مرور برچسب

بانو

دلایل درونی شکست ساسانیان از اعراب

اشاره معمول بوده كه مسلمان شدنِ ایرانیان را معلولِ فروپاشى دولت ساسانى و استیلاى سیاسى و نظامى تازیان بر ایران زمین بشمارند; و چنان وانمایند كه اگر سپاه ایرانیان در «قادسیّه» شكسته نمى شد، شاهنشاهىِ دیرینه ساسانى همچنان بر مدار كهنِ خویش…

زندگی نامه ی نان گه (non-gae)

زندگی نامه ی نان گه (non-gae ): یکی از شناخته شده ترین قهرمانان دوره چوسون بدون شک یک "کی سانگ "(هنرمندانی که از پادشاه یا یانگبان ها پذیرایی می کردند ) به نام "جو نان گه" یا "نان گه" بود . "نان گه" که موضوع بسیاری از داستان ها ،فیلم ها و…

شین سایمدانگ

شین سایمدانگ شین سیمدانگ متولد سال 1504؛هنرمند؛نویسنده؛ خطاط؛گلدوز؛شاعر مشهور و مادر استاد کنفسیوسی مشهور کره ای یعنی یولگوک بود. لقب وی "مادر عاقل" بوده و نام اصلی وی اینسون می باشد.شین در خانه ی والدین مادرش به دنیا آمده و رشد کرد.پدر…

ایران دخت

فروهر زنان پاکدین سرزمینهای آریایی را می‌ستاییم ... (فروردین‌ یشت-كرده31-بند143) زن در فرهنگ ایرانی شاهكار آفرینش است. و جستار(موضوع) حقوق و جایگاه زن در ایران باستان با ویژگیهای فرهنگی و سرشت نیك‌اندیش ایرانیان پیوند مستقیم دارد. از…

کتاب مقدس ؛ عهد قدیم و جدید

كتاب مقدس عنوان مجموعه اى از نوشته هاى كوچك و بزرگ است كه مسیحیان همه آنها را و یهودیان بخشى از آنها را كتاب آسمانى خود مى دانند. عنوان معروف این كتاب در زبان انگلیسى و بیشتر زبانهاى اروپایى Bible و یا هم خانواده آن است كه از كلمه یونانى…

امشاسپندان

امشاسپند (در اوستاى نو: «اَمِشَ سْپِنْتَ» و در پهـ  . : «اَمِشُ سْپَند» یا «اَمَهرْسْپَند») را در پارسى امروزین مى توان به معناى «نامیراى مقدّس» یا «وَرجاوندِ جاودانه» گرفت. این واژه در ادبیات زرتشتى لقب هر یك از مِهین ایزدان یا فروزه هاى…

باورهای‌ هیتیها و میتانیها

درباره‌ اصطلاح‌ هزار خدا 5-1- اصطلاح‌ « هزار خدا » كه‌ به‌ وسیله‌ی‌ كاتبان‌ هیتی‌ به‌ كار رفته‌ و نظایری‌ از آن‌ نیز در جاهای‌ دیگر قابل‌ ملاحظه‌ می‌باشد، آشكار می‌سازد كه‌ نفوذ و اختلاط‌ گوناگون‌ در میان‌ این‌ مردمان‌ بسیار رواج‌ داشته‌…

باورهای ایلامیان‌ باستان

پیامهای‌ چُغازنبیل‌ - عظمت‌ ایلام‌ 3-1- تا این‌ اواخر از دیانت‌ و مذهب‌ ایلامیها آگاهیهای‌ چندانی‌ به‌ دست‌ نبود. امّا با كشف‌ چوغازنبیل‌ «تل‌چون‌سبد» از سالهای‌ 1940 میلادی‌ به‌ بعد كه‌ در جنوب‌ غربی‌ ایران‌ در صحرایی‌ خشك‌ قرار دارد تا…

علل‌ تجدید حیات‌ مهرپرستی‌ در زمان‌ هخامنشیان‌

برگرفته از باورهای‌ ایرانیان‌ در زمان‌ هخامنشی‌ (به‌ روایت‌ استاد رضی‌) 1- درباره‌ی‌ آیین‌ هخامنشیان‌ و دیانت‌ در عصر هخامنشی‌، چه‌ در آغاز و چه‌ در مرحله‌ی‌ میانگین‌ آن‌، دگرباره‌ تأكید می‌شود كه‌ موردی‌ است‌ بسیار دشوار و مستلزم‌…

دین‌ در زمان‌ هخامنشی

دین‌ در زمان‌ هخامنشی ‌ از استاد رضی‌ -1- پژوهش‌ درباره‌ی‌ اینكه‌ هخامنشیان‌ دارای‌ دین‌ زرتشتی‌ بودند یا نه‌، مبحثی‌ است‌ طولانی‌ و بسیار پیچیده‌ میان‌ آنانی‌ كه‌ در تاریخ‌ هخامنشی‌ تحقیقات‌ و كاوشهایی‌ نموده‌ و صاحب‌ نظرند. البتّه‌ با…

سال ۴۷۹ ق.م و شهرت خشیارشاه

سال 479 و شهرت خشیارشا . تاریخنگارى مدرن معمولأ تصویر مصیبت بارى از شخصیت خشیارشا و سلطنتش ارائه داده است. این تصویر در قرن نوزدهم دركتاب پنج نظام سلطنتى بزرگ راولینسون شكل گرفت. راولینسون در این اثر، كه در سال 1867 منتشر شد، نوشته است كه…

داریوش در معبد هیبیس الخرقه

داریوش در معبد هیبیس الخرقه: فعالیت داریوش در مقام سازنده در چندین مكان در مصر قابل تشخیص است: در الكعب ، پرستشگاه امپراتوری مصر علیا كه در آن هوروس جدید، فرعون، تاج سفید را دریافت مى كرد. این معبد به دست داریوش بازسازى شد. بر وزنه اى كه در…

کنفوسیوس خردمند در جستجوی دولت عادل

كونگ چی‌یو، كه شاگردانش او را كونگ فوتزه، یعنی «كونگ استاد» می‌خواندند، به سال 551ق‌م، در چوفو، واقع در امارات لو كه همان استان شانتونگ كنونی است، زاده شد. بنابر افسانه‌های چینی كه در عرصة مبالغه‌پردازی از افسانه‌های هر قومی گوی سبقت…

زن در دوره ساسانی

عصر ساسانی را نیز می توان از درخشانترین دوران تاریخ ایران دانست. در هنگام فرمانروایی ساسانیان، زن ایرانی از ارج و پایداشت والایی برخوردار بود. تحصیل و کار برای زنان آزاد بوده است. «گردیه» خواهر «بهرام چوبین» به سپهسالاری و نیز فرمانروایی…