مرور برچسب

پاپیروس

زنده نگه داشتن سنت فرعونی ساخت پاپیروس در مصر + عکس

پاپیروس که زمانی توسط مصریان باستان به عنوان کاغذ نوشتار استفاده می‌شد، امروزه توسط هنرمندان محلی با خط هیروگلیف، خط عربی و طرح‌هایی از دوران باستان و طبیعت تزئین می‌شود و یک سوغاتی پر طرفدار است.

آثار هنری نمادین در مصر باستان! (قسمت دوم)

 مصر باستان یکی از تمدن های پر رونق و باشکوه دنیاست و آثار هنری بی نظیری دارد. از اهرام آسمان خراش گرفته تا مجسمه های فوق العاده گرفته که در دروازه ها و مقبره فراعنه واقع شدند، همه و همه گویای مهارت هنرمندان مصر می باشد. با تاریخ ما همراه…

جراحی پلاستیک اختراع باستانی

جراحی پلاستیکبرای اولین بار، جراحی پلاستیک توسط مصری‌ها ابداع شده است. پاپیروس قدیمی‌ترین رساله جراحی شناخته شده تاریخ محسوب می‌شود که قدمتی بیش از 2500 سال قبل از میلاد دارد. زمانیکه قطع کردن بینی نوعی مجازات به حساب می‌آمد، طبقه…

پس از مرگ رامسس سوم تا پایان کار سلسلۀ بیستم

واپسین دورۀ فرمانروایی سلسلۀ بیستم بر مصر، دربرگیرندۀ حکومت های هشت زمامدار است که همگی «رامسس» نام داشته اند. هرکدام از این رامسس ها دارای نام و عنوان مشخص کننده و معرف ویژۀ خود بوده است. نخستین آنها «رامسس چهارم» نام داشت که مورخان…

پایان زندگی رامسس سوم

به موجب روایاتی که از سوی راویان و گزارشگران مصری به مورخان و تحلیل گران واصل شده است، مصریان خود را هرگز تهدید برای سرزمین های دیگر از جمله سوریه و فلسطین به شمار نیاورده اند. البته سیاست های جنگی رامسس سوم در مقایسه با عملکرد رامسس…

عهد قدیم و امپراطوری باستانی مصر

حدود بیست و نه قرن پیش از میلاد مسیح (2900 سال پیش از میلاد مسیح) سومین سلسلۀ مصر که خاستگاه آن بنا به مستندات تاریخی در ممفیس واقع در مصر سفلا بود شکل گرفت ودارای نظام دیوانی ، قضایی، سپاه و نظام تولید و اقتصاد شد و به همین دلیل و براساس…

تصویر کاغذ پاپیروس

جهت نمایش تصویر در ابعاد بزرگتر روی آن کلیک کنید. شکل کتاب در مصر باستان تومار پاپیروس بود. پاپیروس دوام زیادی داشت. شاید مشهورترین کتاب مصریان کتاب مردگان Book of the Dead در بسیاری آرامگاههای خصوصی یافت شده است. کتابخانه اسکندریه صدها…

جامعۀ مصر در ممفیس در دوران سلطنت قدیم ۱

برای حفظ اتحاد مصر، مِنِس، نخستین فرمانروا، پایتخت جدیدی ساخت که در حدود سی کیلومتری جنوب قاهرۀ امروزی، در مرز بین مصر علیا و مصر سفلی واقع بود. این شهر در ابتدا اینه هج (Ineh-hedj) یا «دیوار سفید» نامیده می شد- که وجه تسمیۀ آن داشتن…

جامعۀ مصر باستان در ممفیس در دوران سلطنت قدیم ۲

منجمان مصری کاهنان مصری می خواستند جشن های مذهبی با روزهایی که برای موفقیت کشاورزی مصر با اهمیت بودند- روزهای طغیان رود، روزهای کشت و روزهای برداشت محصول- مصادف شوند. به همین دلیل کاهنان باید روشی علمی برای قرار گرفتن در جریان زمان ابداع می…

کاغذ پاپیروس

پاپیروس نوعی گیاه است که در مصر باستان از آن برای تهیه ی کاغذ استفاده می شد.طرز تهیه: پاپیروس ابتدا از مزارع کنار جلگه ی نیل بریده شده، به کارخانه(و یا هر محل دیگر)آورده می شود. سپس آنها را به حالت های نخ شده به طول cm 20 می برند. سپس…

قسمت عمده ادبیات باستانی مصر ادبیات دینی است

داستانهای کوتاهی که در میان بقایای ادبیات مصری به دست ما رسیده، فراوان و بسیار متنوع است. در ضمن آنها قصه های شگفت انگیز اشباح و معجزات و قصه های ساختگی جذابی به نظر می رسد که، از لحاظ سبک نگاش و شباهت به حقیقت، از داستانهای پلیسی که…