی هایی نظیر هرمز ماهی نیز وجود دارد. این ماهی ها در چشمه های آب گرم زاد و ولد می کنند. جالب است بدانید این دره حدود ۵۰ متر عمق دارد. لذا آب و هوای آن بسیار خنک و مطلوب است. لذا بازدید از تنگه بوچیر هرمزگان در گرمای تابستان آزاردهنده نیست. شنا، صخره نوردی و انعطاف بدنی برای عبور از بخش های باریک تنگه مهارت های ضروری سفر به بوچیر است.
مسیر های دسترسی به تنگه بوچیر
اگر قصد بازدید از این تنگه و یک تجربه هیجان انگیز را دارید باید به استان هرمزگان سفر کنید. برای دسترسی به تنگه ابتدا به روستای بوچیر واقع در شهرستان پارسیان بروید. یک جاده خاکی در غرب روستا قرار دارد که به تنگه منتهی میشود. آب و هوا تا ورودی تنگه کمی گرم است. که ممکن است آزار دهنده باشد. اما پس از عبور از ورودی تنگه آب و هوا خنک تر میشود.
آبشار و چشمه ی بوچیر
در تنگه بوچیر هرمزگان چشمهای وجود دارد که منبع اصلی آب جاری تنگه است و در انتهای غار یا شکاف قرار دارد و به چشمه بوچیر معروف است. آب این چشمه خنک است و عمق آن به ۳۵ متر میرسد. همچین آبشار بوچیر نیز یکی دیگر از زیباییها و دیدنیهای این تنگه است که در میانه دره جای دارد و حدود ۱۵ متر ارتفاع آن است. قندیلها، آب چکانها و اشکال عجیب و غریب دیوارهها و صخرهها دیگر جلوههای زیبای این مکان است که بسیار چشمنوازی میکنند.
روستای بوچیر
روستای بوچیر نیز یکی از جاهای دیدنی نزدیک به تنگه چله بوچیر است. این روستای تاریخی روزگاری زرتشتینشین و مقر فرمانروایی بنی حماد که از ساکنان نجد بودند و به این منطقه مهاجرت کردند، بوده است که از این زمان ارگی در ۶۰۰ متری جنوب روستا باقی مانده است.