مرور برچسب

شاپور یکم

اذینه

اُذَیْنه، یا اُدِناتوس، نواده سپتیموس اذینه بن حیران بود که در سال ۲۳۰ م. به مقام سناتوری روم رسید. پدرش حیران امارت تدمر یافت. اما او خود به مقامی بالاتر از مقام پدران دست یافت و در سال ۲۵۸ م. توسط والرین به کنسولی انتخاب شد. وی…

۵ امپراطور بزرگ که روم را تهدید می کردند!

هزاران سال در سراسر دنیا آوازه نیروهای نظامی قدرتمند روم باستان پیچیده بود. امپراطوری روم یکی از بزرگترین قلمروهای سیاسی دوران باستان بود. چنین قدرت و فتوحات نظامی، بدون تلاش و خسارات بی شمار بدست نیامده بود. در اینجا به لیستی از بزرگترین…

ویدئوی مستند تاریخی گندی شاپور برای علاقمندان به ایران باستان

گندی شاپور از مهم ترین شهرهای دوره ساسانی است که توسط شاپور یکم نهاده شد. از همان ابتدای پیدایش این شهر به یکی از مهم ترین مراکز علمی و پزشکی در جهان آن روز تبدیل شد. بنا بر اسناد تعداد زیادی کتاب طب یونانی به دستور شاپور به زبان پهلوی…

چگونگی آغاز فعالیتهای فرهنگی مانی

این واقعیت پذیرفتنی است که شاپور یکم ساسانی (241 تا 272 میلادی) در همان زمان روی کار آمدنش وارث پاره ای مشکلات بود که پدر وی اردشیر بابکان (226 تا 241 میلادی) به گونه ای ناموفق با آن دست و پنجه نرم کرده بود. مانی این را می دانست که…

دانلود کتاب بررسی وضع مسیحیان در عصر ساسانیان

برای پرداختن به این موضوع نخست این ضرورت احساس می شود که پیشینه مسیحیت در مسیحیان به اختصار مورد بررسی قرار گیرد. به طور کلی این واقعیت را باید در نظر گرفت که ابتدا و در اصل فرقی میان مسیحیان و یهودیان وجود نداشت و ماهیت تعالیم هر دو…

جدول زمان بندی شدۀ پادشاهان ساسانی به استناد پژوهشهای مورخان معاصر اروپایی

جدول زمان بندی شدۀ پادشاهان ساسانی به استناد پژوهشهای مورخان معاصر اروپایی تسخیر سلوکیه و تیسفون توسط اردشیر بابکان و تأسیس سلسله ساسانی     سال 226 میلادی 1 ) اردشیر یکم (بابکان) تلاش برای براندازی سلسله اشکانی زمان پادشاهی…

دانلود کتاب امپراطوری ساسانی به عنوان رقیب نیرومند روم- بیزانس

    دولت ساسانی توسط اردشیر بابکان در سال 226 میلادی رسماً تأسیس شد و پس از 426 سال در سال 652 میلادی فروپاشید. برخی از مورخان و پژوهشگران شکل گیری این دولت را به سال 224 و سال سقوط آن را 642 میلادی نوشته اند که با محاسبات تقویمی تاریخ…

مانی – بخش دوم

ج ) چگونگی آغاز فعالیتهای فرهنگی مانی :     این واقعیت پذیرفتنی است که شاپور یکم ساسانی (241 تا 272 میلادی) در همان زمان روی کار آمدنش وارث پاره ای مشکلات بود که پدر وی اردشیر بابکان (226 تا 241 میلادی) به گونه ای ناموفق با آن دست و…

پیشینۀ کوشانیان در رویارویی آنان با ایرانیان – بخش دوم

    در منابع تاریخی هفتالیان را هونهای سفید نیز نامیده اند. هیاطله مردمانی ماجراجو، نیرومند و تازه نفس بوده و حضور آنان پیرامون رود جیحون و اشغال سرزمین باختر توسط آنان وحشتی عظیم در شرق به وجود آورده بود. ایرانیان نیز از تجاوزات و تاخت و…

ادبیات دینی و غیر دینی عصر ساسانی – بخش سوم

    پژوهشهای جامع و گسترده ای پیرامون پیشینه و سرنوشت آثار و نوشته های ایران باستان در دست است که با چشم پوشی از اندک اختلافات و لغزشهایی که در نتیجه گیریهای این پژوهشها به چشم می خورد، از نظر محتوا و تحلیل همه بر این باوراند که در دوران…

یادمانها و هنرهای گوناگون عصر ساسانی

    هنر ساسانی عمدتاً تکامل یافته و متحول شده در راستای اندیشه های دینی و سنت گرایی ایرانی است. گرچه گاه و بیگاه عناصر هلنیستی به جای مانده از دورۀ پیش از روی کار آمدن ساسانیان و نشانه هایی از جاذبه های هنری رومیان و حتی مظاهر هنری اقوام و…

بررسی وضع مسیحیان در عصر ساسانیان -بخش دوم

     -بخش دوم    در میان اسیران جنگی که شاپور یکم به خوزستان (Suziana) گسیل داشت، مسیحیان بیشماری نیز بوده اند. شاپور به مسیحیان اسیر در بند اجازه داد که مراسم مذهبی خود را بی هیچ محدودیتی برگزار نمایند. مقارن همین زمان در امپراطوری روم…

بررسی وضع مسیحیان در عصر ساسانیان – بخش اول

-بخش اول      برای پرداختن به این موضوع نخست این ضرورت احساس می شود که پیشینه مسیحیت در مسیحیان به اختصار مورد بررسی قرار گیرد. به طور کلی این واقعیت را باید در نظر گرفت که ابتدا و در اصل فرقی میان مسیحیان و یهودیان وجود نداشت و ماهیت…

امپراطوری ساسانی به عنوان رقیب نیرومند روم- بیزانس-بخش اول

 -بخش اوّل     دولت ساسانی توسط اردشیر بابکان در سال 226 میلادی رسماً تأسیس شد و پس از 426 سال در سال 652 میلادی فروپاشید. برخی از مورخان و پژوهشگران شکل گیری این دولت را به سال 224 و سال سقوط آن را 642 میلادی نوشته اند که با…