مرور برچسب

شاه عباس

تاج محل یکی از عجایب ۷گانه! بهترین پیشنهاد سفر خارجی برای زمستان ۱۴۰۳

تاج محل، یکی از مشهورترین بناهای تاریخی جهان، در شهر آگرا، ایالت اوتار پرادش هند قرار دارد. این بنای باشکوه که به دستور شاه جهان، امپراتور مغولی هند، در یادبود همسر محبوبش ممتاز محل ساخته شد، نماد عشق ابدی است. تاج محل نه تنها یک شاهکار…

«مشهدی» از کی لقب رسمی شد؟!

خیلی‌ها نمی‌دانند که کار، کار شاه عباس بود که به این لقب در میان ایرانیان رسمیت بخشید. لقب «مشهدی» از حدود ۴۰۰ سال پیش و بنا به فرمان شاه عباس صفوی رواج یافت. وی اجازه داد که زائران حرم رضوی مانند کربلایی‌ها و حاجی‌ها به «مشهدی» ملقب شوند

همه چیز درباره سلطنت شاه عباس اول

شاه عباس در اول رمضان ۹۸۷ ه-ق در هرات متولد شد. (اسکندر  بیگ منشی، ۱۳۷۷، ۲۰۶) هنگام ولادت او، پدرش محمد میرزا، حکومت هرات داشت. هنوز یک سال و شش ماه از تولدش نگذشته بود که از نعمت مادر بی‌بهره شد. سالهای کودکی عباس میرزا در هرات گذشت. در…

نبرد تیرپل به فرماندهی شاه محمد خدابنده

نبرد تیرپل آوردی بود که در سال ۱۵۸۳ میلادی و مابین دو سپاه یکی حکومت مرکزی صفویه (شاه محمد خدابنده) و دیگری به فرماندهی علی‌قلی‌بیگ گورکان شاملو و به حمایت عباس میرزا (بعدا" شاه عباس یکم) روی داد. در این نبرد قلعه هرات توسط شاه محمد خدابنده…

ماجرای خیانت علی‌مردان خان و تسلیم قندهار چه بود؟

علی‌مردان خان، فرزند گنج‌علی خان، از سرداران مشهور شاه عباس بزرگ می‌باشد. گنجعلی خان از افراد یکی از طوایف ایران، یعنی طایفه «زیک» بود. این طایفه را یوستی یکی از هفت دودمان قدیم زمان اشکانی و ساسانی دانسته‌است و اخیراً آنان را از یکی از…

فتح تبریز

فتح تبریز رزمی بود که شاه عباس بزرگ به قصد پس گیری شهر تبریز پس از اشغال تبریز بدست عثمانی‌ها (۱۵۸۵) و قبول عهدنامه فرهاد پاشا، و پس از آن سر حدات شمال غربی (قراباغ، آذربایجان و ارمنستان) ایران و در سال ۱۶۰۳ میلادی (۹۸۲ خورشیدی) با حاکم…

شاه عباس؛ طراح صدور شناسنامه برای اراذل و اوباش

چهارشنبه هفته قبل بود که خبر مربوط به شروع شناسنامه‌دارکردن اراذل و اوباش، توسط مقامات انتظامی کشور منتشر شد؛ اقدامی که می‌تواند نقش مهمی در کنترل وقوع جرم در ایران داشته‌باشد. هنگامی که متن خبر را می‌خواندم، ناخودآگاه به یاد…

سرنوشت یاقوت سرخ تیمور

از تیمور و شاه عباس تا نادرشاه و بریتانیا این سرنوشت یاقوت سرخ تیمور،غنیمت کمتر شناخته شده نادرشاه از هند است.یاقوت سرخ یا یاقوت تیمور، نام خود را از بزرگترین فاتح قرن ۱۴ گرفته است.تیمور در سال ۱۳۹۸ میلادی به هند حمله کرد و غنایم زیادی…

شوخی های جدی شاه عباس با خارجی ها

مورخان شاه‌عباس را دومین مؤسس سلسله صفویه می‌دانند و این سخن، به هیچ‌وجه گزافه نیست. دوران پس از مرگ شاه تهماسب‌یکم تا آغاز اقتدار شاه‌عباس‌یکم، یعنی بین سال‌های ۹۵۵ تا ۹۷۰ خورشیدی، چیزی حدود ۱۵ سال، دورانی سراسر آشوب و بلوا بود؛ دورانی…

عهدنامه “قصرشیرین”، تعیین مرزهای غربی ایران

بیش از سیصد و هشتاد سال پیش با قراردادی بین مراد چهارم و سلطان صفی مرز‌های ایران و عثمانی پس از سال‌ها جنگ مشخص شد که پس از چهار قرن بر خلاف مرز‌های شمالی و شرقی ایران همچنان پابرجاست. وقتی شاه عباس در ۱۵۸۸ به قدرت رسید…

ماجرای کودتا علیه شاه نابینا در دوره صفویه چه بود؟

شاه‌عباس که در تاریخ از او همچون کوروش و داریوش هخامنشی با لقب «کبیر» یاد شده است، طی ٤١‌سال حکمرانی، پادشاهی صفوی را به اوج شکوه رساند و بر سیاست برخورد از موضع ضعف با امپراتوری عثمانی خط بطلان کشید. شاه‌اسماعیل صفوی…

ماجرای نامه نوشتن پاپ به شاه عباس چه بود؟

۲۲ژانویه سال ۱۶۲۳ میلادی شاه‌عباس یکم نامه پاپ پل پنجم را که با یک پیک ویژه ارسال شده بود، دریافت کرد که در آن پاپ با هدف تشدید خصومت میان ایران و عثمانی، وعده هرگونه کمک از جمله کمک نظامی به شاه‌عباس را داده بود. دولت عثمانی در…

حکومت شاه عباس

زندگینامه شاه عباس زاده : 1 رمضان 978 هجری قمری؛ برابر با 1571 میلادی  زادگاه : هرات تاج گذاری : 989 هجری قمری مکان تاج گذاری : شهر هرات در ایالت خراسان (اکنون در افغانستان) درگذشت : 24 جمادی‌الاول سال 1038 هجری قمری؛ برابر با 1629…

برج رِسکِت کجاست؟

معرفی برج رِسکِت یکی از برج های مدور آجری متعلق به قرن ۵ هجری قمری می باشد که در روستایی به همین نام در شهرستان ساری، بخش دودانگه واقع شده است. این بنا دارای دو کتیبه به خط کوفی و پهلوی است. این اثر در تاریخ ۹ مرداد ۱۳۱۲ با شمارهٔ ثبت ۱۹۳…