مرور رده

تاریخ تمدن فلسطین باستان

 

از زمان ورود اقوام اسرائیلی باستان به کرانه جنوبی کنعان ، فلسطینی های باستان می‌زیستند .در مورد ریشه اصلی فلسطینی ها بحث و گفتگو زیاد است اما شواهد تازه باستان شناسی  حاکی از آن است که فرهنگ اولیه ایشان با تمدن میسنی یونان است . فلسطینی ها زبان و تمدن کنعانی ها را پذیرفتند اما در بعضی از واژه های فلسطینی ریشه هند و اروپایی دیده می‌شود .

حویها

یکی از اقوامی که تاکنون اطلاعات کافی و منابع و مشاهداتی در رابطه با آن کشف نشده است، حویها هستند. حویها قومی هستند که هویت تقریبا نامشخصی دارند . زیرا در هیچ کدام از متون تاریخی قدیم غیر از تورات نامی از آنها برده نشده است . از آنجایی که…

حتیان

در حدود 2400 سال پیش از میلاد، مردمانی باستانی موسوم به حتیان (به انگلیسی: Hattians) که ذریه " حت بن کنعان " می باشند ، از دو هزار سال پیش از میلاد مسیح به مدت هشت قرن در طرف جنوبی یهودیه در نزدیکی حیرون واقع در سرزمین فلسطین ساکن بودند…

ادومیان

آنطور که متون و نوشته های تورات و منابع قدیمی نشان می‌دهند، ایدومیان یا ادومیان ( Edomites ) جزء ساکنان اصلی سرزمین فلسطین بودند ریشه و تباری عربی - عبرانی داشتند . این قوم در جنوب بحرالمیت در منطقه ای به نام " ایدوم " زندگی می کردند . در…

آموریان (۲)

در تورات به قوم آموریان اشاره هایی شده است و اکثر مورخان و باستان شناسان معتقدند قومی که در تورات به این نام آمده همان قومی است که در اسناد کهن عراق به نام " امورو - عمورو " به آن اشاره شده است . در منابع توراتی چنین آمده است که آموریان پیش…

آموریان (۱)

سرزمین فلسطین که در گذشته کنعان نامیده می‌شد، تاریخ پرفراز و نشیبی داشت. اقوام زیادی در این سرزمین زیستند که یکی از آنان آموریان نام داشت. آموریان ( Amorites ) در لغت به معنای کسانی است که کوه نشین هستند . آنها قبیله ای از سوریان بودند که…

آرامیان

سرزمین فلسطین که در گذشته کنعان نامیده می‌شد، تاریخ پرفراز و نشیبی داشت. اقوام زیادی در این سرزمین زیستند که یکی از آنان آرامیان نام داشت.آرامیان ( Aramean ) گروهی از اقوام سامی نژاد ( Semitic ) بودند که به زبان آرامی که یکی از لهجه های…

قوم “یبوسی‌ها” در فلسطین باستان

پژوهشگران از وجود قومی به نام "یبوسی ها" خبر می‌دهند. آنان از ساکنان شهر بیت المقدس بوده اند. این شهر بیش از اینکه به دست یهودیان بیفتد به نام " یبوس " معروف بود .  ساکنان آن نیز بدین لحاظ به این نام معروف شدند. اطلاعات و…

گورستان باستانی در فلسطین

عده‌ای از محققان در اسرائیل از کشف نخستین گورستان کنعان جنوبی موسوم به فلسطین خبر داده اند. این کشف مهم می‌تواند در روشن شدن این که در سه هزار سال پیش چه کسانی در این منطقه زندگی می‌کردند، کمک کند. گروه حفاری سی سال در این منطقه مشغول به…

تمدن فلسطین باستان (۲)

سرزمین فلسطین و پیامبران الهی در رابطه با فرمانروایی حضرت سلیمان (ع) انجیل چنین نقل می‌کند که : هنگامی که سلیمان با یک شاهزاده مصری ازدواج کرد ، فرعون مصر دهی به نام " الجرار " را در نزدیکی شهر رمله که از شهرهای فلسطین بود به او بخشید . از…

تمدن فلسطین باستان (۱)

پژوهشگران و مورخان با توجه به آثار باستانی کشف شده در فلسطین از وجود انسان در این سرزمین از صدها هزار سال پیش خبر می‌دهند. . اگر از این آثار بگذریم و فقط به مدارک کتبی که در این باره وجود دارد بسنده کنیم باید بگوئیم که صرف نظر از دوران…

موقعیت جغرافیایی و سیاسی فلسطین باستان

منطقه کوچک فلسطین ، آنطور که ویل دورانت در نوشته های خود در رابطه با تاریخ تمدن آورده است، از شمال به شهر دان ، از جنوب به بئر سبع ، از غرب به جایگاه فلسطینیان و از شرق تا محل " آشوریان " ، " آرامیان " ، " بنوعمون " ، " موآبیان " و "…

از پاپانوئل تا سه مُغ فرصتی برای پیوند بیشتر با مسیحیان ایران

تقرب ادیان گوناگون که در ایران زندگی می­کنند به فرهنگ ایرانی و تجلی کردن نکاتی که اشتراکات دینی آنها را به کشور ایران جلوه­گر می­نماید یکی از نکاتی است که بسیار حائز اهمیت است که بسیار منفعل مانده است و متاسفانه گاهی اتفاقاتی رخ می­دهد که…

گهواره‌های مدنیت؛ تمدن در کجا آغاز شده است؟

آسیای میانه- آنائو- خطوط انتشار شایسته چنان است كه این نگاره را، كه نگاره سؤالهای بیجواب است، با سؤال دیگری كامل كنیم، و آن اینكه: تمدن در كجا آغاز شده است؟ این نیز سؤالی است كه به نوبة خود بدون جواب خواهد ماند. اگر گفتة علمای زمینشناسی…

زنان سرباز تاریخ در فلسطین

زنان سرباز در در فلسطین الف- بوراه دبوراه(deborah) پیغمبر زن و قاضی قوم بنی اسرائیل است، طوایف جهود را که از بیست سال قبل در زیر یوغ ژاپن (jabin پادشاه  کانان  یا پادشاه آسور ) خم شده بودند، علیه پادشاه مزبور مسلح نمود و به دستور او باراک…