مرور برچسب

پارسه

بنای تخت جمشید

پارسه نام باستانی بنایی است كه ما آنرا به نما تخت جمشید می شناسیم،پارسه در یکی از سنگ نبشته های خشایارشا ثبت شده است.یونانیان به این محل پرسپولیس می گفتند .این محل یکی از پایتختهای هخامنشیان بودو به دستور داریوش بزرگ در 43 کیلومتر جنوب…

قدیمی ترین ویدیو از تخت جمشید و نقش رستم و طاق کسرا

در این ویدئو اولین تحقیقات باستان شناسی درباره تخت جمشید صورت گرفته است که توسط موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو و در حدود 60 تا 70 سال پیش انجام شده است. هواپیمایی کوچک بر فراز تخت جمشید این فیلم ها را ثبت کرده است.

تخت جمشید

در طول جغرافیایی 53 درجه و 54 دقیقه شرقی و عرض جغرافیایی 29 درجه و 56 دقیقه شمالی در استان فارس و در دشت مرودشت، در دامنه کوه رحمت، بنایی بی مانند روی صفه ای با تختگاهی دست ساز قرار دارد که بنابر قول سازندگان آن، «پارسه» نامیده می شده…

تخت جمشید میراث جهانی یونسکو

استان فارس تاریخ ثبت: ۱۹۷۹ - شماره ثبت: ۱۱۴ تخت جمشید یا پارسه که در شهرستان مرودشت در شمال استان فارس قرار دارد، نام یکی از شهرهای باستانی ایران است. در این شهر باستانی، مجموعه کاخ‌هایی به نام تخت جمشید وجود دارد که در دوران زمامداری…

موزه تخت جمشید

موزه تخت جمشید به واسطه ساروج قرمزی که در کف آن به کار رفته، به رنگ قرمز درآمده؛ در این موزه می‌توان پای مجسمه مرمر و بخشی از پرده سوخته کشف شده در تخت جمشید را مشاهده کرد. ساختمان موزه تخت جمشید قدیمی‌ترین بنای ایران است که بازسازی شده…

سرزمین پارس از منظری دیگر و در یک ارزیابی تحلیلی – بخش دوم

    نام جغرافیایی «پارسواش» در اینجا احتمالاً منطقه ای در بخش میانی سلسله کوههای زاگروس است که دارای گسترۀ قابل توجهی بوده و میان فرمانروایان آشور دست به دست گشته است. در تأیید این باور می توان به سال 693 پیش از میلاد مسیح اشاره کرد که…

گل نیلوفر در تخت جمشید

گل نیلوفر را که در تمام نقاط تخت جمشید حجاری شده، می توان نماد تمدن هخامنشی دانست. این گل که در اکثر تصویرها در دست شاه و بزرگان دیده می شود، سمبلی از صلح و دوستی است. می توان گفت که این گل مهربانی و صلح دوستی ایرانیان را نشان می دهد.…

لوح های گلی تخت جمشید

● چند گونه كتیبه و لوح در تخت جمشید وجود دارد؟ کتیبه های مختلفی از دوره هخامنشی در تخت جمشید وجود دارد. ۱) سنگ‌نبشته‌های پادشاهان هخامنشی که به زبان و خط میخی «پارسی باستان» بر روی نمای سنگی‌ کاخ‌ها و بناهای تخت‌جمشید نوشته شده و معمولاّ…

۵۰ سال دیگر از تخت جمشید تل خاکی می‌ماند

تخت‌جمشید این‌بار هم خبرساز شد. آخرین بار که تخت جمشید برای چندمین بار بر سر زبان‌ها افتاد، سال گذشته و درست هنگام انتشار تصاویری از آبگرفتگی‌ها در این محوطه باستانی بود که به سؤال از معاون اجرایی کنونی رئیس‌جمهور در مراسم تودیع از سازمان…

پروژه نوین باستان زدایی کلید خورد(نقدی درباره جعلی‌بودن پارسه و پاسارگاد)

پیشکش به کاوشگران، مرمت‌کنندگان و باستان‌شناسانی که به هر نیت، عمر خود را در زیر آفتاب سوزان ایران گذراندند تا شکوه گذشته را از زیر خروارها خاک بیرون کشند و به دست آیندگان بسپارند.‌‌‌ در هفته گذشته با دو نوشتار جالب روبرو شدم. نخست،…

نگاهی به سروده‌ ی شهریار درباره آتش سوزی پارسه

اسم شب آتش اسکندر بود!.. شادروان استاد محمدحسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار، یکی از برحسته‌ترین سرایندگان ادبیات کلاسیک پارسی در دوره‌ی معاصر، به ‌سال ۱۲۸۵ در شهر تبریز زاده شد.در سنین جوانی، پس از سفری چهارساله به خراسان برای کار در…

بحران آبگرفتگی تخت جمشید هنگام بارنگی

تا اذهان در مسئله پاسارگاد بمانند، تخت جمشید را نیز از دست خواهیم داد. هر بار که میزان بارندگی ها در این استان زیاد شود، آب باران داخل محوطه تاریخی و بدون سقف تخت جمشید جمع می‌شود. این در حالی است که تخت جمشید اولین محوطه تاریخی دارای سیستم…