مرور برچسب

لاگاش

لاگاش ، دولت شهر سومریان

لاگاش /Lagash/ دولت –شهر سومری (در نیمۀ راه میان دجله و فرات) شامل محل های تللو (گیرسو Girsuی باستانی) و تل الحیبّا Tell al-Hibba (اوروک باستانی) بود. براثر کاوش ها، تعداد بسیاری اشیای هنری و کتیبه از این محل ها به‌دست‌آمده است. به علت…

گوده آ /Gudea/

فرمانروای لاگاش در دوره نو –سومری (حدود 2199 -2180 پیش از میلاد) در زمان سلطنت او لاگاش نیرومند و مترقی شد. گوده آ بخش عمدۀ کوشش خود را صرف احداث ساختمان معابد و بندرها کرد و به تشویق هنرمندان پرداخت (در حدود بیست تندیس از او حیاط های معبد…

اورای نیم گی نا

اورای نیم گی نا /Urinimgina/ فرمانروای سومری لاگاش (حدود شدۀ بیست و پنج پیش از میلاد). که بیشتر به سبب اصطلاحات اجتماعی شهرت دارد.یک خدای باستانی منبع:کتاب تاریخ اساطیری ایران، اثر ژاله آموزگار، انتشارات…

اِآناتوم /Eanatum/

پادشاه سومری، فرمانروای (انسی ensi ) از لاگاش، نوۀ اورنانشه (سدۀ بیست و پنجم پیش از میلاد). وی برای تفوق سومر اقدام موفقیت‌آمیزی انجام داد و خود را «پادشاه کیش» نامید. در مشهور ترین یادمانش ستون یادمانی کرکس ها (موزۀ لوور) خدایش نین گیر سو…

مقدمه ای از سومریان متمدن

سومر از ایالت های کیش - - اوروک – اور- لاگاش – اکشک – انلیل – نانار- نینورتا – آنو – سپیار- – اکشک – لارک – نپیور – ادب – شوروپک – اوم – بدتیبیره – لارسا – اورو – اریدو است تشکیل شده است . بسیاری از مردم سومر را منشا تمدن بشر می دانند…

ستون کرکس ها و اِاَنتوم پادشاه لاگاش

اِاَنتوم سومین پادشاه لاگاش است که در کتیبه اش مدعی است اور و اوروک را تصرف کرده (2550 ق م حدوداً) و ظاهرا هم اوست که به سلسله اول اور پایان داده است وی به عیلام هم لشگر کشید و مرزهای شرقی عیلام را از دسته های عیلامی پاک کرد همچنان که در…

تاریخ نویسی سومریان

مورخین عموما نخستین دوران از عصر باستانی تمدن بین النهرین را حکومتهای سلسله اولیه شهرهای کیش ، اوروک ، اور ، لاگاش می دانند دورانی که از 3000 پیش از میلاد آغاز شده و تا سال 2334 ق م یعنی تا زمانی که «سارگن آکدی » بر منطقه تسلط می یابد به…

دولت شهرهای سومر و اکد باستان

دولت شهرهای سومر در بین الهنرین : چهارده دولت شهردر سراسر سومر و اکد وجود دارد که عبارتند از : سپیار- کیش – اکشک – لارک – نپیور – ادب – شوروپک – اوم – لاگاش – بدتیبیره – اوروک – لارسا – اور – اریدو ، و ضمن آنکه باستان شناسان دو آبادی را از…

مقام زن در تمدن سومر باستان

زنان در متن اجتماع اما این اقوام سومری از کجا آمدند؟ از مقایسه ی ویژگی های جسمی و ظاهری و بویژه زبانی و اجتماعی، می دانیم که سومریان قومی مهاجر بوده اند. از نظر ظاهری (مثل شکل جمجمه) با اقوام العبید تفاوت دارند، زبانشان به کلی با زبانی که…

معماری بناها و کاخ ها در سومریان در بین النهرین

تقریبا در اوایل هزاره چهارم قبل از میلاد مسیح حادثه ای عظیم در بین النهرین به وقوع پیوست و آن مسکون شدن دره های بزرگ رود خانه ها بود.پس از این حادثه بود که نوشتن – هنر – معماری ساختمانی و شکل های جدید حکومتی پدیدار شد.سومریان مردمی کشاورز…

سومریان اولین خالقان قانون درتاریخ بشریت:

تقریبا تمام متخصیصین تاریخ بر اساس اسناد ومدارک تاریخی کشف شده تا امروز بر این مطلب اتفاق نظر دارند که سومریان قدیمی ترین قوانین تاریخ را وضع و اجرا کرده اند.و قانون حمورابی ملحم از قوانین سومری بوده است .علی پاشا صالح در این باره چنین می…