مرور رده
تاریخ آشور باستان
دولت آشور در خاورمیانه قدیم بنیانگذاری شد و از بابل تابعیت میکرد . نخستین پادشاهان آشور در سال (1800 پ،م) ، میان نینوا و اربیل اتحاد برقرار کردند وبعد از سال (1420 پ،م) پادشاهی آشوریان شکل گرفت . آشور حدود هزار سال حکومت کرد . چون منطقه آشوری ها حاصلخیزی سرزمین بابل را نداشت به باجگیری سرزمینهای دیگر پرداختند وبه همین دلیل دولت آشور ، دولت متجاوزگر و جنگجو شد .
کشف حکاکیهایی از خدایان آشوری مربوط به حدوداً سههزارسال پیش در جنوب شرق ترکیه
در ترکیه کشفی غیرمنتظره باعث آشکار شدن حکاکیهایی شده است که زمانی بخشی از مجموعهای مربوط به عصر آهن بوده است. این محوطه در زیر خانهای در جنوب شرق ترکیه قرار دارد.
در ژورنال Antiquity طبق توصیفات منتشر شده، صحنه حکاکی شده، حداقل شش خدا!-->…
کشف بقایای دستگاههای شرابسازی ۲۷۰۰ ساله در عراق
این اولین مورد از کشف دستگاههای شرابسازی باستانی در عراق امروزی محسوب میشود.
سنگ نگاره گل گل ملکشاهی آشوربانیپال
سنگ نگاره ای از دوران آشوری در منطقه گل گل ملكشاهی مهران قرار دارد. این سنگ نگاره شامل نوشته هایی به خط میخی آشوری و نقش یك سرباز می باشد كه كلاه خودی دارد و نقش ماه و ستاره در كنار او دیده میشود .
سنگ نگاره تنگی ور
در 45 كیلومتری شمال غرب كامیاران نزدیك روستای تنگی ور روی صخره ای مرتفع ،كتیبه ای به خط میخی آشوری دیده می شود و در كنار آن نقش برجسته مردی كه احتمالا سارگن دوم است به چشم میخورد.
نبردهای ماد و آشور
یکی از مهمترین منابع شناخت مادها، سالنامه های آشوری است. آشوریان به دلیل حملات زیادی که به سرزمین ماد داشته اند، اطلاعات زیادی در مورد آنها را در لوحهای خود به ثبت رسانده اند. در زیر خلاصه ای از گزارش نبردهای آشوریان به ماد آورده شده که در…
آیا می دانید آشور باستان چگونه شکل گرفت و چه نژاد هایی در آن زمان پدید آمدند؟
در گیر و دار حوادث تاریخیی که ذکر آن گذشت، تمدن جدیدی در شمال بابل و در حدود پانصد کیلومتری آن پا به عرصۀ وجود گذاشته بود. چون قبایل کوهستانی مجاور سرزمینهای این تمدن جدید پیوسته آن را تهدید می کردند، مردم آنجا ناچار از آن بودند که برای…
با زندگی مردم آشور آشنا شوید
زندگی اقتصادی مردم آشور با مردم بابل تفاوت فراوانی نداشته، چه ساکنان این دو ناحیه، درواقع، ساکنان شمال و جنوب فرهنگ و تمدن واحدی بوده اند. مهمترین اختلاف آشور و بابل در آن است که مردم بابل بیشتر به بازرگانی اشتغال داشتند، و آشوریان بیشتر…
سمیرامیس، ملکه افسانه ای آشوری!
سامو رامت برای مدتی کوتاه ( حدود 811 تا 808ق.م)، بر یکی از بزرگترین امپراطوری های دنیای باستان سلطنت می کرد. او اولین و آخرین زن نایب السطنه آشوری بود که به جای پسر جوانش ، اداد-نیراری سوم سلطنت می کرد و تا 783 ق.م ادامه یافت. این شخصیت…
۵ زن جنگجوی افسانه ای در آسیا!
در طول تاریخ، همواره میدان جنگ تحت سلطه مردان بوده است. با این وجود در مواجهه با چالش های فوق العاده بزرگ، زنان شجاع هم در میادین جنگ خودی نشان داده اند. با تاریخ ما همراه شوید تا 5 زن جنگجوی افسانه ای در آسیا! را بشناسید.
۱۲ حاکم زن قدرتمند در دنیای باستان!
اگرچه بیشتر حاکمان دنیای باستان مرد بودند ، برخی زنان هم از قدرت و نفوذ برخوردار بودند. این زنان گاهی خودشان حاکم بودند و گاهی به عنوان همسر حاکمان بر جامعه تاثیر می گذاشتند. قدرتمندرین رهبران زن باستان از سراسر دنیا ازجمله مصر، چین و یونان…
۷ کتابخانه باستانی افسانه ای!
در دوران باستان هم کتابخانه ها وجود داشته است. با تاریخ ما همراه شوید تا درباره 7 کتابخانه باستانی افسانه ای را بیشتر بدانید.
شجاع ترین جنگجویان دنیای باستان!
روزگاری جنگجویان به قدری شجاع بودند که در تمام طول تاریخ سخن از آنها بوده است. شجاع ترین جنگجویان دوران باستان : مائوری با صورت خالکوبی شده، راهبان مرموز شائولین، آزتک های تشنه خون، سامورایی شمشیر باز، و آشوری ها، اربابان جنگ بوده اند. با…
آشور، خدای کوهستانی آشور
آشور/Ašur/
خدای آشور که نامش شبیه پایتخت آشور است و خدای ملی آشور شد. اصل و منشأ این نام، دانسته نیست. به نظر میرسد که وی یک خدای کوهستانی از جمعیت سامی شمال بینالنهرین باشد وجود داشت و در متون از زمان اورسوم به بعد، بدینصورت شناختهشده…
هنر آشوری
آشور نام دولتی باستانی است که در شمال بین النهرین قرار داشت. حدود چهار هزار سال پیش این دولت تشکیل شد و مدت هزار و سیصد و پنجاه سال دوام آورد. این امپراتوری بر سرزمینهای فنیقیه، فلسطین ،مصر ،بابل،ایلام و غرب فلات ایران تا خلیج فارس حکمرانی…
حضرت یونس
شرح
یونُس بنا بر عهد عتیق و قرآن پیامبری بود در قرن ۸ پیش از میلاد مسیح از شمال الناصرة که به دستور خدا به نینوا، پایتخت آشور مسافرت کرد. او پنجمین پیغمبر از دوازده پیامبر کوچک بنیاسرائیل پسر امتای و از نوادگانزبولون بود. یونس پیامبر در…