بایزید عثمانی، چهارمین پادشاه امپراتوری عثمانی

بایزید در راستای ممانعت از جنگ داخلی ، پس از رسیدن به حکومت برادرش را کشت.

بعد از درگذشت مراد ، فرزندش بایزید عثمانی ملقب به یلدریم بر تخت سلطنت پدر نشست.

بایزید در راستای ممانعت از جنگ داخلی ، پس از رسیدن به حکومت برادرش را کشت.

بایزید همواره مانند پدر خود ، روحیه نظامی و جنگاوری داشت و در فتوحات و افزودن به امپراطوری عثمانی ، دست کمی از پدر نداشت .

پس از مرگ مراد ، بیگ های غرب آناتولی دست به شورش زدند ، در همین زمان که بایزید با پیروزی خود در کوزو اعتباری کسب کرده بود ، بی درنگ به سوی آناتولی حرکت کرد . او بسرعت شورشیهای آناتولی را سرکوب و امیر نشین های غرب آناتولی را به سرزمین خود افزود.

بایزید از هوش بالایی برخوردار بود ، با وجود روحیه جنگ آوری خود ، در سیاست نیز کاردان بود. بایزید تصمیم گرفت تا با بقایای دولت صرب روابط دوستانه ای برقرار کند . در ادامه همین سیاست تصمیم گرفت تا دو فرزند لازا را ، بر صربستان حاکم کند .

بایزید به بقایای آناتولی نیز رحم نکرد و طولی نکشید که دولت بیزانس آخرین سرزمین های خود که در آلا شهر بود را از دست داد.

بایزید در سال ۱۳۹۳ میلادی ، بار دیگر به سمت بالکان حرکت کرد . او موفق شد دوبروجا و تیرنووآ را به قلمرو عثمانی اضافه کند. در همان سال بایزید توانست پایتخت بلغارستان را فتح کند. پس از سقوط بلغارستان توسط عثمانی ، سیگیسموند پادشاه مجارستان طی نامه ای از بایزید خواست دلیل این جنگ افروزی ها را توضیح دهد.

در پی همین تنش ها بود که در سال ۱۳۹۶ میلادی جنگ صلیبی نیکوپولیس در گرفت . در شروع جنگ بنظر می آمد که عثمانی در حال شکست میباشد اما به یکباره بایزید همراه با یکصد هزار سرباز به نیکوپولیس آمد و نتیجه جنگ را به نفع عثمانی تغییر داد. با وجود تعداد کمتر عثمانی ،با سلاح های بهتری که عثمانی در اختیار داشت پیروز شد.

بایزید

قسطنطنیه

در آوریل سال ۱۳۹۴ میلادی ، بایزید توانست سالونیکا را تصرف کند و با این اتفاق به دیوار های قسطنطنیه رسید و پس از محاصره قسطنطنیه در زمانی که انتظار میرفت آنجا را فتح کند ، عقب نشینی کرد. دلیل این تصمیم ، قدرت گرفتن تیمور لنگ بود که سپاهیان مغول تحت فرمان او بودند. تیمور به سرعت پیش رفت و پس از حمله به آنکارا و تار و مار کردن سپاه بایزید ، در سال ۱۴۰۲ میلادی ، بایزید را به اسارت گرفت و در کمتر از یکسال بایزید در گذشت.

منبع تاریخ پارسی

بهترین از سراسر وب

[toppbn]
ارسال یک پاسخ