ورودی اصلی بنای تخت جمشید از پلکان مشهور دوطرفه ای در شمال غربی بنا است که به دستور خشایارشا ساخته شد. در ابتدا ورودی صفه از جنوب بوده و پس از ساخت پلکان اصلی از پلكان جنوبی برای کارهای ساختمانی استفاده می شده.
ایجاد یک سطح صاف برای احداث کاخها بر روی آن از اولین مراحل ساختمانی بود که داریوش شروع کرد. به این صورت که ابتدا مقطعی به ابعاد 450*300 متر را تسطیح نمودند. برای این کار بیرون آمدگیها را بریدند و فرو رفتگیها را پر کردند. این صفه در قسمت…
آثار تخت جمشید به دستور شاهان هخامنشی ساخته شده و درساخت آن صنعتگران و هنرمندان نقاط مختلف امپراتوری شرکت کرده اند. در جنوب ایران در شمال خلیج فارس منطقه پارس قرار دارد که مرکز حکومت هخامنشی بوده است. تخت جمشید در دشت مرودشت قرار دارد که از…
تخت جمشید یکی از مهم ترین آثار تاریخی مهم ایران است که به سمبل این سرزمین تبدیل شده است. این اثر فوق العاده دارای معماری جالب و شگفت انگیز است و در آن به مقدار زیاد از سنگ و ستون های سنگی استفاده شده است. باستان شناسان در سال 1310 به وجود…
در طول جغرافیایی 53 درجه و 54 دقیقه شرقی و عرض جغرافیایی 29 درجه و 56 دقیقه شمالی در استان فارس و در دشت مرودشت، در دامنه کوه رحمت، بنایی بی مانند روی صفه ای با تختگاهی دست ساز قرار دارد که بنابر قول سازندگان آن، «پارسه» نامیده می شده…
منبع این مطلب همشهری دانستنیها/شماره 50:
براساس شواهد و بررسیهای تاریخی و باستانشناسی و آنچه از کتیبهها و نوشتهها و آثار یافتهشده در منطقه به دست آمده، محوطه باستانی مرودشت از گذشته بسیار دور از اهمیت و اعتبار خاصی برخوردار بوده…