مرور برچسب

یونانیان

غلو یونانیان از نبرد با ایرانیان

‭ ‬محمود‭ ‬فاضلی، پژوهشگر تاریخ: چندی پیش مراسم دو هزار‌وپانصدمین سالگرد نبردهای ترموپیل و سالامیس در شهر آتن (یونان) در حضور رئیس‏جمهور، نخست‏وزیر، شماری از وزرا، نمایندگانی از احزاب پارلمان، کلیسا و ارتش این کشور و با همکاری…

یونانیان هنوز خدایان باستان را می پرستند!

در کشوری که مقامات مذهبی و دولتی سرسختی دارد و 98 درصد مردم خود را مسیحی ارتدوکس می دانند، به تازگی دینی جدید در حال ظهور است. هلنیسم با قدمتی 2000 ساله ، پرستش خدایان باستان از 1990 در حال رشد و محبوبیت دوباره می باشد. یونانیان هنوز خدایان…

درباره زئوس خدای خدایان یونان

زئوس خداوندگار بادها تندر و باران های سودبخش و نابودگر به شما می رفت . زئوس بر بخش فوقانی هوا و چکاد کوهها مسکن داشت او را در مناطقی مانند lycaeus در آرکادیای یونان apesas در آرگولیس pelion در تسالی helicon در بئوسی pangaea در ترکیه می…

زندگینامه تالس

تالس یا طالس فیلسوف مکتب مَلَتی بود. از او که در نیمهٔ دوم سدهٔ ششم پیش از میلاد می‌زیست- به عنوان آغازگر فلسفه و نخستین چهرهٔ علم یاد می‌شود. یونانیان او را در شمار حکمای سبعه آورده‌اند.زندگی تالس تالس میلتوسی در حدود سال…

تولد الهه میترا

در نوشته های بازمانده ایرانی کوچک ترین خبری دربارۀ تولد میترا در دست نداریم. از نوشته های یونانیان درمیابیم که ایرانیان باستان روز تولد خویش را جشن می گرفتند. حالا باید در چگونگی گزیدن حدود 25 دسامبر برای میلاد میترا از سوی رومیان باستان در…

نوآوری‌های فرهنگی و سیاسی کوروش بزرگ

با این که ابهامات زیادی دربارۀ خاستگاه قومی کوروش بزرگ وجود دارد، باید پذیرفت که شهرتِ والایی که او از خود برجای گذاشت تا حد زیادی مرهون نوآوری‌های فرهنگی و سیاسی خود او بود. در زمانه‌ای که خشونت سنت رایج و جاافتاده در خاور نزدیک بود، او…

کوروش فرمانروای باهوش

گر چه این روزها کوروش بزرگ، نام بسیار آشنایی است اما همیشه این نام در تاریخ ایران شهرت نداشته است. چنین به نظر می‌رسد که با سقوط شاهنشاهی هخامنشی، نام و یاد او هم از حافظۀ تاریخی ما ایرانیان محو شده و امروز استمرار تاریخی کوروش بزرگ را…

یی سون جی

یی سون جی: حتی در زمان های باستان نیز مردم زمان را اندازه می گرفتند.آنها تقویم هایی بر مبنای روز؛ ماه و سال ایجاد می کردند و از آنها در زندگی روزانه خود استفاده می نمودند.تقویمی که ما امروزه استفاده میکنیم ؛ بر مبنای یک تقویم نجومی تولید…

نقش دین در مناسبات ایرانیان پیش از اسلام با جوامع دیگر

 در جهان باستان دین یکی از ارکان مهم و سرنوشت ساز در تقریباً همه جوامع شناخته شده و حتی اقوام و قبایل پراکنده بوده است. از آنجایی که دین و اعتقادات انسانها به ویژه در گذشته های دور مبتنی بر اندیشه های اقتصادی بوده است، بر این اساس عناصر…

سیمای اردشیر بابکان در منابع تاریخی غیر ایرانی

اردشیر شهریار ایران ساسانی تقریباً هجده سال زمام امور را در دست داشت، وی حدود 223 میلادی به قدرت رسید و تا سال 241 میلادی که سال مرگ اوست بر ایران ساسانی فرمانروایی کرد.اندکی بیش از نیمی از یک هزاره پس از سقوط امپراطوری هخامنشی، از همان…

شهرهای فینیقیه

بندر شهرهای بزرگ صور «تیر»، صیدا «صیدون»، جلپل، برتوس «بیروت» و بوبلوس «بیبلوس» از شهرهای مهم فینیقی بودند که در ارتباطات بازرگانی و تجارت نقش به سزایی داشتند و حتی در خصوص هرکدام افسانه های گوناگون محلی نیز ایجاد شده بود. مردم شهر بیبلوس…

دانلود کتاب جانوران افسانه ای در یونان باستان

مدوزا در ابتدا دوشیزه‌ای بسیار زیبا بوده است، اما پس از اینکه پوزئیدون، خدای دریا او را در معبد آتنا اغوا می‌کند، موجب خشم...آرگوس: آرگوس، یکی از قهرمانان اساطیر یونان است که به آرگوس مشاهده‌گر مشهور است. علت این نام گذاری تعداد…

نام و پیشینۀ مصر باستان در منابع تاریخی

مصر از نظر لغوی به معنای «شهر» است، زبان شناسان و ادیبان آن را به معنای «حد» مرز،سرحد و... نیز معنا کرده اند. داریوش یکم (بزرگ، 522 تا 486 پیش از میلاد مسیح) در بند اول ، سطر 33 کتیبۀ ی بزرگ بیستون در گزارشی دربارۀ رفتن کمبوجیه به مصر، آن…

نگاهی به ستون در معماری هخامنشی و یونان و مصر

مقـــدمه : در ناحیه جنوبی ایران و در شمال خلیج فارس، ایالتی واقع شده بود که در روزگار باستان ”پارس“ نامیده می‌شد، که از آغاز دوره اسلامی مرکز آن شهر شیراز بوده است. در این منطقه از ایران سلسله‌ای به نام هخامنشیان به قدرت رسیدند توانستند…

نگاهی گذرا بر فرهنگ ایران و یونان

نگارنده : مهدی شمسایی، برگرفته از ایران بوم.در رسانه‌های امروزی جهان و شوربختانه به پیروی کورکورانه‌ی آنان در رسانهای ملی و دولتی ایران سقراط -افلاطون-ارسطو و در کل این تمدن یونان است که جایگاه شناسایی دانش‌پژوهی و حکمت جهان…