پارسینه: ناصرالدین شاه قاجار علاقه زیادی داشت که برای تفریح سر به سر دیگران بگذارد؛ وقتی خنده او شروع می شد اطرافیانش حق نداشتند تکان بخورند تا خنده و قهقهه شاه قاجار تمام شود.
حرمسرای ناصرالدین شاه از شاخص ترین ویژگی های حکومت اوست. وی حرمسرایی عریض و طویل برای خود ساخت که از آن در تاریخها و سفرنامههای آن دوره یاد شده است. به نقل از عینالسلطنه، ناصرالدین شاه 112 زن عقدی و صیغهای داشت که به همراه نوکر و…
در روستای امامه و پس از گذشت دو قرن، همچنان ماجرای عشق ناصرالدین شاه قاجار به انیسالدوله شنیده می شود؛ عشقی که رد پای آن به همین روستا میرسد و دختری که خیلی زود سر از ارگ ناصری درآورد.
ناصرالدین شاه امامه را دوست داشت و چون ویلایی در آن!-->…
ناصرالدینشاه، چهارمین پادشاه خاندان قاجار در ۲۵ تیر ۱۲۱۰ در تبریز به متولد شد، پدر او محمدشاه قاجار و پدربزرگش فتحعلیشاه قاجار بود. از القاب وی می توان به «قبله عالم» و «سلطان صاحب قران» اشاره کرد. او دارای طولانی ترین مدت پادشاهی در عصر…
سال ۱۲۸۸ه. ق (۱۲۵۰ ه. ش)، سال قحطی عمومی ایران است. از یکی دو سال قبل از آن خشکسالی آغاز و گرانی نان و خواربار خودنمایی میکرد. در زمستان سال قبل به هیچوجه بارانی نبارید و ذخیرهها هم تمام شده بود، قیمت نان که در اوایل ۱۲۸۷حدود یک من شش!-->!-->…
بخشی از اطلاعاتی که امروزه درباره وقوع جرائم در طهران قدیم در اختیار داریم به «راپورت وقایع مختلفه محلات دارالخلافه» مربوط است و ماجرایش این است که ناصرالدین قاجار دومینبار که به سفر فرنگ رفت برای راهاندازی نظمیه در ایران از امپراتور!-->…
امروز سالگرد آغاز سلطنت ناصرالدین شاه قاجار و شروع صدر اعظمی میرزا تقی خان امیرکبیر است.
قائم مقام فراهانی صدر اعظم آزاده و مقتول محمدشاه قاجار درباره امیرکبیر میگوید: حقیقتا من به کربلایی قربان (پدر امیرکبیر) حسد می برم و بر پسرش می!-->…
زیارت حرم رضوی همیشه آرزو بود در ایران؛ خیلیها بودهاند لابد که قسمتشان نشد و خیلیها هم همت و سعادت داشتند و رفتند و «مشهدی» شدند.
هر چه بود وضعیت در دوره قاجار اینگونه بود که «ادوارد پولاک» نوشته است: «پس از کربلا، مشهد!-->…
نخستین تلفن همراه که شکل و شمایلی به تلفنهای همراه امروزی هم ندارد، متعلق به ناصرالدین شاه بود.
این تلفن همراه که در سال ۱۲۳۰ تولید شده است، شکل و شمایلش هیچ شباهتی به تلفنهای همراه امروزی ندارد. این تلفن همراه نیز در سفرها همراه!-->…
تاریخ میگوید که زیاد میرفتند و ایرانیها همیشه بودند و حضور داشتند در اطراف آن حرمها.
در دوره قاجار اینطوری بود که بهقول «ادوارد پولاک» پزشک مخصوص دربار: «بهزحمت میتوان یک نفر ایرانی متدین را پیدا کرد که یک یا چندین بار به زیارت حرم!-->…
از ابتدا تیمچه به مرکزی برای فعالیت کتابفروشان تبدیل شد. «میرمحمدعلی شیرازی» از اولین کسانی بود که در حدود سالهای ۱۲۷۰ کتابفروشی بسیار کوچک خود را در این تیمچه راه اندازی کرد تا از پیشگامان نشر و فروش کتاب به ویژه کتابهای مذهبی!-->…
ماجرای تعزیه «ایلچی فرنگ» چیست؟ امروزیها این تعزیه را ندیدهاند و اصلا اسمش را هم نشنیدهاند. اما متون این تعزیه منسوخ در میراث نمایش آیینی ایران باقی است و البته در دوره قاجار یک خارجی هم داستانش را تعریف کرده برایمان.
«مری وولف شِیل»!-->…
نخستین تشکیلات بهداشت و درمان عمومی در ایران کی بنیان نهاده شد؟ خیلیها نمیدانند که در عهد ناصری بود و اسمش «مجلس حفظالصحه» بود و حدود ۴۰ سال حتی بودجه هم نداشت!
تا اواسط دوره قاجار هنگام بروز بیماریها وضعیت این طوری بود: «هیچ تشکیلات و!-->…
ناصرالدین قاجار پیش از آنکه سفرهای فرنگ برود در سال ۱۲۴۹ شمسی رفت زیارت عتبات عالیات. سفرنامه هم نوشته است از این سفر ۵ ماهه و توصیفی زیبا و دلنشین دارد از زیارت حرم مطهر امیرالمؤمنین علی (ع).
شرح مفصل این زیارت را به قلم ناصرالدین قاجار!-->…