مرور برچسب

ایران باستان

عجیب ترین مومیایی های تاریخ + عکس

  وقتی واژه مومیایی را می‌شنویم معمولاً‌ به یاد مصر باستان می‌افتیم؛ اما عجیب‌ترین مومیایی‌های دنیا فقط متعلق به مصر باستان نیستند. به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از گجت نیوز، مومیایی حیوانات و انسان‌ها در هر قاره‌ای

داستان قدیمی ترین کشورهای جهان را می دانید؟

با اینکه زندگی بشر از میلیون‌ها سال قبل آغاز شده بود، اولین نشانه‌هایی از تمدن‌های انسانی در همین اوایل خط زمانی بشر ظاهر شده است. برخی از اولین تمدن‌ها حدود 6500 سال قبل و در زمانی شکل گرفته بودند که مردم از زندگی عشایری فاصله گرفتند و

ویدئویی جالب از وسعت قلمرو پادشاهی ایران در طول تاریخ

   ویدئویی جالب منتشر شده که در طول دوره های مختلف تاریخی وسعت قلمرو پادشاهی ایران را به تصویر می کشد. فیلسوف بزرگ آلمانی، هگل، ایرانیان را اولین ملت تاریخ و پادشاهی ایران را نخست امپراتوری تاریخ می‌ داند. وسعت قلمرو پادشاهی ایران از

ایران حماسی در لندن | نمایش ۳۰۰ شی از تاریخ ایران در موزه ویکتوریا

با پایان یافتن قرنطینه کرونایی در کشور انگلستان، مراکز فرهنگی به فعالیت خود شروعی دوباره دادند و موزه ها دوباره بر روی مردم باز شدند. موزه بزرگ ویکتوریا آلبرت در لندن هم از این فرصت استفاده و درست پس از پایان محدودیت ها، یکی از بزرگ ترین…

آیا موجودات فضایی در ایران باستان وجود داشتند؟

امروز به سرزمین کهن پارس سفر می کنیم تا با یکی از قدیمی ترین سنگ نگاره های موجود جهان که حقیقتی از وجود موجودات فضایی در ایران باستان را به همراه دارد آشنا می شویم. اما ابتدا باید با قومی آشنا بشویم که حدود 4 هزار سال پیش از میلاد مسیح در…

حقایق پنهان در مورد ایران باستان که باید بدانید!

چندی پیش که به رسم همیشه برای گذران روز سرگرم اینترنت‌سواری بودم، بخت یارم شد و به وبگاهی برخوردم که حقایق ناگفته تمدن‌های باستانی را هویدا می‌کرد. نوشته‌ای در این وبگاه که بیش از همه نظر من را به خود جلب کرد به قلم فرهیخته‌ای تاریخ‌شناس و…

جشن تیرگان؛ نمادی از آخرین تیر آرش کمانگیر و آب پاشان

جشن تیرگان در ایران باستان، روز دهم تیر بوده است. این روز به روایت ابوریحان بیرونی در آثار الباقیه، روز بزرگداشت مقام نویسندگان بوده است. دلیل این نام‌گذاری این است كه تیر (سیاره عطارد)، كاتب ستارگان است. به همین مناسبت هم در تقویم…

وضعیت اجتماعی زن در ایران باستان

بی شک وضع اجتماعی زن در هیچ دوره و تاریخی از وضع عمومی آن جامعه مجزا نیست. بدون تردید سرزمین ایران یکی از قدیمی ترین و کهن ترین مراکز زندگی بشر بوده است و اسناد و مدارک در مورد شناسایی وضع زن و همچنین مرد چه در ایران و چه در جاهای دیگر…

ستاره‌شناسی در ایران باستان

ستارگان همواره انسان را شیفته و مجذوب خود ساخته‌اند به طوری که بعضی از آنها مورد پرستش انسان‌ها واقع می‌شدند. آسترون در زبان یونانی به معنای ستاره و ستاره‌شناسی، علم مطالعه اجرام آسمانی است. مطالعه و بررسی ستارگان، سیاره‌ها و تاثیرشان…

هنر و صنعت در ایران باستان

هنر و صنعت در ایران باستان به شناخت پدیدارهای مادی فرهنگی و شیوهٔ معماری و هنری ایرانیان و انواع دست بافت‌ها و دست ساخت‌های ایران و تحولات آن در ایران باستان اختصاص داده شده‌است. صنایع فلزی شواهد و مدارک باستان‌شناسی این نکته را تأیید…

اختراع قرص ویتامین دی

در زمستان سال ۱۹۱۸، تخمین زده می‌شود که نیمی از کل کودکان در برلین دچار بیماری راشیتیسم بودند، بیماری که استخوان‌ها را نرم و خمیده می‌کند. علت دقیق بیماری در آن زمان مشخص نبود، اگرچه علت این عارضه را مرتبط با فقر می‌دانستند.

اسامی برجسته‌ترین دانشمندان و اندیشمندان ایران باستان

چندی است که برخی در اظهاراتی نادرست می‌گویند ایران  پیش از اسلام اصلا دانشمند نداشته است!!! این اظهارات عجیب است چرا که اگر به منابع پس از اسلام نگاه کنیم، دانشمندان ایران باستان، نماد خردورزی و دانشمندی بوده‌اند؛ از جمله بزرگمهر و برزویه…

زروان «خدای زمان» در ایران باستان

بنا بر باورهای ایران باستان آفرینش جهان در محدوده دوازده هزار ساله اساطیری انجام می گیرد. این دوازده هزار سال به چهار دوره سه هزار ساله تقسیم می شود .در دوران نخستین ، عالم مینوی و دورانهای بعد مینوی و گیتیی(منظور وجوه مادی و جسمانی می…

مقایسه اجمالی اقوام و تمدن های ایران باستان با عصر کنونی

در یک باور پاک، از قول پروفسور حسابی گفته اند : هرقلبی که برای ایران نمی تپد بهترآن است که هرگز نتپد دراین جمله، ایجاب برای تپیدن به عشق ایران هست اما حتی باوجود واژه ی هرگز، نفی آمرانه تپیدن نشده و درآن  نگاهی سلبی به تپیدن، موجود نیست…