مرور برچسب

ایشتار

۵ الهه بین النهرین باستان!

مردم بین النهرین مذهبی بودند و تمدن های مختلف آنها، همان ایزد ها و ایزد بانوان را با اسامی مختلف می پرستیدند. به طور مثال، ایشتار، الهه زایش، در بین سومریان به اینانا معروف بود.با تاریخ ما همراه شوید تا 5 الهه بین النهرین باستان! را…

ایسین ، شهر باستانی سومر

ایسین /Isin/ (بحریات Bahriyat کنونی) شهر باستانی سومری. به دنبال تجزیۀ امپراتوری اورسوم، سلسلۀ ایسین، به‌وسیلۀ ایشبی ارّا Ishbi-erra تأسیس شد و بر سومر و اکد تسلط یافت (حدود 2017ـ1924پیش از میلاد). پس از فرمانروایی لی پیت-ایشتار، ایسین به…

انهه دو آنا ، دختر سارگون

انهه دو آنا /Enheduanna/ دختر سارگون از اکّد (حدود 2334 – 2279 پیش از میلاد) این دختر کاهنۀ عالی رتبه ماه-خدا، نانّا دراور بود. این شاهزاده خانم نیز به سبب کوشش‌های ادبی خود شهرت داشت؛ از او در چندین پایان نوشت به‌عنوان مصنف مجموعه‌ای از…

فرود آمدن ایشتار/ Ištars’s Desecnt/

این خود وصف خلاصه شده ای از فرود آمدن اینانای سومری است که (۱۳۸ سطر در مقابل ۴۱۰ سطر بعدی) در الواح بابلی باقی مانده است. ایشتار تصمیم می‌گیرد که فکر خود را متوجه سرزمین بدون بازگشت یعنی قلمرو ارش کی گال کند که به‌تفصیل به‌عنوان محلی غم…

 جهان فرودین/ Underworld/ چیست؟

الف) در بین‌النهرین جهان فرودین با حسن تعبیرهای گوناگون همچون کور Kuf در سومری« سرزمین کوهستانی» یا«خارج»، کی گال Kigal « جای بزرگ»، ادین edin « دشت»، آرالی Arali کور. نو. گی kur. nu.gi = سرزمین بدون بازگشت است و معادل های خود را در اکدی…

خدایان آشوری

آشوریها ، هم خدایانی را که در بابل مورد ستایش بود می پرستیدند فقط آشور خدای انحصاری آنها محسوب می شد ودر میان سایر خدایان ، خدایان جنگ مانند ایشتار رب النوع آشور و آربل و نینورتا و شولمان اهمیت بیشتری داشتند. برای مشاهده این مطلب…