براستی چرا در جنگ چالدران سپاه صفویات از سلاح های آتشین استفاده نکرد؟آیا به آن تجهیزات دسترسی نداشتند؟ در این باره میتوان گفت سپاه صفویان در آن زمان استفاده از چنین اسلحه های آتشین را ناجوانمردانه میدانستند وگر نه از وجود چنین سلاح و…
نبرد دامغان یا نبرد مهماندوست، جنگی است که در سال ۱۱۰۸ ه.ش در اطراف دهکده مهماندوست ، ۲۵ کیلومتری شرق دامغان بین نیروهای نادر قلی افشار و محمود هوتکی درگرفت اشرف بعد از پسرعمویش محمود هوتکی ا ز پشتونهای قندهار در اصفهان به تخت پادشاهی…
قِزِلباش گروهی از ایلات شیعه بودند که پیرو طریقت صفوی بودند و شاه اسماعیل به یاری آنها سلسلهٔ صفوی را پس از براندازی سلسلهٔ آق قویونلو بنیانگذاری کرد. بهطورکلی به ارتش ایران در زمان صفویان، «قزلباش» میگفتند. جمعیت آنها در جمهوری…
سریال «جواهری در قصر» با نام اصلی «یانگوم بزرگ» که این روزها برای چندمینبار از تلویزیون پخش میشود و البته مخاطبان خودش را هم دارد، یکی از پرطرفدارترین سریالهای چندسال اخیر در ایران محسوب میشود.
سریال اینگونه به مخاطب القا…
پایتخت هر کشوری مهمترین شهر آن و نیز مرکز تصمیم گیری های سیاسی و اداری بوده که تمامی امور مملکت از طریق این شهر کنترل می شود. تغییر پایتخت صفویان به دلایل مختلفی صورت گرفت، در ابتدا تبریز به عنوان پایتخت انتخاب شد، سپس از تبریز به قزوین…
اسماعیل بنشیخ حیدر معروف به شاهاسماعیل اول ۲۶ تیر ۸۶۶ ه.ش در اردبیل آذربایجان به دنیا آمد. او با کمک قزلباشها و علویان و صوفیان توانست پایهگذار سلسله پادشاهی صفوی شود و یک ساختار قدرتمند سیاسی و اقتصادی در ایران بهوجود آورد. او همچنین…
در دورهٔ صفویه شکنجههایی اعمال میشده که بسیاری از آنها حتی در مقیاس زمان خود دهشتناک بودهاست. شکنجههای دوران صفوی شامل انواع متفاوتی بود. تاریخنگاران به دستهای از خادمان شاهان صفوی اشاره میکنند که مجرمان را زندهزنده میخوردند.…
ارمنستان صفویه-افشاریه-قاجاریه یا ارمنستان ایران به دورانی اطلاق میشود که ارمنستان شرقی از سالهای ۱۵۰۸ تا ۱۸۲۸ میلادی تحت سلطه سهدودمان صفویان (از ۱۵۰۸ تا ۱۷۲۲ میلادی)، افشاریان(۱۷۳۶ تا ۱۷۹۶ میلادی) و قاجاریان(۱۷۸۵ تا ۱۸۲۸ میلادی) قرار…