مرور برچسب

خدایان

درباره زئوس خدای خدایان یونان

زئوس خداوندگار بادها تندر و باران های سودبخش و نابودگر به شما می رفت . زئوس بر بخش فوقانی هوا و چکاد کوهها مسکن داشت او را در مناطقی مانند lycaeus در آرکادیای یونان apesas در آرگولیس pelion در تسالی helicon در بئوسی pangaea در ترکیه می…

فرهنگ و جامعۀ مصر در مشاهدات و ارزیابی های هرودت

پژوهشگران در عرصۀ مطالعات تاریخی این واقعیت را دریافته اند که هرودت در اظهار نظر هایش عناصری چون واقعیات، حدسیات و روایات و مطالب سرگرم کننده را پیوسته درهم آمیخته و رویدادهای تاریخی را ترسیم و تعریف کرده است. وی بسیاری از آشفته گویی…

سمیرامیس

در بسیاری از افسانه ها از سمیرامیس بعنوان زنی یاد می شود که که باغهای معلق بابل بخاطر وی بنا شده است و احتمال داده می شود که او در بین سالهای 800 قبل از میلاد مسیح می زیسته است.ریشه لغت سمیرامیس به معنی هدیه ی دریا می باشد در افسانه…

آپولون(فبوس) خدای موسیقی و هنر

آپولون(فبوس) خدای موسیقی و هنر Apollon (phoebus) آپولون یکی از معروف ترین و سرشناس ترین خدایان یونان است شاید بغیر از زئوس فقط آرس(مریخ) خداوند جنگ و آفرودیته(زهره یا ونوس)الهه ی عشق از او مشهور تر باشند.به همین جهت از روز اول…

خدایان و مقدسات مردم هند

معبد اسوامینایاران آکشاردهام در دهلی بزرگترین معبد هندو در جهان هندوستان از گذشته های دور سرزمین عجایب جهان بوده است و در چند دهه ی اخیر بسیار مورد توجه جهان غرب قرار گرفته است به طوریکه امروزه تمام اطلاعات مربوط به تمدن و ادیان و افسانه…

خدایان آشوری

آشوریها ، هم خدایانی را که در بابل مورد ستایش بود می پرستیدند فقط آشور خدای انحصاری آنها محسوب می شد ودر میان سایر خدایان ، خدایان جنگ مانند ایشتار رب النوع آشور و آربل و نینورتا و شولمان اهمیت بیشتری داشتند.برای مشاهده این مطلب…

پیوند میان نام خدای مصری: «رع» با بخش دوم نام‌های «اهوره» و «میثره»

نویسنده: یزدان صفایی دین و ایزدان، معمولاً در گستره‌ای پهناور پراکنده می‌شوند. ‌گاه میان نام ایزدان مردمانی بس متفاوت و دور از هم، نزدیکی و یکسانی دیده می‌شود. این نوشتار درباره‌ی چرایی این موضوع گفتگو نخواهد کرد بلکه نمونه‌ای از این…

مذهب ایلامی ها

نویسنده: یزدان صفایی بدیهی است که دین مردم ایلام ماهیت چند خداگرایی داشت. متاسفانه، نام برخی از ایزدان تنها به وسیله‌ی پندارنگاری اکدی نوشته شده است؛ اما ابن بدان معنی نیست که فی المثل نام ایزد خورشید که در زبانهای سامی شمس خوانده می‌شد به…

دوران پادشاهی جدید و امپراطوران این دوره مصر در آثار مورخان

نقشه مصر باستان در دوره پادشاهی جدید عبور هیکسوس ها را باید بزرگترین و دردناک ترین فاجعه در تاریخ مصر به شمار آورد. شاهزادگان و امرای تب خود نخستین کسانی بودند که پیشاپیش مردم قیام کرده و دربرابر این مهاجمان ایستادگی نمودند و خود را…

زندگی پس از مرگ در مصر باستان

هرم بزرگ خئوپس مردمان مصر باستان خدایان متعددی را میپرستیدند و اعتقادات مذهبی آنها، مانند بسیاری از مذاهب باستانی، برپایه وجود خدایان اساطیری و قدرتهای گوناگون آنها بود. یکی از اعتقادات قوی در میان مصریان، اعتقاد به زندگی پس از مرگ…

خدایان بابل

دین و دولت- وظایف و اقتدارات كاهنان- خرده خدایان- مردوك- عشتر- داستانهای بابلی دربارة‌ آفرینش و طوفان- عشق‌ورزی عشتر و تموز- فرودآمدن عشتر به دوزخ- مرگ تموز و رستاخیز وی- آداب و شعایر دینی- سرودهای توبه- گناه- سحر- خرافات آنچه قدرت شخص شاه…

بابل باستان: از حموربی تا بختنصر

سهم بابل در تمدن جدید- سرزمین میان دو نهر- حموربی- پایتخت وی- تسلط كاسیها- نامه‌های تل‌العمارنة- فتح بابل به دست آشوریان- بختنصر- بابل در روزگار ترقی خود تمدن، مانند زندگی، عبارت از كشمكشی دایمی با مرگ است؛ همان گونه كه زندگی ممكن نیست…

آفرینش در آیین هندو به روایت منوسمرتى

اشاره تكثّر و تنوّع متون مقدّس و اصلى هندو فراوان است و تقریباً در بیشتر آنها مسئله آفرینش طرح شده است. این نوشتار بر آن است تا آفرینش در آیین هندو را از منظر «منوسمرتى»، كه یكى از منابع اصلى آیین هندوست، ارائه دهد.

آشوریان

آشوُریانAssyrians عصر كلاسیك سوُمر (ï سوُمریان) با تسخیر دولت­ـ شهرها به دست سارگونِ آگاده­یی، حكمران شمالی، به پایان رسید. سارگون و شاهان اَکَدی خالقِ اندیشه­ی امپراتوری جهانی بودند و سال­ها بعد آشوُریان همین مفهوم را به كار بردند .