مرور برچسب

اساطیر اکدی

مامی تو ، الهه اکدی

مامی تو/ Manitu/ _الهۀ اکدی این نام از مامی توم Mamitum اکدی مشتق شده است که به معنای« سوگند» است و این الهه به نظر می‌رسد که در آغاز تجسم سوگند بود که ناقض سوگند را تعقیب و تنبیه می‌کند. سپس این الهه، جنبه‌های خدای جهان فرودین را به دست…

الهه اکدی، مامّا

مامّا/ ماما/ مامی/Mamma/Mama/Mami/_الهۀ اکدی این نام کلمۀ بچه گانه ای برای« مادر» است. معمول‌ترین القابش عبارت از اومّی ummi یا اسو asu « قابله، ماما» که به وفور در نام‌های شخصی بین‌النهرینی از زمان پیش _ سارگونی یافت می‌شود، اما هرگز در…

ایگی گی، خدایان اکدی

ایگی گی/Igigi/_مجموعۀ خدایان اکدّی اصطلاح«ایگی گی نهi-gi- gi-ne» به‌طور رضایت بخشی توجیه نشده است. در بعضی از متون دوزبانۀ سومری_ اکدی به خدایان نیز به‌عنوان نون . گال . آ. نه nun.gal.e.ne  یعنی «فرمانروای بزرگ» اشاره‌شده است. نام آن‌ها…

ااِ ، خدای اکدی

  اا /EA/ همچنین آی( ی) آ Ay(y)a؛ خدای اکدی  نام این خدا احتمالاً سامی است، هرچند هیچ ریشه شناسی قابل‌اعتمادی در دست نیست. دبیران بابل باستان  آن را از ااِEa سومری به معنای « خانه آب» مشتق  می‌دانستند. در متون ادوار سومری و سارگونی…

آنونی توم، الهه اکد

آنونی توم/ Annunitum/_ الهۀ اکدی این نام مربوط به ترکیب اصلی یعنی « اینانا_ آن« نو_ نی_ توم_INANNA_an_nu_tum_ni_ ایشتار_ آنونی توم یعنی «ایشتار جنگجو» بازمی‌گردد. پادشاهان سلسله سارگونی در نفرین‌های خود ذکرشده در کتیبه‌های سلطنتی غالباً از…

آمورّو خدای اکدی

آمورّو /Amurru/خدای اکدّی / Akkadian/ این نام ازلحاظ هجایی می‌تواند به‌صورت اختصاری « MAR.TU» نوشته می‌شود که قرائت سومری را نشان می‌دهد. قوم آمورو غالباً در کتیبه‌های بین‌النهرینی به‌عنوان «قومی از دشت» و بدوی یادشده‌اند که از تپه‌ها…