مرور برچسب

اشور

تشکیلات اجتماعی و سیاسی دولت اشکانی ( بخش اول )

از زمان بسیار قدیم ایرانیان جامعه ی دودمانی تشکیل داده بودند، که از حیث تقسیمات ارضی مبتنی بر چهار قسمت بود، از این قرار:خانه (نمان   Namana مان) – ده (ویس Vis) – طایفه (زنتو Zantu  - زند) کشور (دهیوDahyu). قوم ایرانی خود را…

اکتشاف کتیبه های بیستون

آن ها توسط باستان شناسی انگلیسی به نام «رابرت شرلی» در سال ۱۵۹۸ میلادی کشف شده اند. سنگ ها و نوشته ها به دستور داریوش پادشاه هخامنشی حکاکی گشته اند. این دست خط ها از رویدادهایی که در سال های ۵۲۱ تا ۵۲۳ قبل از میلاد مسیح اتفاق افتاده اند،…

پایان کار آشور

آخرين روزهاي يك شاه- علل انقراض آشور- سقوط نينوا با همة آنچه گفتيم، «شاه بزرگ، شاه مقتدر، شاه عالم، شاه آشور» در روزهاي آخر زندگي از بخت بد خويش مي‌ناليد. آخرين لوحي كه از وي به ميراث به ما رسيده، بار ديگر مسائلي را كه در كتابهاي سفر…

هنر آشوری

خرده هنرها- نقش برجسته- مجمسه‌سازي- ساختمان- صفحه‌اي از «سارداناپالوس» آشور، در پايان كار، از لحاظ هنر به پاية معلم خود، بابل، رسيد، و در ساختن نقش برجسته بر آن پيشي گرفت. ثروت فراواني كه چون سيل به طرف آشور و كالح و نينوا سرازير…

زندگی مردم آشور

صنعت و بازرگاني- ازدواج و اخلاق- مذهب و علم- متون و كتابخانه‌ها- عاليترين نمونة مرد كامل در نظر آشوريان زندگي اقتصادي مردم آشور با مردم بابل تفاوت فراواني نداشته، چه ساكنان اين دو ناحيه، درواقع، ساكنان شمال و جنوب فرهنگ و تمدن واحدي…

دولت آشور

استعمار- جنگاوري آشوريان- خدايان جنگجو- قانون- انواع مجازات- شكل اداره- سختي و بيرحمي شاهان خودكامة مشرق‌زمين اگر اين اصل استعمارطلبي را قبول داشته‌باشيم كه، به خاطر تسلط حكم قانون و انتشار امنيت و پيشرفت بازرگاني و برقراري صلح، بهتر…

ظهور تمدن آشور

آغاز تاريخ آن – شهرها – نژاد – كشورگشايان – سناخريب و اسرحدون – سارداناپالوس در گير و دار حوادث تاريخيي كه ذكر آن گذشت، تمدن جديدي در شمال بابل و در حدود پانصد كيلومتري آن پا به عرصة وجود گذاشته بود. چون قبايل كوهستاني مجاور سرزمينهاي…