عهدنامه گلستان در سال ۱۱۹۲ شمسی و عهدنامه ترکمانچای در سال ۱۲۰۶ شمسی امضاء شدند و بخشهای وسیعی از خاک ایران را جدا کردند. این قراردادها در نتیجه شکست در جنگهای ۲۵ ساله ایران و روس بسته شد و معلوم است که مفاد آنها تحمیلی بود و در واقع!-->…
در روسیه اکثریت روس ها را دهقانان بینوایی تشکیل می دادند که در روستاهای کوچک زندگی می کردند و روی زمین های تحت اختیار دولت یا اشراف به کار می پرداختند.
اردوی زرین از نیمۀ دوم قرن ۱۳میلادی تا نیمۀ قرن ۱۵میلادی دوام داشت و بعد به دولتهای کوچکتری تقسیم شد و سرانجام همۀ متصرفات آن به دست دولت روسیه تزاری افتاد و اکنون جزو خاک روسیه است که از آن جمهوریهای متعددی پدید آمدهاست.
"مسکو، روم سوم" یک مفهوم کلامی و سیاسی است که ادعا می کند مسکو جانشین امپراتوری روم است. در واقع "سومین روم" که بعد از اولین روم (خود رم ، پایتخت روم باستان) و روم (قسطنطنیه ، پایتخت امپراتوری روم شرقی (بیزانس)) ظهور کرده.
این شورش توسط برخی قزاق های روسیه به رهبری یملیان بوگاچف، سرهنگ سابق ارتش روسیه سازمان یافته بود و همزمان با ناآرامی های عمیق دهقانان و جنگ با امپراتوری عثمانی رخ داد.
شب یلدای ۱۰۸ سال پیش برای مردم تبریز، شبی پر از دلهره بود. سربازان روسیه تزاری، در پی اولتیماتوم دادن به مجلس شورای ملی، برای بیرون راندن مورگان شوستر، بیآنکه منتظر پاسخ بمانند، به خاک ایران تعرض کردند و خود را به پشت دیوارهای تبریز…
ارمنستان روسیه یا ارمنستان شرقی به دورانی اطلاق میشود که شرق کشور ارمنستان از سال ۱۸۲۸ تا ۱۹۱۷ تحت سلطه امپراتوری روسیه قرار گرفت.
ارمنستان در آستانه سده نوزدهم (میلادی)، همچنانکه از سه سده پیش از آن، بین دولت عثمانی و شاهنشاهی ایران،…