مرموزترین اثر باستانی ژاپن، یک تخته سنگ!

روستای آسوکا که در ناحیه تاکایچی در استان نارای ژاپن قرار دارد، به خاطر تخت‌ سنگ‌های راز آلودش به شهرت رسیده است. مبدا باستانی روستا به دوره‌ ای از تاریخ ژاپن معروف به کوفون جیدای مربوط می شود.

دوره کوفون جیدای (۵۵۲-۲۵۰ پس از میلاد) با نوع خاصی از تپه‌های خاکی به شکل کلید مشخص میشود که با خاکریز احاطه شده است. ناحیۀ تاکایچی به داشتن معابد، زیارتگاه‌ ها و مجسمه‌ های زیادی که دارد معروف است. اما عجیب‌ ترین آثار این منطقه که بیش از همه نظر بازدیدکنندگان را به خود جلب می‌کنند، تخت‌سنگ‌ هایی هستند که اصلا با مجسمه‌ها یا سازه‌های سبک بودیسم روی تپه‌های اطراف آسوکا جور در نمی‌ آیند.

به گزارش تاریخ ما، ماسودا-نو-ایوافون که در زبان ژاپنی به معنای «کشتی سنگی ماسودا» است، نام بزرگ‌ترین اثر تاریخی این منطقه است، اما کاربرد و دلیل ساخت این تخته سنگ هنوز مثل یک راز باقی مانده است. این سازۀ تاریخی در بالای تپه‌ای نزدیک ایستگاه اوکادِرا قرار دارد. این اثر غول‌ آسای سنگی که بی‌شباهت به کشتی نیست، از یک صخرۀ گرانیت یک تکه ساخته شده است. اندازۀ طول و عرض این اثر ۱۱ در ۸ متر، ارتفاع آن ۴.۵ متر و وزن آن تقریباً ۸۰۰ تن است. دو سوراخ در این تخته سنگ وجود دارد که مساحت هر کدام حدود یک متر مربع است و عمقشان تا سطح زمین است.

(تصاویر) این «تخته‌سنگ» مرموزترین اثر باستانی ژاپن است

نام «کشتی سنگی» به احتمال زیاد برگرفته از ظاهر قایق‌ مانند آن یا مجاورتش با دریای ماسودا بوده است. سمتی از شیب رو به بالای این کشتی سنگی با زاویه‌ی ۴۵ درجه صیقل خورده است. نزدیک زمین، نشانه‌ی تراش‌ خوردگی‌هایی منظم را می‌توان در سه سوی دیگر آن دید. این نشانه‌ ها به احتمال زیاد به نحوه‌  صیقل دادن سطح سنگ توسط سازندگان آن ارتباط دارد. از آنجا که حکاکی گرانیت دشوار است (حتی با ابزار مدرن)، این سازه یک شگفتی فنی عهد باستان به حساب می‌آید که نظر کارشناسان و دانشمندان را به خود جلب کرده است.

تخته

گفته می‌شود ساخت ماسودا-نو-ایوافون بسیار مشابه سنگی ژاپنی رازآمیز دیگری به نام ایشی-نو-هدن است. سنگی که هیچکس نمی‌داند چه کسی و چرا آن را حک کرده است، اگرچه تصور می‌شود دو سوراخ (هرچند غیرقابل‌رویت) در مرکز داشته باشد، درست مانند ماسودا-نو-ایوافوون.

تخته

رایج‌ترین فرضیه درباره ساخت کشتی تخته سنگی این است که از آن به عنوان یک نقطه دید نجومی استفاده می‌شده است. هم‌ترازی جهت آن با شیب گواه این است که این تک‌سنگ شاید با تقویم قمری ژاپنی (که برای کشاورزی اولیه اهمیت داشته) و نخستین مشاهدات نجومی ارتباط داشته باشد. با این حال، برخی کارشناسان با این نظریه مخالفند.

تخته

مورخان دیگر ادعا می‌کنند این سنگ نشان‌گر یک زمین تدفین شاهانه است که در آن زمان تنها ورودی آن کامل شده است. اما این توضیحات توجیه ویژگی‌های غیرعادی ساختار آن نیست. بدون در دست داشتن هیچ اطلاعات قطعی در خصوص اهمیت این تخت سنگ اسرارآمیز، چرایی ساخت آن تا به امروز به صورت معما باقی مانده است.

منبع فرارو

بهترین از سراسر وب

[toppbn]
ارسال یک پاسخ