مرور برچسب

ارنست هرتسفلد

ماجراهای آقای «هرتسفلد» باستان‌شناس در ایران

۲۰ آذر سال ۱۳۰۷ شمسی، دولت ایران با فعالیت پروفسور «ارنست هرتسفلد» باستان‌شناس آلمانی در ایران موافقت کرد. با این مصوبه، هرتسفلد یکی از مشهورترین باستان‌شناسان جهان شد و «تخت جمشید» هم سر از زیر خاک برآورد.

تخت جمشید

در طول جغرافیایی 53 درجه و 54 دقیقه شرقی و عرض جغرافیایی 29 درجه و 56 دقیقه شمالی در استان فارس و در دشت مرودشت، در دامنه کوه رحمت، بنایی بی مانند روی صفه ای با تختگاهی دست ساز قرار دارد که بنابر قول سازندگان آن، «پارسه» نامیده می شده…

زرتشت یا گئوماتای مغ!؟

تغییر دادن نظریات کهنه و جا افتاده به هیچ روی ساده نیست، زیرا بیشتر افراد، چنانچه موضوعی پندارهاي پیشین آنها را به زیر سؤال ببرد، یا در برابر آن جبهه می‌گیرند و یا به تمسخر آن مي‌پردازند.  نوشته: ميلاد صفي زاده  ما به شواهد و قراینی دست…

نخستین کاوش ها در تخت جمشید

94 سال قبل در چنین روزی "ارنست هرتسفلد" باستان‌شناس و ایران‌شناس آلمانی از طریق مرز "دزداب" وارد ایران شد تا به مطالعه در بناهای باستانی ایران در استان فارس بپردازد. ارنست هرتسفلد باستانشناس و ایرانشناس آلمانی یکی از نخستين کسانی است که…

شرح نظریۀ هرتسفلد:یکی بودن زرتشت سپیتمان با سپیتاک سپیتمان

ارنست امیل هرتسفلد باستانشناس و ایرانشناس بزرگ آلمانی بر اساس نام پدر و نام خانوادگی ای زرتشت و سپیتاک و محل حکومتشان بلخ این همانی این دو را در عهد جنگ جهانی دوم اعلام داشته است. ولی این نظر بسیار جالب وی در محافل علمی مورد توجه و کنکاش…

کاخ بار – آپادانا » تخت جمشید

«آپادانا» یا كاخ بار داریوش و خشایارشا كه اریك اشمیت، حفار تخت‌جمشید آن را «عالی‌ترین، باشكوه‌ترین و وسیع‌ترین ساختمان‌های تخت‌جمشید» خوانده، مشتمل است بر یك تالار چهارگوش مركزی با 36ستون و سه ایوان، در جهت‌های شمال، شرق و غرب (هر یك با…

زنان هخامنشی، ۳ برابر مردان حقوق می گرفتند!

حدود ۷۰ سال پیش، در سال ۱۳۱۲/۱۹۳۳م، در جریان کاوش‌های موسسه شرق‌شناسی دانشگاه شیکاگو به سرپرستی «ارنست هرتسفلد» ایران‌شناس، مجموعه‌ای از گل نوشته‌ها در باروی شمال شرقی تخت جمشید به دست آمد. این مجموعه که مشتمل بر حدود ۳۰هزار لوح بود، متعلق…