فراعنه در مصر باستان از دو جهت سیاسی و دینی دارای منزلت بودند. با وجود اینکه رویکرد هر کدام از این فرمانروایان متفاوت بود، اما تقریباً همه آنها نقشی الهی در نظر مردم داشتند.
مجسمهی ابوالهول چیست؟
مجسمهی ابوالهول یا اِسفینکس غول افسانههای مصر باستان و اسطوره ادیپ، مخلوطی از انسان و حیوان با پیکری از شیر، مزیّن به بالهای عقاب و دارای سری شبیه سرزنان است. این موجود افسانهای کسانی را که موفق به حل معمّای او…
توتعنخآمون ، یازدهمین فرعون مصر باستان بوده است . در سال 4 نوامبر 1922 آرامگاه او توسط هاوارد کارتر در دره پادشاهان و به صورت تقریبا دست نخورده یافت شد. این کشف یکی از مهم ترین اکتشافات در قرن 20 بوده است. توتعنخآمون رهبر بازگشت آتونیسم…
اهرام جیزه که نماد کشور مصر است و یکی از بزرگترین و شگفت انگیز ترین سازه های تمدن باستان بوده است، هر روز جلوههای جدیدی از شگفتیهای بی نظیر خود را هویدا میسازد. هنوز هم رازهای زیادی در این سازه ها وجود دارد که هیچ کس قادر به درک و حل…
اهرام مصر یکی از مهم ترین آثار بر جا مانده از تمدن مصر باستان است که به گونه ای به نمادی از این شهر تبدیل شده است. تا سال 2008 تعداد 138 هرم در مصر شناخته شده است. بیشتر این اهرام آرامگاه فرعونها و ملکه هایشان میباشند. نخستین هرم در مصر…
مردمان مصر باستان معتقد بودند که ارواح فراعنه برای این که دوباره به زندگی بازگردند نیاز به یک کالبد خواهند داشت. اگر بدن بعد از مرگ بپوسد، روح باید تا همیشه در تنهایی باشد. به همین خاطر کاری کردند که این سفر حکمرانانشان با موفقیت انجام شود…
مردم مصر باستان اغلب پابرهنه بودند. حتی فرعون ها هم اینگونه بودند. آن ها خدمتکاران مخصوصی داشتند که وظیفه ی آن ها حمل صندل های فرمانروایان بود. گاهی کف صندل های اشراف با تصویر چهره یا نام دشمنان آن ها تزئین می شد تا…
خواندنی های جالب در مورد مصر باستاناز مصر باستان چه میدانید؟از زمان کودکی مطالب مصر باستان را مطالعه میکردم.به همین خاطر عمرم را صرف مطالعه و تحقیق این فرهنگ و تمدن کردم. انشاالله مطالب زیر بتواند سرزمین مصر را به خوبی به شما…
تا زمان سلسله های پنجم و ششم فرعونیان، ساخت و ساز اهرام همواره با قدرت فراوان انجام میشد. اما با گذشت زمان و با کاهش قدرت و ثروت پادشاهان ، کیفیت ساخت این اهرام تغییر کرد . بعدها و در دوره جدید از ساخت اهرام که آغازگر آن شاه اوناس…
یکی از باستان شناسان معروف مصری به نام احمد عامر چنین اذعان داشته است که «نفرین فراعنه» در تمدن مصر باستان وجود ندارد، او گفت: آن پیامها و کتیبههایی که مصریان باستان در اهرام مصر و مقبرهها قرار دادهاند تنها برای تهدید…
تیمی از باستان شناسان مصری و آلمانی در روز 9 مارس کشف عظیمی کردند. آن ها بخش هایی از مجسمه عظیم 3000 ساله ای کشف کردند که به نظر می رسد فرعون رامسس دوم را به تصویر می کشد که در محله ماتاریای قاهره مدفون شده بود. یافته ها داستانی باستانی از…
توتانخآمون یا توتعنخآمون (یه معنی پنداشت زنده آمون) بین سالهای ۱۳۳۳ تا ۱۳۲۷ پیش از میلاد پادشاهی میکرد و یازدهمین فرعون مصر باستان از دودمان هجدهم یا همان پادشاهی نو شناخته میشود.
آرامگاه او در روز ۴ نوامبرسال ۱۹۲۲ در دره پادشاهان…
هرمهب افسر ارتش پس از مرگ آمنوفیس چهارم ملقب به اخناتون از آشفتگی اوضاع مصر استفاده کرد و خود را فرعون خواند و ادارۀ امور مصر را به عهده گرفت و با انتخاب جانشین او رامسس یکم که وی نیز یک افسر ارشد ارتش مصر و از بخش علیای کشور بود،…