مرور برچسب

اسکندر مقدونی

حمله اسکندر مقدونی به ایران بزرگترین دروغ تاریخ

اسکندر ، اسکندر سوم یا اسکندر مقدونی که در برخی موارد به اشتباه ذوالقرنین  خوانده می‌شود، یک کشور گشای اهل مقدونیه بوده و در قرن 4 پیش از میلاد می‌زیست. او یک جنگنده بی‌باک، انسان شجاع و باهوش و در عین حال خونریز بوده که در برخی از منابع تا…

اسکندر مقدونی و امپراتوری او – از ظهور تا سقوط

اسکندر مقدونی یک فرمانروای مقدونی باستان و یکی از بزرگترین افکار نظامی تاریخ بود که به عنوان پادشاه مقدونیه و ایران، بزرگترین امپراتوری جهان باستان را تأسیس کرد. اسکندر با شخصیت کاریزماتیک و بی رحم، درخشان و حریص قدرت، دیپلماتیک و تشنه به

دلیل گریستن اسکندر مقدونی بر سنگ مزار کوروش کبیر چه بود؟

کوروش دوم معروف به کوروش بزرگ یا کوروش کبیر، بنیان‌گذار و نخستین شاه شاهنشاهی هخامنشی بود که در طول ۳۰ سال از ۵۵۹ تا ۵۲۹ پیش از میلاد بر نواحی وسیعی از آسیا حکومت می‌کرد. کوروش در استوانهٔ خود خودش را «فرزند کمبوجیه، شاه بزرگ انشان،

نبرد گرانیک نخستین جنگ بزرگِ اسکندر و هخامنشیان

اسکندر مقدونی در بهار سال ۳۳۴ ق. م با گذشتن از تنگه داردانل وارد آسیا صغیر شد. نخستین نبرد در کنار رود گرانیکوس (بیگاچای امروزی در ترکیه) که به دریای مرمره می‌ریخت رخ داد. این نبرد نخستین نبرد اسکندر مقدونی و امپراتوری هخامنشی است.

سرگدشت پاوسانیاس اهل اورستیدوس یکی از اعضای گارد سلطنتی فیلیپ دوم مقدونی

پاوسانیاس اهل اورستیدوس (به یونانی: Παυσανίας τῆς Ὀρεστίδος) یکی از اعضای گارد سلطنتی فیلیپ دوم مقدونی، موسوم به سوماتوفولاکس، بود. او در سال ۳۳۶ پیش از میلاد—احتمالاً به تحریک المپیاس، همسر فیلیپ، یا پسرش،…

امیرخسرو دهلوی

امیرخسرو دهلوی امیرخسرو توسط مردان جوان احاطه شده‌است. مینیاتوری از یک نسخه خطی مجلس العشاق سروده حسین بایقرا نام اصلی حکیم ابوالحسن یمین‌الدین بن سیف‌الدین محمود زمینهٔ کاری شعر زادروز ۶۳۲ خورشیدی…

کاتافراکت های سرباز های زره پوش هخامنشی

کاتافراکت ها سواره نظام سنگین اسلحه زبده ای بودند که وظیفه اصلی شان در هم شکستن پیاده نظام و از بین بردن آرایش سواره نظام های سبک بود هر چند که ممکن بود گاهی به عنوان نیروهای تهاجمی نیز به کار گرفته شوند. برخی مورخان آن ها را اولین…

جنگ ایسوس دومین جنگ داریوش سوم و اسکندر مقدونی

 در ایسّوس نزدیک خلیج اسکندرون داریوش انتظار ورود لشگر اسکندر را داشت و در این جا نقشه ای در نظر گرفته بود که اگر قشون او مشق کرده و فرماندهی به عهده سردار متین و رشیدی بود اسکندر در خطر بزرگی می افتاد ولیکن حضور داریوش مانع از گرفتن…

۴ شخصیت مهم در یونان باستان !

یونان باستان یکی از بزرگترین تمدن ها در تاریخ بشریت است و تاثیر زیادی بر فرهنگ های بعد از خود داشت. برخی شخصیت های معروف در یونان باستان با تاریخ این مرز و بوم در هم تنیده و جدایی ناپذیرند. از خلق اولین اثر ادبی گرفته تا اختراعاتی مثل بازی…

بی نظمی در آسیا پس از مرگ اسکندر!

مرگ اسکندر مقدونی آغاز دوره ای از آشفتگی و شورش های شدید بود، چرا که امپراطوری ضعیف او شروع به از هم پاشیدن کرد. در باختر، آتن و بابل باستان، شورش های جدیدی علیه رژیم رقم خورد. با تاریخ ما همراه شوید تا درباره بی نظمی در آسیا پس از مرگ…

۴ پیروزی اسکندر مقدونی بر ایران!

در 334 ق.م، اسکندر سوم مقدونی معروف به اسکندر کبیر، در سن 22 سالگی ، علیه امپراطوری هخامنشی ایران مبارزاتی ترتیب داد و به سو آنها لشکر کشی کرد. اسکندر به لطف اصلاحات نظامی و دیپلماسی پدرش ، فیلیپ دوم، وارث یک ارتش قدرتمند و حرفه ای شده بود.…

اسکندر مقدونی چگونه مرد؟

در بین رهبران نظامی تاریخ، اسکندر کبیر یکی از موفق ترین و بانفوذ ترین آنها به شمار می رود. او به عنوان پادشاه مقدونی و پیشرو اتحاد قرنتس در 334 ق.م، مبارزاتی علیه امپراطوری هخامنشی ایران ترتیب داد. او اغلب حتی با نیروهای کمتر از سربازان…