آشنایی با انواع مشاغل صنعت گردشگری
آشنایی با انواع مشاغل صنعت گردشگری
در حال حاضر صنعت گردشگری یکی از پرکاربردترین و پر رونقترین مشاغل در تمام دنیا است. مشاغل صنعت گردشگری تنها در مشاغلی چون تورلیدری یا برگزار کننده تور خلاصه نمیشود بلکه چیزی فراتر از این مشاغل را شامل میشود. این مشاغل در سه سطح، یک تا سه دستهبندی شدهاند.
اگر میخواهید با دیگر مشاغل مرتبط با صنعت گردشگری آشنا شوید با این مجله همراه باشید.
مشاغل سطح ۳
مشاغلی که در این سطح قرار گرفتهاند، برای ورود به هر یک از آنها نیاز به تجربه چندانی نیست و حتی بدون تجربه هم میتوان در آنها فعالیت کرد. این مشاغل به شرح زیر هستند:
- همراه کننده تور: این شخص یک مشتری یا گروهی از مردم در یک سفر سازمان یافته و یا تور بسته شده برای آنها توسط آژانس ها را، همراه می کند.
- منشی آژانس مسافرتی: انجام وظایف منشیگری در پشتیبانی از کانترهای فروش، مانند بایگانی پرونده ها، وارد کردن اطلاعات اضافی و …
- کارمند هتل: کارهای مربوط به دستیاری هتل داران در مورد اقامت و …
- کارمند بخش فروش و بازاریابی: معمولا دپارتمان های فروش و بازاریابی، ترکیبی از شغل های مرتبط هستند. بخشی از این کارمندها به عنوان دستیار می توانند کار کنند که البته کمی سابقه در بخش های دیگر گردشگری، می تواند در انتخابشان موثر باشد.
- کارمند امور گردشگری دولتی
مشاغل سطح ۲
این سطح از مشاغل صنعت گردشگری نیاز به کمی آموزش بیشتر و البته تجربههایی در زمینههای گوناگون دارد:
- کارمند بخش فروش و رزرو آژانس های مسافرتی (Reservation Personnel for Tour Agencies): این کارمندها، مسئول برنامهریزی بستههای تور مختلف برای مشتریان گوناگون هستند.
- هماهنگ کننده و یا دستیار رویدادها (Event Coordinator or Assistant): این کار به اجرای موفقیت آمیز برنامههای گردشگری و برنامههایی مانند تخصیص اتاق و تصویب تسهیلات در نمایشگاه ها، جشنوارهها و کنفرانسها کمک می کند.
- راهنمای گردشگری (Tour-guide): راهنمایان تور چه به زبان اصلی کشور و چه به زبانهای خارجی وظیفه این را دارند که به گردشگران راهنماییها و اطلاعات لازم را در مورد جاذبههای فرهنگی و طبیعی یک مقصد بدهند.
- مهماندار هواپیما (Flight Attendants): کارمندان هواپیما، همگی باید تحت آموزشهای لازم قرار بگیرند تا بتوانند این شغل را داشته باشیند.
مشاغل سطح ۱
و اما مشاغل سطح یک این صنعت، مشاغلی هستند که برای انجام آنها باید تجربه و شناخت کافی در زمینه گردشگری داشته باشید:
- مدیر آژانسهای گردشگری: این شخص در واقع مالک شرکت گردشگری محسوب میشود و مسئولیت همه چیز شرکت را بر عهده دارد.
- سرپرست آژانس مسافرتی: این شخص به نوعی رهبر تیم شرکت محسوب میشود و از سازماندهی پروژهای پیچیده تا سرپرستی نیروی کار را بر عهده دارد.
- معاون مدیر عامل: این یکی دیگر از مشاغل صنعت گردشگری است. این شخص در واقع به عنوان دستیار مدیرعامل فعالیت میکند و آن را در تمام زمینههای عملیاتی آژانس همراهی میکند.
- مدیر دفتر: ارتباطات اداری، آموزش و برنامهریزی کارکنان از جمله وظایف مدیر دفتر هستند.
- برنامهریز رویدادها و سفرها: مسئولیت برنامهریزی برای تمامی رویداهای گردشگری را بر عهده دارد.
- کارشناس برنامهریزی مقصد گردشگری: این شخص وظیفه جمعآوری اطلاعات در مورد مقاصد گردشگری را بر عهده دارد.
- مشاور تور و سفر: این شخص در مورد تمامی ترتیبات سفر نظیر رزرو برای پروازهای خارجی و داخلی، تورهای بسته، اقامت در هتل و… پرس و جو میکند.
- کارشناس گردشگری دولتی: او مسئولیت جذب گردش از یک جاذبه و منطقه خاص را بر عهده دارد.
- محقق گردشگری: این شخص مسئول آنالیز، برنامهریزی و تبلیغات در زمینه گردشگری است.
- استادان گردشگری: مدرسان و معلمانی هستند که در موسسهای، آموزش گردشگری میدهند.
- نویسنده گردشگری: مسئول نوشتن کتابها و مطالب گردشگری، با هدف شناخت مسافران نسبت به مقصد است.