مرور برچسب

یونان

پاوسانیاس

پاوسانیاس نویسنده، مورخ و جغرافی‌دان یونانی قرن دوم میلادی بود که سفرهای زیادی به سراسر یونان کرد و این سفرها را در Periegesis Hellados یا "شرح یونان" ذکر کرده است. ده جلد مشاهدات او توسط مورخان و باستان شناسان به دلیل ترسیم عمیق آنها از…

موسیقی در یونان باستان

موسیقی (یا به قول یونانی ها موسیکی = mousike) نقش مهمی در زندگی مردمان دنیای یونان باستان داشت؛ این واژه نه تنها موسیقی بلکه رقص، آواز، و دکلمۀ شعر را هم دربر می گرفت. برای اجرای موسیقی سازهای زیادی وجود داشتند که برای نوازندگی در همه نوع…

داستان اسکندر و داریوش سوم

سال 331 پیش از میلاد - امپراتوری عظیم و با شکوه هخامنشیان آخرین روزهای حیات سیاسی خود را سپری می کند. گستره وسیع ایران هخامنشی در حالی که بانیان بزرگش در آرامگاه های ابدی و مجلل خود به آرامی خفته اند، زیر سم سواران مقدونی به فرماندهی…

نبرد پلوپونز

پایان نبردهاى یونان و ایران سبب شد اتحادیه یونان با مشکل مواجه شود البته این اتحادیه از همان ابتدا نیز براساس دوستی شکل نگرفته بود بلکه نزدیک شدن خطر بزرگ یک امپراتورى آسیایى این اتحادیه را ایجاد کرد اما در نهایت یونانیان که قومى جنگجو،…

نبردهای مهرداد ششم

سقوط دولت پونت رم برای استیلا به آسیای صغیر و جنوب شرق اروپا هنوز مشکلاتی را بر سر راه داشت. یکی از این مشکلاتش دولت پونت بود. این دولت که از تجزیه امپراتوری کهن ایجاد شده بود با پادشاهی فردی به نام مهرداد ششم که نیمه ایرانی و یونانی بود…

موجودات افسانه‌ای در داستان‌های اساطیری یونان

موجودات افسانه‌ای در داستان‌های اساطیری یونان جزء ترسناک‌ترین، عجیب‌ترین و حیرت‌انگیزترین موجودات تاریخ باستان محسوب می‌شوند که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شویم. اگر شما هم جزو کسانی هستند که به اسطوره شناسی یونان باستان علاقه دارید این مطلب…

سافو شاعر زن زیبا

سافو شاعر زن زیبا در اواخر سدۀ هفتم پیش از میلاد است که در جزیرۀ لسبوس واقع در شرق دریای اژه می زیست. به نظر می رسد که زنان این بخش از سرزمین یونان باستان نسبت به آتنی ها از آزادی بیشتری برخوردار بودند و بدون تردید وجود همین آزادی نسبی…

متئورا ؛ صخره های معلق در آسمان یونان

متئورا ؛ صخره های معلق در آسمان یونان متئورا یکی از جاذبه‌های فوق‌العاده زیبا در یونان است که توانسته گردشگران زیادی را  به خود جذب کند. متئورا در واقع به معنی صخره‌هایی است که در هوا معلق هستند، این صخره‌های زیبا بسیار بلند هستند و در…

ماجرای شمشیر داموکلس چیست؟

اصطلاح شمشیر دموکلس از شخصیتی افسانه ای در یونان به نام دموکلس Democles گرفته شده است. دموکلس در دربار دیانزوس دوم (۲۶۰-۳۵۶ قبل از میلاد) فردی ثروتمند بود و روزی در حضور دیانزوس او را فردی قدرتمند و خوشبخت نامید. دیانزوس پیشنهاد کرد…

آریستید سردار یونانی در نبرد سالامیس

آریستید (به یونانی: Ἀριστείδης) و (به انگلیسی: Aristides)(زاده:۵۴۰ قبل از میلاد در آتن، درگذشت:۴۶۸ قبل از میلاد) سردار و مرد سیاسی بزرگ آتن بود که لقب عادل داشت. زندگی‌نامه آریستید در حدود سال ۵۴۰ قبل از میلاد در آتن به دنیا…

داریوش دوم نهمین شاهنشاه هخامنشی که بود؟

داریوش دوم، اُخُس یا وهوکه (به پارسی باستان: )، سومین پسر اردشیر یکم، نهمین شاهنشاه هخامنشی بود. ظاهراً به سبب نژاد یا نسبت مادر بابلی خویش سوریائی هم خوانده می‌شد. او پس از شورش بر ضد برادرش سغدیانوس که برادر خود خشایارشا دوم پادشاه…

ماجرای قربانی کردن خواهر زادگان خشایارشا برای باخوس خون آشام چیست ؟

پلوتارخ ( مورخ یونانی ) مینویسد : ثمیستوکلیس در پیرامون کشتى فرماندهى به گزاردن قربانى پرداخته بود که سه اسیر ایرانی نزد او آوردند و اینان رختهاى گرانبهاى زر دوز بر تن خود داشتند ؛ چنین گفته شد که پسران آرتااوکتیس و ساندااوکى خواهر…

حقیقت نبرد ماراتن چه بود؟

در سال 510 قبل از میلاد هیپیاس از خاندان پیزیسترات جبار آتن توسط مردم اسپارت از آتن رانده و هیپیاس به آرتافرنس والی سارد پناهنده شد. اهالی آن شهر نماینده ای را نزد آرتافرنس فرستادند و از وی خواستند که به هیچ وجه به هیپیاس مساعدت نکند اما…

علت جنگ بین ایران و یونان چه بود؟

هنگام لشکرکشی داریوش به سرزمین سکاها در اروپا، هیستیایوس، فرمانروای میلتوس، به او یاری رساند. او از پل شناور دانوب که به فرمان داریوش ساخته شده بود، پاسبانی کرد. داریوش پس از بازگشت از سرزمین سکاها به سارد رفت و هیستاسیوس را به حضور خواست…

داستان های عجیب درباره ۱۰ خدای یونان باستان!

داستان های خدایان و الهه های کشور اساطیری یونان باستان ، طرفداران زیادی دارد. شخصیت این خدایان یونانی در بین مردم توسط نمایشنامه نویسان معروف یونان باستان مثل هومر و هسوید جاودانه شده است. خدایان یونانی نه تنها از نظر ظاهری، بلکه از نظر…