مرور برچسب

نیشابور

سلطان محمد دوم صفوی و گردش روزگار

مقدمه در حدود فتنه افغان های غلزایی (هوتکیان) و هنگامی که محمود افغان در اصفهان بر تخت سلطنت (حدودا صدساله صفوی) تکیه داد و رسما اولین پادشاه از سلسله هوتکی شد شاهزاده ای از خاندان صفوی به قزوین گریخت و در آنجا به نیابت پدرش (شاه سلطان حسین…

آرامگاه خیام نیشابوری

خیام یک حکیم، طبیب، ریاضی‌دان، منجم، دانشمند، شاعر و فیلسوف بزرگ ایرانی بود. نام کامل او مانند بسیاری هم‌عصرانش طولانی است اما او را با نام ابوالفتح عمر ابن خیام نیشابوری می‌شناسند. وی در قرن پنجم و اوایل قرن ششم هجری می‌زیست. هر چند شاید…

آبشار بار نیشابور

شهر بار در بخش مرکزی شهرستان نیشابور و در دره های رشته کوه بینالود قرار گرفته است و فاصله این شهر تا نیشابور 55 کیلومتر می باشد. رودخانه بار در کنار این روستا قرار دارد. شهر بار دارای آبشاری زیبا و جذاب است که در میان کوه و در بین باغهای…

خواجه نصیرالدین طوسی

محمد بن حسن جهرودی طوسی مشهور به خواجه نصیر الدین طوسی در تاریخ ۱۵ جمادی الاول سال ۵۹۸ هجری قمری در طوس ولادت یافته است. او به تحصیل دانش علاقه زیادی داشت و از دوران جوانی در علوم ریاضی و نجوم و حکمت سرآمد شد و از دانشمندان معروف زمان خود…

گدایی ممنوع

گدایی ممنوع! این قانونی است که در دوران باستان وضع شده بود. اما این قانون به آن معنا نبود که فقر و تنگدستی در آن زمان وجود نداشت. در دوران باستان کسانی که به تنگدستی دچار می شدند تحت سرپرستی فرد نزدیکی از خانواده خود در می آمدند زیرا…

حمله چنگیز خان به ایران

چنگیز خان مغول چه شهرهایی را ویران کرد؟ حمله چنگیز خان به ایران که منجر به جنگ و خونریزی بسیار زیادی در شهرهای کشورمان را در پی داشت، در زمان پادشاهی محمدخوارزمشاه بود، این حمله وحشیانه مغول در آستانه ماه رجب سال 616 ه.ق انجام پذیرفت. سپاه…

فرجام کار اردوان پنجم واپسین شهریار اشکانی

اردوان از پیشرفت های اردشیر بی اطلاع نبود و خبر فتوحات وی در پارس و بنای کاخ در شهر گور به اردوان رسید و برای پادشاه اشکانی جای هیچ گونه تردید و ابهامی نماند که اردشیر دارای هدفی بزرگتر است و قصد آن دارد که در پارس اعلام استقلال کند. روایت…