مرور برچسب

سلسله

دلایل درونی شکست ساسانیان از اعراب

اشاره معمول بوده كه مسلمان شدنِ ایرانیان را معلولِ فروپاشى دولت ساسانى و استیلاى سیاسى و نظامى تازیان بر ایران زمین بشمارند; و چنان وانمایند كه اگر سپاه ایرانیان در «قادسیّه» شكسته نمى شد، شاهنشاهىِ دیرینه ساسانى همچنان بر مدار كهنِ خویش…

نخستین حکومت سلسله‌ای در چین چه نام داشت؟

طی قرن‌های 21 تا 16 میلادی، نخستین حکومت و سلسله‌ی چینی شکل گرفت. این حکومت در کل 500 سال پابرجا بوده است. نام این سلسله « شیا» بوده است. موسس این سلسله یک قهرمان بزرگ بود که توانسته بود سیل را مهار کند. او « دا یو» نام داشت. اینطور که…

هائی ژوئی مامور درستکار و اشراف زاده ظالم

شخصیت معروفی در چین وجود دارد به نام " هائی ژوئی" . او یکی از ماموران سلسله مین بوده است و آنچنان مرد درستکار و اندیشمندی بوده که پس از گذشت سال ها هنوز هم نامش بر سر زبان هاست. در آن دوره که هائی ژوئی می‌زیست،…

جونگ مونگ جو

جونگ مونگ جو متولد سیزده ژانویه 1338 که با نام اختصاصی"پوئون"نیز شناخته می شود؛ یک وزیر امور داخله،دیپلمات و استادی از اواخر سلسله گوریو بود.جونگ مونگ جو در منطقه گیونگ سانگ در خانواده ای از خاندان یئونگیل جئونگ به دنیا آمد.در سن بیست و سه…

شهر ممنوعه بیجینگ چین

در مرکز بجینگ پایتخت چین مجموعه معماریهای باستانی درخشان و سحرآمیزی به نام شهر ممنوعه چشمنوازی می کند . اثری که د رجهان نیز صاحب شهرت است . شهر ممنوعه درمعماریهای خاندان باستانی چین یک مروارید است و در جهان پردامنه ترین و کامل ترین مجموعه…

هنر پیکره‌تراشی بودایی: گندهارا

پادشاهی گندهارا از قرن ششم پیش از میلاد تا قرن یازدهم میلادی دوام داشت. ما‌بین قرن یکم تا قرن پنجم میلادی، اوج عظمت این سرزمین به‌نمایش در‌آمد که سلسله‌ی پادشاهان «کوشان» (Kushan) در راه این تعالی کوشیدند. پس از فتح گندهارا به‌دست…

آغاز انحطاط سیاسی سلسله های سوم و چهارم مصر ناشی از افزایش اقتدار اشراف

 در طول زمام داری سلسلۀ سوم وچهارم ، هدف اصلی فراعنه سرکوب شورش های بردگان و کشاورزان ، مهارکردن ناآرامی های داخلی و در نتیجه رساندن قدرت حکومتی به بالاترین حد ممکن بود. فراعنۀ این دو سلسله تا حدود قابل توجهی در تحقق این هدف پیشرفت حاصل…

امپراطوری یا عهد فراعنۀ دورۀ میانۀ تاریخ مصر

با کاهش قدرت و نفوذ فراعنه سلسله ها ی هفتم تا دهم . به تدریج شرایطی پیش آمد که قدرت حاکم از مصر سفلا به تدریج منتزع شده و به اصطلاح رخت بربسته و به مصر علیا انتقال یافته است. تقریباً بیست و دو قرن پیش از میلاد مسیح (2200 پیش از میلاد…

خدمات تمدن باستانی چین : اختراع باروت

باروت یکی از چهار اختراع بزرگ باستانی چین و یکی از خدمات تمدن چین به بشر است. باروت ماده‌ای است که به ‌سرعت می‌سوزد و از همین رو در سلاح‌های گرم به‌ عنوان ماده پیشرانه به کارمی‌رود. باروت در مدت بیش از یک هزار سال پیش توسط چینی ها اختراع…

عهد قدیم و امپراطوری باستانی مصر

حدود بیست و نه قرن پیش از میلاد مسیح (2900 سال پیش از میلاد مسیح) سومین سلسلۀ مصر که خاستگاه آن بنا به مستندات تاریخی در ممفیس واقع در مصر سفلا بود شکل گرفت ودارای نظام دیوانی ، قضایی، سپاه و نظام تولید و اقتصاد شد و به همین دلیل و براساس…

زندگی پس از مرگ در مصر باستان

هرم بزرگ خئوپس مردمان مصر باستان خدایان متعددی را میپرستیدند و اعتقادات مذهبی آنها، مانند بسیاری از مذاهب باستانی، برپایه وجود خدایان اساطیری و قدرتهای گوناگون آنها بود. یکی از اعتقادات قوی در میان مصریان، اعتقاد به زندگی پس از مرگ…

شهر ممنوعه چین

شهر ممنوعه از اواسط سلسله مینگ تا پایان سلسله کینگ کاخ سلطنتی چین بوده و در میان پکن واقع شده و هم اکنون کاخ موزه است. در حدود 5 قرن، شهر ممنوعه خانه امپراطور و خانواده اش و همچنین مرکز تشریفاتی و سیاسی دولت چین بوده است.

رامسس

رامسس . (اخ ) Ramses نام گروهی از فراعنه مصر که از سلسله نوزدهم و بیستم بودند که بر سرزمین باشکوه مصر باستان رامسس اول . (اخ ) سرسلسله خاندان نوزدهم از فراعنه مصر است (1320-1318 ق .م .) که مدت دوقرن از قرن 14 یا 15 ق .م…

ادیان هند باستان

استاد دكتر فتح اللّه مجتبایى به سال 1306 خورشیدى در فراهان اراك در خانواده اى اهل معنا و تصوّف به دنیا آمد و پس از آموختن مقدمات و طىّ تحصیلات قدیمه، مقطع متوسطه را در شهر اراك گذراند و در سال 1329 در دانشكده ادبیات دانشگاه تهران در رشته…