مرور برچسب

مظفرالدین شاه

خلیل ثقفی؛ اولین دانش‌آموخته پزشکی در ایران

۱۰ آذر ۱۲۴۱: ۱۵۸ سال پیش در چنین روزی خلیل ثقفی در تهران زاده شد. او در امضای فرمان مشروطیت توسط مظفرالدین شاه نقش موثری داشت. پدر خلیل ثقفی پزشک دربار بود.نخست نزد پدر و آموزگاران سرخانه ادبیات، فرانسه و پزشکی آموخت و سپس این…

تسهیلات خارجی مظفرالدین شاه چقدر بود؟

مظفرالدین شاه در دوره 10 ساله سلطنت خود چهار وام خارجی گرفت که بخشی از این وام ها با هدف تامین مخارج سفر شاه به خارج از کشور دریافت شد.مظفرالدین شاه در فاصله سال های 1275 تا 1285 خورشیدی سه بار به خارج از ایران سفر کرد . اولین سفر…

ماجرای کتک خوردن رئیس شهربانی زمان قاجار از دست زنان به خاطر گرانی چه بود؟

امروز قیمت دلار و طلا تعیین‌کننده میزان رفاه و قدرت خرید مردم به شمار می‌رود، در دوره قاجار این موضوع وابسته به قیمت نان و گندم بود واکنش مردم به گرانی‌ها در دوره ناصرالدین شاه و مظفرالدین شاه مرور تاریخ، الگوهای تکراری مردم…

با هنر عکاسی در دوره قاجار آشنا شوید+ عکس های قاجاری جالب

شاید زمانی که نیکلای پاولوف روسی در دسامبر ۱۸۴۲‌م (مقارن با آذر ماه ۱۲۲۱ ه. ش) برای برداشتن نخستین عکس از پادشاه وقت ایران یعنی محمد شاه قاجار (۱۸۴۸-۱۸۳۴ م) پشت لنز دوربینش که از روسیه آورده بود، قرار گرفت، خود نیز به خوبی نمی‌دانست که چه…

زندگینامه مظفر‌الدین‌شاه قاجار

پدر و پسر هر دو کاغذی حاوی سطرهای سیاه را امضا کردند. آن یک فرمان قتلی را و این دگر فرمان مشروطه. آن یک در اوج لذت شهوانی، حکم به پایان حیات امیرکبیر داد و این یک در اوج بیماری و ضعف جسمانی فرمانی را به امضا رساند که مشروطه از آن زاده شد.…

نقش حسن پیرنیا در دوران قاجار

حسن پیرنیا در اوایل سال ۱۲۵۱ هجری شمسی برابر با ۱۲۹۱ هجری قمری به دنیا آمد. پدرش نصرالله‌خان نایینی وزیر امور خارجۀ دوران قاجار و نخستین رییس‌الوزرای عصر مشروطه بود. او تحصیلات مقدماتی فارسی و عربی را در خانه و نزد معلم خصوصی فراگرفت. وی…

موزه لوور پاریس

احتمالا لوور را باید مهم‌ترین و اصلی‌ترین موزه‌ای در دنیا دانست که بخش مهمی از تاریخ و فرهنگ ایران را در خود جای داده است. موزه لوور پاریس یکی از بزرگترین موزه‌های هنر جهان است که خودش در بنای تاریخی کاخ لوور بنا شده…

آخرین پادشاهی که در ایران مرد

مظفرالدین شاه قاجاردوران: ۱۲۷۵ تا ۱۲۸۵ خورشیدیتاجگذاری: ۱۲۷۵ خورشیدی، عمارت بادگیر تهرانزادروز: ۵ فروردین ۱۲۳۲زادگاه: تهران، ایراندرگذشت: ۱۸ دی ۱۲۸۵ (۵۳ سال)محل درگذشت: تهران، ایرانهمسر : تاج‌الملوک ام‌الخاقان،…

خانه مشروطه

۱۴ مرداد ۱۲۸۵ مظفرالدین شاه فرمان مشروطیت را امضا کرد اما آنچه مشروطه را ماندگار کرد مجاهدت‌های ستارخان و باقرخان در تبریز بود.در تبریز خانه‌ای به نام خانه مشروطه یاد آور آن دوره تاریخی است. این بنا به شماره ۱۱۷۱ در سال ۱۳۵۴ خورشیدی در…

ملک الشعرای بهار

محمدتقی بهار - 1265 - مشهد - وی در سال 1265 در مشهد چشم به جهان گشود. پدرش میرزا محمدکاظم صبوری نام دارد. پدرش میرزا محمدکاظم صبوری، ملک‌الشعرای آستان قدس رضوی در زمان ناصرالدین شاه بود؛ مقامی که پس از درگذشت پدر، به فرمان مظفرالدین شاه، به…

تی چای زنان

چای در حالی امروز نوشیدنی اول ما ایرانی‌ها به شمار می‌رود که قدمت کشت و رواج نوشیدن آن از عصر قاجار فراتر نمی‌رود.واردات چای تا عصر قاجار کمابیش از هند و چین توسط بازرگانان صورت می‌گرفت اما در زمان ناصرالدین شاه قاجار بود که وی مجوز کشت…

نخستین مدارس خارجی در ایران

برای ایرانیان، آزادی خواهی و صحبت از حکومت قانون با نیم نگاهی به غرب آغاز شده بود. به عقیده بسیاری از روشنفکران آن زمان، راه ترقی از فرنگ می گذشت؛ از این حیث دست یافتن به زبان بیگانه نخستین گام این راه بود. با افزایش توجهات به فرنگ، تقلید…

ماجرای عکس جنجالی ژوزف نوز وزیر خارجی مظفرالدین شاه

ژوزف نوز (به فرانسوی: Joseph Naus) مشهور به مسیو نوز یکی از اهالی بلژیک بود که در دوران مظفرالدین شاه قاجار به وزارت کل گمرکات ایران رسید و یکی از شخصیت‏‏های تاثیرگذار در آغاز جنبش مشروطه ایران شد.ورود به ایران و انتصاب به عنوان وزیر…